Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Χιλιάδες νεανικές ψήφοι στο ΚΚΕ θα δώσουν ένα μεγάλο πολιτικό χτύπημα σε αυτό το σύστημα, για να γίνουν πράξη όλα όσα ονειρευόμαστε (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Το «Ποτέ ξανά» που βροντοφώναξε ο λαός και η νεολαία, να εκφραστεί στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε μεγάλη εκδήλωση νεολαίας στον πολυχώρο WE στη Θεσσαλονίκη.

Μαθητές, φοιτητές, νέοι επιστήμονες και εργαζόμενοι, γέμισαν το χώρο, επιβεβαιώνοντας την απήχηση που βρίσκουν οι θέσεις και η πρόταση του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά.

Μετά την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους:

Η εκδήλωση συνεχίστηκε σε ζεστό κλίμα, με μουσική και πολλή συζήτηση σε μεγάλες παρέες. Ένας ζωντανός διάλογος για τα προβλήματα του σήμερα, τους αγώνες και τις αγωνίες, την πείρα που αναδεικνύεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα μέσα από τα διάφορα μέτωπα πάλης που αναπτύχθηκαν και το έγκλημα στα Τέμπη, μα κυρίως για την προοπτική διεξόδου που προβάλλει το ΚΚΕ.

Παραθέτουμε την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα:

Ακριβό εμπόρευμα για τον λαό... κερδοφόρα επένδυση για το κεφάλαιο

 

Η κυβέρνηση με το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που μετατρέπει τη «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» σε «Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων», επιταχύνει την παραχώρηση της κερδοφόρας διαχείρισης του νερού και των αστικών αποβλήτων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Προσαρμόζει το πλαίσιο λειτουργίας της εγχώριας αγοράς, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ για τη «ρύθμιση της υδατικής πολιτικής», σύμφωνα με τα αντίστοιχα πρότυπα για την απελευθερωμένη αγορά Ενέργειας.

Αυτό γίνεται με το βλέμμα στο ΕΣΠΑ 2021-27, που προβλέπει τη χρηματοδότηση των ομίλων για εκτέλεση σχετικών έργων υποδομής ύψους έως και 4 δισ. ευρώ. Αλλωστε, είναι ένα απ' τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης που πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Αμεσα θα έχει δραματικές επιπτώσεις για τον λαό. Απ' τη μια θα κληθούμε να χρυσοπληρώσουμε την αύξηση της τιμής του νερού. Απ' την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον θα βρίσκονται σταθερά στη ζυγαριά κόστους - οφέλους, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της κερδοφορίας του κεφαλαίου που θυσιάζει την υγεία και την ασφάλεια στον βωμό του κέρδους. Η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δεν θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη όπως κάνουν σήμερα η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ. Μόλις πριν λίγες μέρες τα συνδικάτα απέτρεψαν μια τέτοια εξέλιξη σε ένα φτωχό νοικοκυριό της Αθήνας.