Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Η ελπίδα έφτασε και στον Εύοσμο…





Ο πρωθυπουργός της ελπίδας, ο πρωθυπουργός που θα έσκιζε τα μνημόνια, ο πρωθυπουργός που θα καταργούσε τους αντιλαϊκούς νόμους με έναν νόμο και ένα άρθρο, σήμερα κόμισε την ελπίδα και στον Εύοσμο.

Τι σόι ελπίδα κόμισε ο πρωθυπουργός στον Εύοσμο;! Ο πρωθυπουργός της αριστερής ελπίδας που ξεπροβάλει σαν ποδοβολητό Σελήνης, εγκαινίασε την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ευόσμου! Για την ακρίβεια ξαναεγκαινίασε την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, αφού στο παρελθόν είχε ξαναεγκαινιαστεί. Όσο για τα εγκαίνια της κανονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, έχουμε χάσει τον λογαριασμό πόσες φορές τελέστηκαν!

Στα 10 δισ. ευρώ οι απώλειες για τους συνταξιούχους την τετραετία 2016 - 2019


Η καρατόμηση της «προσωπικής διαφοράς» προσθέτει χασούρα 1,8 δισ. ευρώ κατ' έτος στα 8,2 δισ. που τους αφαιρούν με τον Ν. 4387/2016
 

Από κινητοποίηση των συνταξιούχων
Από κινητοποίηση των συνταξιούχων
Στα 10 δισ. ευρώ φτάνουν οι αιματηρές περικοπές σε βάρος συνταξιούχων και ασφαλισμένων για την τετραετία 2016 - 2019 που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά και την κατάληξη της συμφωνίας για τη δεύτερη «αξιολόγηση».
 
 Με τη συμφωνία αυτή, στους παλιούς συνταξιούχους (που λαμβάνουν σύνταξη με το καθεστώς πριν την ψήφιση του νόμου 4387/2016, «νόμος Κατρούγκαλου») επιβάλλονται νέες περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, ύψους 1,8 δισ. ευρώ για το 2019 (1% του ΑΕΠ), οι οποίες βέβαια θα συνεχίσουν να ισχύουν στο διηνεκές.

Οι νέες αυτές μειώσεις έρχονται να προστεθούν στις περικοπές που προβλέπει ο νόμος 4387/2016, ύψους 8,2 δισ. ευρώ, που ψήφισε πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες η κυβέρνηση και οι οποίες αναλύονται ως εξής για την τετραετία 2016 - 2019 (στοιχεία Λογιστηρίου του Κράτους): Από περικοπές σε συνταξιούχους, παλιούς και νέους, 6,016 δισ. ευρώ, και από τις πρόσθετες εισφορές 2,218 δισ. ευρώ. Το άθροισμα οδηγεί σε απώλειες 10 δισ. ακριβώς για τους συνταξιούχους, μόνο από τις παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό και μόνο για την τετραετία 2016 - 2019.

ΠΑΤΡΑ : Ο...ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΟΙ...ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ...ΜΑΣΚΑΡΙΛΙΚΙΑ !!!

Δεξιοί και Συριζαίοι ενωμένοι μάχονται να αποτρέψουν ένα μεγάλο έργο που πρόκειται να γίνει στην Πάτρα. Οι ετοιμόρροπες αποθήκες του ΑΣΟ μετατρέπονται σε Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με κρατική χρηματοδότηση που έχει συμφωνηθεί.
 
Γιατί δεν θέλουν
έργο 8 εκατ. ευρώ ;

(Σε απελπισία η μείζων αντιπολίτευση του δήμου Πατρέων
χρησιμοποιεί ως άλλοθι τη δράση καρναβαλιστών !)

Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, υπάρχει περίπτωση νοήμονες άνθρωποι να απορρίπτουν κρατική χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. ευρώ για έργα πολιτισμού και αθλητισμού στην πόλη τους ;
 
 

Επίδειξη δύναμης


«Και με τα δύο χέρια» δήλωσε ότι θα ψηφίσει τα μέτρα την επόμενη βδομάδα στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου. Και μην πρωτοτυπώντας, δικαιολόγησε το φανατισμό του για το νέο κόψιμο των συντάξεων και τη μεγαλύτερη φορομπηξία λέγοντας ότι έτσι «σώζει τη χώρα»! Μάλιστα, τα δύο παραπάνω στοιχεία των μέτρων τα χαρακτήρισε «ποιοτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», αναπαράγοντας - όπως είπε - το χαρακτηρισμό του ΔΝΤ. Ο κυβερνητικός βουλευτής έβαλε και κερασάκι στην τούρτα, κομπάζοντας, με «την τρέλα που έχει μέσα του», ότι αυτές τις δύο μεταρρυθμίσεις «μόνο ο Τσίπρας μπορούσε να τις περάσει...». Αναμάσησε, δηλαδή, όσα είπε ο πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες, περί μειωμένων αντιδράσεων από τους εργαζόμενους. Τέτοιες τοποθετήσεις συνιστούν στην πραγματικότητα διαπιστευτήρια και παράλληλα «επίδειξη δύναμης» από την κυβέρνηση σε βάρος του λαού, την οποία μπορεί και πρέπει το εργατικό κίνημα να τσαλακώσει, με επόμενο μεγάλο σταθμό την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη.