Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Πρωτιές

 

Για πρώτη φορά οι συνολικές στρατιωτικές δαπάνες όλων των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, εκτός των ΗΠΑ, έφτασαν στα επίπεδα της δεκαετίας του 1980, ακολουθώντας σταθερή πορεία αύξησης από το 2014 έως σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που επιβεβαιώνουν την πολεμική προετοιμασία στο έδαφος των ανταγωνισμών που οξύνονται. Τα στοιχεία για το 2020 και το 2021 δίνονται κατ' εκτίμηση, με την Ελλάδα να δαπανά 6,5 δισ. το 2021, από τα οποία το 38% (από 8% το 2014!) θα πάει σε εξοπλισμούς, ενώ οι δαπάνες προσωπικού πέφτουν την τελευταία δεκαετία για πρώτη φορά στα 55,4% (από 70%). Η Ελλάδα όχι μόνο παραμένει πάνω από τον πήχη του 2% που θέτει το ΝΑΤΟ ως κατώτερο όριο επί του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες στα κράτη - μέλη, αλλά παίρνει και την πρωτιά, με 3,82% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες. Ακολουθούν οι ΗΠΑ με 3,52% και η Κροατία με 2,79%. Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης στην 3η θέση στις δαπάνες εξοπλισμού ως προς το ποσοστό των συνολικών αμυντικών δαπανών, με 38,3%, μετά την Κροατία (43,5%) και το Λουξεμβούργο (42,4%). Τέτοιες «πρωτιές» καταγράφει λοιπόν η χώρα μας, ως «επίτευγμα» της πολιτικής εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, την οποία υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα κόμματα. Αποκαλύπτονται ταυτόχρονα οι προτεραιότητες αυτού του σάπιου συστήματος: Μπορεί νοσοκομεία να μην έχουμε για να σωθούν ζωές από την πανδημία, πυραύλους «Patriot» όμως έχουμε και μας περισσεύουν, για να στέλνουμε στη Σαουδική Αραβία και να αναβαθμίζεται ο ρόλος της ελληνικής αστικής τάξης στο ιμπεριαλιστικό παζάρι που χοντραίνει στην περιοχή.

Επιστολή στην ΕΠΟ από 7 γυναικείες ομάδες για το «Στα Πέναλτι» του ΑΝΤ1 (pic)


Επιστολή στην ΕΠΟ από 7 γυναικείες ομάδες για το «Στα Πέναλτι» του ΑΝΤ1 (pic)
 
Συνολικά 7 γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου έστειλαν επιστολή στην ΕΠΟ και ζητάνε να σταματήσει η εκπομπή του ΑΝΤ1 που προηγείται των αγώνων.

Την αντίδραση 7 γυναικείων ομάδων ποδοσφαίρου προκάλεσε η εκπομπή «Στα Πέναλτι» του ΑΝΤ1 που προβάλλεται λίγο πριν την έναρξη των αγώνων κάθε μέρα.

Η συγκεκριμένη εκπομπή δείχνει δύο ομάδες γυναικών να χτυπούν πέναλτι με κάπως... προκλητική εμφάνιση.

Ο Ατρόμητος Αθηνών, τα Γιάννινα, ο Οδυσσέας Γλυφάδας, η ΑΕΚ Μεσολογγίου, η Ολυμπιάδα Υμηττού, ο Αστέρας Ρεθύμνου και ο Εθνικός Πειραιώς, έστειλαν επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας προς τον σταθμό, προκειμένου να σταματήσει η εκπομπή αυτή.

Αναλυτικά η επιστολή...

Το αντεργατικό νομοσχέδιο ... στην πράξη

 



Μέλη του ΔΣ ενός επιχειρησιακού σωματείου με επισκέπτονται στο γραφείο μου να συζητήσουμε σχετικά με το εργατικό νομοσχέδιο. Αρχίζουμε να συζητάμε. Με ενημερώνουν ότι ο εργοδότης πρότεινε στο σωματείο να υπογράψουν σύμβαση διευθέτησης εργάσιμου χρόνου. Το σωματείο αρνήθηκε απαιτώντας να εφαρμοστεί η οκτάωρη ημερήσια απασχόληση (...) Ο εργοδότης καλεί ατομικά τους εργαζόμενους και τους ενημερώνει ότι θα εργάζονται «εθελοντικά» 2 ώρες παραπάνω τη μέρα από Δευτέρα έως Πέμπτη κι ότι δεν θα πληρωθούν επιπλέον, αλλά θα πάρουν ένα ρεπό την Παρασκευή, για να μαζέψουν ελιές ή να δουν τα παιδιά τους. Ορισμένοι βρήκαν το θάρρος και του απάντησαν ότι δεν έχουν ελιές και ότι τα παιδιά τους είναι σχολείο τις Παρασκευές, άρα γιατί να υπογράψουν διευθέτηση; Σε αυτούς που αντιμίλησαν είπε ότι θα εργάζονται και Κυριακή γιατί πλέον είναι νόμιμο να εργάζονται και στον δικό τους κλάδο Κυριακές. Αλλωστε, όπως είπε ο εργοδότης, η προηγούμενη κυβέρνηση, η «χρήσιμη», έδειξε το δρόμο για την απελευθέρωση της εργασίας και καλά έκανε για να μην τεμπελιάζουν οι εργαζόμενοι (...)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΝΗ Μαχητικό μήνυμα ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα – Νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 7 μ.μ. (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 

Μαχητικό μήνυμα ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα έδωσαν εργαζόμενοι και νεολαία, στην Θεσσαλονίκη με την μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ την στιγμή που η κινητοποίηση πέρασε έξω από το αμερικανικό προξενείο, ακούστηκαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα

Η πορεία ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης, ολοκληρώθηκε η μεγάλη απεργιακή πορεία, όπου οι κοικοδόμοι κρέμασαν γιγαντοπανό ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα.

“Καλά κάνουν οι άνθρωποι και απεργούν!” – “Δεν τα έχουμε με τους απεργούς, το νομοσχέδιο είναι σφαγείο!”

 


“Εμείς δεν τα έχουμε με τους απεργούς. Γιατί εργαζόμενοι είμαστε όλοι και το νομοσχέδιο είναι σφαγείο!” – Οι επιβάτες στο λιμάνι αρνούνται να πέσουν στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού και προκαλούν αμηχανία και εγκεφαλικά στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ και άλλων καναλιών!

Να θες να πετύχεις “αγανακτισμένους επιβάτες”, για να ενεργοποιήσεις αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού, και να πετυχαίνεις επιβάτες που τα βάζουν με τους πλοιοκτήτες, λένε στον αέρα πως οι απεργοί έχουν δίκιο και πως το νομοσχέδιο είναι σφαγείο! Αυτή είναι η αμήχανη θέση στην οποία βρέθηκαν σήμερα οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, με μια επιβάτη να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να ακυρώνει τον σχεδιασμό τους.

Παράνομη ως τις 10 πμ η απεργία της ΑΔΕΔΥ! Πρόστιμο 1.500€ στο σωματείο της Goldair!

 

Παράνομη κρίθηκε και η απεργία στα καράβια! Στους καταπέλτες θα κουρελιαστεί η απόφαση τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία!

Το αστικό κράτος και τα όργανά του έχουν καταληφθεί τις τελευταίες ώρες από αντιαπεργιακό αμόκ. Εβγαλαν παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ ως τις 10 το πρωί –μετά από τη σπουδή της Κεραμέως–, παράνομη την απεργία στο λιμάνι και επιπλέον επέβαλαν και πρόστιμο 1.500 ευρώ στο σωματείο της Goldair!

Και όλα αυτά, πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο που βάζει ακόμα περισσότερα προσκόμματα για την απεργία.

Παράνομη ως τις 10 πμ η απεργία της ΑΔΕΔΥ! Πρόστιμο 1.500€ στο σωματείο της Goldair
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των ναυτεργατών στο Πρωτοδικείο Πειραιά

Το ΠΑΜΕ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία στηλιτεύει την «ανεξάρτητη» ταξική δικαιοσύνη και καλεί τους εργαζόμενους να σπάσουν στην πράξη την πρωτοφανή τρομοκρατία, με μαζική συμμετοχή στην απεργία:

«Πρωτοφανές! Τα δικαστήρια όχι μόνο έβγαλαν παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων αλλά και του σωματείου στην «Goldair» το οποίο και συμμετέχει στην απεργία του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου.