Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Απάντηση στα ψέματα του υπουργού Εργασίας για τις συντάξεις


Κυβέρνηση και ΝΔ ανταγωνίζονται για το ποιος είναι λιγότερο «ψαλιδοχέρης»


Απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας ότι δεν μειώνονται τάχα οι συντάξεις, δίνει το ΠΑΜΕ, παραθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δηλώνει χωρίς τσίπα πως εξασφάλισε σε όσους έχουν εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ, που σήμερα είναι η μεγάλη πλειονότητα, ότι θα πάρουν με το δικό της νόμο καλύτερη σύνταξη από αυτή που θα έπαιρναν πρωτύτερα.


Η τραγωδία των «ανταρτόπληκτων»??????? του Εμφυλίου Πολέμου



Ρανια Λημνιου  https://www.facebook.com/ranialim

Η τραγωδία των «ανταρτόπληκτων»???????
του Εμφυλίου Πολέμου


Ο ξεριζωμός 700.000 Ελλήνων για τη δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» και την απομόνωση του Δημοκρατικού Στρατού
 

Καμία Ιστορία ποτέ στον κόσμο δεν παραποίησε τόσα γεγονότα και δεν απέκρυψε τόσο πολλές αλήθειες, όσο η επίσημη Ιστορία της Κατοχής στην Ελλάδα.
Μια από τις πιο τραγικές πλευρές του Εμφυλίου Πολέμου αποτελεί ο ξεριζωμός εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων χωρικών από τις εστίες τους. Περίπου 700.000 έλληνες ( το 10% του πληθυσμού τότε) ανεξαρτήτως ηλικίας εκτοπίσθηκαν για να φτιάξει Εθνικός Στρατός «νεκρές ζώνες» ώστε να απομονωθούν οι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, να μην μπορούν να ανεφοδιάζονται , ούτε να κάνουν στρατολογίες. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ξεκλήρισμα ελληνικών πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η κυβερνητική προπαγάνδα τους χαρακτήριζε «συμμοριόπληκτους» παρουσιάζοντας τα θύματα της δικής της πολιτικής σαν θύματα των αντιπάλων της, Σε μια πιο «ήπια» μορφή της προπαγάνδας της κυβέρνησης των Αθηνών οι εκτοπισθέντες χαρακτηρίζονταν «ανταρτόπληκτοι». Όμως ο όρος που ανταποκρίνεται στην αλήθεια είναι «Στρατόπληκτοι».
 

Ο Στρατός τους εκτόπισε βίαια με τη δύναμη των όπλων .
 

Ο Στρατός τους μετέφερε στις πόλεις σε μακρυές σειρές καραβανιών τραγικών ανθρώπων.
 

Και ο Στρατός τους μετέφερε πάλι στα χωριά τους μετά το τέλος των συγκρούσεων.
 

Και το σχέδιο βασίστηκε σε βρετανική «πατέντα» με βάση ανάλογες μετακινήσεις ιθαγενών πληθυσμών στις βρετανικές αποικίες.
 

Ένας συνδυασμός των στοιχείων του υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, των αμερικανικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και του ραδιοφωνικού σταθμού των ανταρτών δίνει του παρακάτω αριθμούς για τον αριθμό των προσφύγων στις διάφορες περιόδους του Εμφυλίου Πολέμου:

Ιανουάριος 1947 19.000
Μάιος 1947 65.000
Σεπτέμβριος 1947 238.000
Νοέμβριος 1947 500.000
Μάρτιος 1948 600.000
Μάιος 1949 684.000


Όλοι αυτοί οι άνθρωποι , νέοι ηλικιωμένοι , παιδιά, άνδρες και γυναίκες υποχρεώθηκαν να ζήσουν επί χρόνια μέσα σε άθλιες συνθήκες σε τενεκεδομαχαλάδες ή και τσαντήρια σε άθλιους πρόχειρους οικισμούς στο περιθώριο των πόλεων.

Τον Καιάδα τον σκέφτηκε;


Διαβάζουμε ότι ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ, μιλώντας στη Φλώρινα, σε ενημερωτική συνάντηση για τις επερχόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, προέτρεψε όποιον ελεύθερο επαγγελματία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες αυξημένες εισφορές προς τον Οργανισμό, «ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία». 
 
Ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ προτείνει να χαθούν από προσώπου Γης όσοι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια η δυσκολία αυτή θα μεγαλώσει για ακόμα περισσότερους. 
 
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, το 28,3% των εν ενεργεία μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει σήμερα καθυστερημένες οφειλές στον ΟΑΕΕ (τέσσερις στους 10, αν μιλάμε για φυσικά πρόσωπα). 
 
Τα χρέη αυτά συμπληρώνονται από τις οφειλές στην εφορία (15,9% των μικρομεσαίων), στις πρώην ΔΕΚΟ (μία στις πέντε επιχειρήσεις) και στις τράπεζες (μία στις τρεις, από τις οποίες το 11,6% έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές). 
 
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, πάνω από 3 στις 10 επιχειρήσεις αναμένεται να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις για το 2016, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, κυρίως προς τα Ταμεία. 
 
Επομένως, η δήλωση - προτροπή του προέδρου του ΟΑΕΕ ένα πράγμα δείχνει: Οτι στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους υπάρχει η σκέψη πως χιλιάδες μικροί ΕΒΕ δεν έχουν θέση στη σημερινή αγορά, που μονοπωλείται ταχύτατα σε όλους τους κλάδους. Και ότι η φοροαφαίμαξη που εντείνεται, υπηρετεί ακριβώς αυτήν την τάση αφανισμού των μικρών και ενός τμήματος των μεσαίων ΕΒΕ.