Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νεάπολης Συκεών προς το Δημοτικό Συμβούλιο




Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση φασιστοειδών σε 13χρονο, αλλοδαπό μαθητή.

Πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς τις άλλες παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου για κοινή ανακοίνωση-καταδίκη της επίθεσης.


Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, καταδικάζει αποφασιστικά και με κάθε τρόπο τη θρασύδειλη, ρατσιστική επίθεση απέναντι σε ένα 13χρονο προσφυγόπουλο, μαθητή Α’ Γυμνασίου σε σχολείο της Νεάπολης.
Συγκεκριμένα, δύο φασιστοειδή – φορώντας κουκούλες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους – σταμάτησαν, το πρωί της Τετάρτης 6/11, τον μικρό μαθητή και τον χαράκωσαν στο χέρι με αιχμηρό αντικείμενο, τραυματίζοντας τον σοβαρά.
Στη συνέχεια τον απείλησαν να μην ξαναπάει στο σχολείο, να εγκαταλείψει τη χώρα κ.ά.

Δίψα


Το β' εξάμηνο του 2020 θα εξετάσει ξανά η κυβέρνηση το ζήτημα της αποστολής φρεγάτας στον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο. Οι πιέσεις για συμμετοχή σ' αυτήν την ιμπεριαλιστική αποστολή μεγαλώνουν από την πλευρά των ΗΠΑ, ενώ σφήνα μπαίνει και η Γαλλία, η οποία φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει σε μια ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη που θα περιπολεί στον Περσικό «για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας». Στην πραγματικότητα η Γαλλία θέλει να δηλώσει «παρών» για λογαριασμό των μονοπωλίων της σ' αυτήν τη «φλεγόμενη» περιοχή και βέβαια να σταλεί μήνυμα στις ΗΠΑ ότι δεν παίζουν σε «άδειο γήπεδο» σε ό,τι αφορά τους ανταγωνισμούς για τα πετρέλαια, τις σφαίρες επιρροής και τους δρόμους του εμπορίου. Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο για την Ελλάδα, η οποία μπλέκει σε ...παράλληλους ανταγωνισμούς: Από τη μια με την πρόθεσή της να συμμετέχει σε ναυτική αποστολή που έχει τις «κάννες» στραμμένες στο Ιράν και από την άλλη με την αντιπαράθεση ΗΠΑ - ΕΕ, στην οποία η Γαλλία φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα παίρνει πάνω της το παιχνίδι. Η πρόβλεψη για το «πού θα κάτσει η μπίλια» τον επόμενο χρόνο είναι δύσκολο να γίνει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι από αυτές τις εξελίξεις και ανεξάρτητα από τις επιλογές της κυβέρνησης χαμένος είναι ο λαός, που εκτίθεται ολοένα και περισσότερο σε κινδύνους, από τη δίψα της αστικής τάξης και των κομμάτων της να αναβαθμίσουν το ρόλο της στην περιοχή.

Γνώση ή άγνοια για τις τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ;



Παρότι έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια από το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων - παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (28/11/2016) και ενώ ακολούθησαν δυο ακόμη κρούσματα στις 5/4/2017 και 18/1/2019, προκαλεί πλέον πολλά ερωτήματα η απαράδεκτη και προκλητική κωλυσιεργία των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών αναφορικά με τα σοβαρά και επικίνδυνα αυτά κρούσματα υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ.

Είναι όμως άνευ προηγουμένου και η επιεικώς απαράδεκτη έως προκλητική αναφορά του νέου προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρ. Ράμμου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για τα έτη 2017 - 2018, όπου χαρακτήρισε το σοβαρότατο αυτό θέμα «μια περίπτωση φάρσας κακόβουλης», «για την οποία η ΑΔΑΕ δεν έχει περαιτέρω αρμοδιότητα...». Σημειώνεται ότι ο νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ τοποθετήθηκε στη θέση αυτή με τη συναίνεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Προδιαγεγραμμένο έγκλημα με διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων του κεφαλαίου


Το νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στη ΛΑΡΚΟ ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το οποίο επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο τις τεράστιες και διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.
 Κανείς δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι τάχα... «θα διερευνηθούν τα αίτια».

Μόνο στο διάστημα των τελευταίων 15 μηνών είναι αλλεπάλληλες οι καταγγελίες του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας για τα απανωτά εργατικά «ατυχήματα» και τις τεράστιες ελλείψεις μέτρων για την Υγεία και την Ασφάλεια στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, καταγγελίες που καταγράφονται συστηματικά στα σχετικά δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη», ενώ το σοβαρό αυτό θέμα έφερε και με Επίκαιρη Ερώτηση το ΚΚΕ στη Βουλή.

***
 
Παρουσιάζουμε σήμερα ενδεικτικά ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές καταγγελίες του Συνδικάτου σε αυτό το διάστημα, όπως καταγράφηκαν στον «Ριζοσπάστη»:

Θρασύδειλη η απολογία του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης


Κενά και αντιφάσεις από τον Ν. Μιχαλολιάκο, ιδρυτή και επικεφαλής του μορφώματος

Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής
Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής
Ολοκληρώθηκε χτες στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής η απολογία του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου. Παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, και ο πατέρας του επίσης δολοφονημένου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, Χαντίμ Χουσεΐν. Αποχωρώντας ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης το ακροατήριο σηκώθηκε και φώναζε «Δολοφόνοι» και «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».
 Ο N. Μιχαλολιάκος είναι ο ιδρυτής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της από το 1980 μέχρι και σήμερα. Το δεύτερο μισό της δεκαετίας του '70 είχε κατηγορηθεί για «κατάρτιση και συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, προς διάπραξη εγκλημάτων δι' εκρηκτικών υλών» και καταδικάστηκε τελικά αμετάκλητα με τον νόμο περί όπλων και εκρηκτικών σε 12 μήνες φυλάκιση. Το 1983 κατέθεσε στον Αρειο Πάγο δήλωση ίδρυσης κόμματος («Λαϊκός Σύνδεσμος»). Το 1984 ανέλαβε γραμματέας της χουντικής νεολαίας ΕΠΕΝ αλλά αποχώρησε γρήγορα. Από το 1986, η Χρυσή Αυγή ξεκινά την αυτοτελή οργανωτικά δράση της στα γραφεία της στην Κεφαλληνίας. Εμφανίζεται ως εκδότης της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή», που κυκλοφορεί από το 1993. Τον Μιχαλολιάκο έχει υποδείξει ως «ηθικό αυτουργό» για τη δολοφονική επίθεση στον τότε φοιτητή Δημ. Κουσουρή (το 1998) ο Α. Ανδρουτσόπουλος, γνωστός ως «Περίανδρος» και άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού. Οπως είχε πει σε τηλεφωνική επικοινωνία, «ηθικός αυτουργός ο Μιχαλολιάκος, φυσικός αυτουργός ο Παναγιώταρος».

Οι ευθύνες δεν κρύβονται


  Πηγή: Eurokinissi

Τις τραγικές συνέπειες από την πολιτική του εγκλωβισμού και την υλοποίηση της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό επιβεβαιώνουν η νέα έξαρση του προβλήματος στα νησιά και τα κυβερνητικά μέτρα για τη διαχείρισή του.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αυστηροποίηση των διαδικασιών παροχής ασύλου, τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης για όσους δεν δικαιούνται άσυλο, την προετοιμασία μαζικών «επαναπροωθήσεων» στην Τουρκία και τη μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός και πολύ περισσότερο χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Χιλιάδες κατατρεγμένοι, οικογένειες με μικρά παιδιά, ακόμα και ανήλικα ασυνόδευτα, που πέρασαν τα πάνδεινα και πλήρωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν σε διακινητές για να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου και τη φτώχεια, εμποδίζονται να ταξιδέψουν στις χώρες της Ευρώπης που είναι ο προορισμός τους και καταδικάζονται να επιβιώνουν εγκλωβισμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες, με το χρόνο να μετράει σε βάρος τους.