Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ο κόμπος στο στομάχι να γίνει γροθιά στο σύστημα που γεννά τέρατα και αφήνει απροστάτευτα τα παιδιά

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ


 

Με το στομάχι σφιγμένο και δικαιολογημένη οργή παρακολουθεί κάθε άνθρωπος που δεν αποδέχεται ως «κανονικότητα» τη σήψη που αποπνέει η επικαιρότητα, τις τελευταίες μέρες, την υπόθεση του κατ' εξακολούθηση βιασμού ενός 12χρονου κοριτσιού σε μια γειτονιά του Κολωνού, της εκπόρνευσης και της κακοποίησής του από σειρά δραστών.

Αγανάκτηση όμως έχει προκαλέσει και ο δημοσιογραφικός σχολιασμός, αλλά και η αντιπαράθεση ανάμεσα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με ανταλλαγή επιφανειακών και χοντροκομμένων διαξιφισμών στα tweets, σε τηλεοπτικές εκπομπές και στη Βουλή.

Η κάλυψη της υπόθεσης από Μέσα Ενημέρωσης που έφτασαν στο σημείο να δημοσιοποιήσουν φωτογραφία του 12χρονου κοριτσιού, και να ξημεροβραδιάζονται έξω από το σπίτι της για να ανεβάσουν τα ποσοστά της τηλεθέασης, επιδιώκει να «θάψει» κάθε προβληματισμό για τις αιτίες τέτοιων αποκρουστικών εγκλημάτων και να μετατρέψει σε θέαμα τον ανθρώπινο πόνο.

Όπως σε παρόμοιες υποθέσεις του παρελθόντος, έχουν μπει σε λειτουργία μια σειρά μηχανισμοί για να συγκαλυφθεί πάση θυσία το κοινωνικό έδαφος το οποίο γεννάει τους δράστες - «τέρατα» και αφήνει τα παιδιά ευάλωτα στην πολύμορφη βία.

Φορτία - χρυσάφι για τους εφοπλιστές στη σκιά του πολέμου

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ LNG
 

Χορό δισεκατομμυρίων έχουν στήσει οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι, πρώτα και κύρια οι εφοπλιστές, με την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία να τους κάνει να τρίβουν τα χέρια για τις ευκαιρίες που ξανοίγονται μπροστά τους από τη μεταφορά του «πράσινου» πανάκριβου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Οι αριθμοί κυριολεκτικά ζαλίζουν. Την περασμένη βδομάδα, στο φόντο των προκλητικών κυβερνητικών εκβιασμών απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά ότι «ή προσαρμόζεσαι» και «βάζεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φας και να ζεσταθείς» ή «πεθαίνεις», όπως και των κυνικών δηλώσεων Σόιμπλε για «δεύτερο πουλόβερ και κασκόλ στο σπίτι», η ναύλωση ενός πλοίου μεταφοράς LNG μέσω Ατλαντικού έφτασε τα 397.000 δολάρια τη μέρα, από 374.000 δολάρια μια μέρα πριν!

Ενδεικτικά, η ναυτιλιακή εταιρεία «Maran Gas», συμφερόντων του Ομίλου Αγγελικούση (Angelicoussis Group) ναύλωσε στη «Shell» το πλοίο μεταφοράς LNG «JOHN. A. ANGELICOUSSIS» για 400.000 δολάρια τη μέρα!

Ενώ ναυλομεσιτικοί οίκοι και ειδικοί, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της «Flex LNG», προβλέπουν ότι «οι τιμές μεταφοράς LNG θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα το τέταρτο τρίμηνο»! Οπως εξήγησαν, «η ζήτηση στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα, στην Ταϊβάν και την Ταϊλάνδη αναμένεται να αυξηθεί συνολικά κατά 46,6 εκατομμύρια τόνους φέτος, με την Ευρώπη να αντιπροσωπεύει το 85% αυτής της αύξησης, καθώς η ήπειρος όλο και "απομακρύνεται" από τις παραδόσεις των ρωσικών αγωγών»... Επιπλέον, υπολογίζουν ότι το πεντάμηνο Γενάρη - Ιούνη του 2022, οι εισαγωγές LNG στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 50%.

ΑντιΚΚΕ σύνδρομα και άθλιοι συνειρμοί

 

Thumb_Politiki_Proin 
 

Δεν είναι καινούριο φαινόμενο διάφορες εφημερίδες και αρθρογράφοι, που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ακροδεξιά έντυπα να αναφέρονται σε στελέχη της ΝΔ και της κυβέρνησης, τα οποία κάποτε πέρασαν από τις γραμμές της ΚΝΕ, με το προσωνύμιο «πρώην ΚΝιτης».

Τι κι αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν μια ολόκληρη πολιτική διαδρομή μετά την ΚΝΕ, με σταθμούς σε κόμματα, όπως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΠΑΣΟΚ, ΝΑΡ κ.λπ.; 

Τι κι αν η θητεία τους στην ΚΝΕ ήταν χρονικά περιορισμένη συγκριτικά με αυτή σε άλλους πολιτικούς χώρους;

Αδιάφορο για τους συντάκτες! Όλη αυτή η διαδρομή, που μάλιστα είναι και πιο πρόσφατη, αποσιωπάται και τελικά επιλέγεται μόνο η ιδιότητα του «πρώην Κνίτη». Σαν να προσγειώθηκαν οι συγκεκριμένοι, ξαφνικά από την ΚΝΕ στην αυλή της ΝΔ.