Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δυναμική κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό (ΦΩΤΟ)


Από την κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη 
 
Από την κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη

Με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και στέλνοντας το μήνυμα ότι ο λαός της Παλαιστίνης δεν είναι μόνος, δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 17 Μάη, στη Θεσσαλονίκη, η ΕΔΥΕΘ και η Παλαιστινιακή παροικία της πόλης.

Έξω από το αμερικάνικο προξενείο έκαψαν συμβολικά τα ομοιώματα του Τραμπ και του Νετανιάχου μαζί με την αμερικάνικη και την ισραηλινή σημαία.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας, εδώ έξω από το αμερικανικό προξενείο σμίγει το σύνθημα «Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη, Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» μαζί με το σύνθημα ΗΠΑ - Ισραήλ δολοφονούν, Τσίπρας Ευρωπαίοι χειροκροτούν» .

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το Άγαλμα του Βενιζέλου όπου ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Μοχάμεντ Αλ Αγκούζ, τόνισε ότι «Αυτή την στιγμή, γίνεται μια σφαγή σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας. Ζητάμε το αυτονόητο την ίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

«ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» ΤΗΣ ΕΕ Σηματοδοτούν τις νέες αντεργατικές ανατροπές της «επιστροφής στην κανονικότητα»


Οσο εντείνονται τα αντιλαϊκά παζάρια κυβέρνησης - κουαρτέτου για την «επόμενη μέρα» από την τυπική ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου και τη διευθέτηση ζητημάτων που ιεραρχεί το κεφάλαιο για τη στήριξη της κερδοφορίας του (ρύθμιση κρατικού χρέους, παραπέρα προώθηση αντεργατικών μέτρων για την ανταγωνιστικότητα κ.ο.κ.), τόσο ενισχύεται η προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περί «δίκαιης ανάπτυξης» και επιστροφής στην «ευρωπαϊκή κανονικότητα».
 Τα κυβερνητικά στελέχη παρουσιάζουν όλα τα χτυπήματα στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα ως «μνημονιακή παρέκκλιση» που θα διορθωθεί τάχα από αυτήν την «κανονικότητα»: Σε αυτό το πλαίσιο καλλιεργούν αυταπάτες για αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων, για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, για «επαναδιαπραγμάτευση» των νέων περικοπών στις συντάξεις που έχουν ήδη ψηφίσει...

Η πραγματικότητα ωστόσο έρχεται να επιβεβαιώσει ότι όλος ο πυρήνας των μνημονιακών αντιλαϊκών μέτρων όχι μόνο θα παραμείνει άθικτος την «επόμενη μέρα» για την οποία μιλάνε, αλλά θα θωρακιστεί και θα ενισχυθεί παραπέρα, ακριβώς γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της «κανονικότητας» του κεφαλαίου, της στρατηγικής για τη στήριξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς του.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ Παρουσίασε τις νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς και ανεργία



Τις δύο σημαντικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες που προγραμματίζει ο Δήμος Πατρέων το προσεχές διάστημα παρουσίασαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Πελετίδης μίλησε για τις κινητοποιήσεις του δήμου ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και την ανεργία, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Όπως είπε, «πρόκειται για τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουμε μαζί με Εργατικά Συνδικάτα, Συλλόγους Επαγγελματοβιοτεχνών και άλλους μαζικούς λαϊκούς φορείς ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και την ενίσχυση του αγώνα για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του με θέμα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αποφάσισε κατά πλειοψηφία (οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση, με βασικό επιχείρημα τη νομιμότητα), να προχωρήσει στα εξής:

ΨΕΥΔΩΝΥΜΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ



Το τραγούδι της Netta Barzilai, με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, έβαλε ο υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ στη σελίδα του στο facebook γράφοντας "για να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο του Ισραήλ». Και μετά από λίγες μέρες το Ισραήλ έδειξε το ίδιο πρόσωπο που εβδομήντα χρόνια τώρα έχει, από τότε που ιδρύθηκε το νεότευκτο κράτος. Δεκάδες νεκροί παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας από Ισραηλινούς στρατιώτες που πυροβολούν ενάντια σε  δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιους οι οποίοι διαδηλώνουν και  την ημέρα της  μεταφοράς  της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβιβ στην Ιερουσαλήμ. 
 
         Και σκέφτεται κανείς πως στην νίκη του Ισραήλ στη Γιουροβίζιον και στην εγκληματική συμπεριφορά των στρατιωτών του εναντίον των διαδηλωτών αναγνωρίζει κανείς την ιδεολογία και πρακτική του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού στη σύγχρονη εκδοχή του. Στο λόγο της  ισραηλινής τραγουδίστριας  που, εκφράζοντας τη χαρά της για την πρωτιά, ευχαρίστησε όσους την ψήφισαν  γιατί διάλεξαν την διαφορετικότητα, χωρίς να παραλείψει να ευχηθεί «την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ», συμπυκνώνεται η ίδια η  αστική ιδεολογία που από τη μια υποστηρίζει την κατοχύρωση ατομικών δικαιωμάτων και από την άλλη αποτρέπει κάθε αμφισβήτηση του υπάρχοντος συστήματος και των ιμπεριαλιστικών επιλογών του.   

Μύδροι...


Μύδρους εξαπολύει η χτεσινή «Αυγή» για τη «διεθνή κοινότητα» και ιδιαίτερα την ΕΕ, που κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο κράτος του Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, με αφορμή το μακελειό στη Γάζα. Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Μογκερίνι, που ζήτησε «αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές». Κατηγορεί μάλιστα την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής ότι «κατονομάζει ως συνυπεύθυνη με το Ισραήλ τη Χαμάς, αποδίδοντας στα θύματα μια ευδιάκριτη ρετσινιά τρομοκρατίας και αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάπως πήγαιναν γυρεύοντας». Σύμφωνα με την «Αυγή», συνολικά η «διεθνής κοινότητα» χρησιμοποίησε «μετρημένες εκφράσεις» απέναντι στο Ισραήλ, όπως «να αποφεύγεται η δυσανάλογη χρήση βίας» ή «να χρησιμοποιείται μόνο ως ύστατο μέσον». Τέλος, η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της «καταχεριάζει» ορισμένους από τους συμμάχους των ΗΠΑ στην ΕΕ, οι οποίοι «τρέχουν δουλοπρεπώς πίσω από τον Τραμπ» και αφήνουν στο απυρόβλητο το ρόλο των Αμερικανών στην περιοχή. Είναι πρόκληση για το λαό να καταγγέλλει η «Αυγή» όλους όσοι εξισώνουν θύτες και θύματα στο μακελειό της Γάζας και να σφυρίζει αδιάφορα για την ελληνική κυβέρνηση, που κάνει ακριβώς το ίδιο.

... συγκάλυψης
 
Για του λόγου το αληθές, να τι γράφει ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τους δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες Παλαιστίνιους: «Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα. Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας. Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών». Τι είναι όλα αυτά, αν όχι «ξέπλυμα» του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ αλλά και του ρόλου των ΗΠΑ, που αποσιωπάται εντελώς στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ; Εκτός αν η «Αυγή» συγκαταλέγει τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις κυβερνήσεις που «τρέχουν δουλοπρεπώς πίσω από τον Τραμπ» και μας το κρύβει...

Λοιπόν, έχουμε προσωπική διαφορά

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Το γυμνό του Μοντιλιάνι πάει πάνω απο εκατόν πενήντα εκατομμύρια δολλάρια. Ο γυμνός συνταξιούχος του 2019, έργο Κατρούγκαλου δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πάει;


Το γυμνό του Μοντιλιάνι πάει πάνω απο εκατόν πενήντα εκατομμύρια δολλάρια. Ο γυμνός συνταξιούχος του 2019, έργο Κατρούγκαλου δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πάει; Σ’ αυτό το χρηματιστήριο χρειάζεσαι ένα δισεκατομμύριο βολές Κατιούσας προς βολεμένους, για να ξεβολευτούν όσοι δανείζονται από το μέλλον αυτού του τόπου, ξεπουλώντας κι εκποιώντας το εργατικό και αγωνιστικό του δυναμικό παρελθόν.

Μπορεί να είναι χυδαία εύκολο, για μια κυβέρνηση αριστερομνημονιακή και τσιράκι των ευρωατλαντικών δανειστών, να καλεί(;) σε αυτοσυγκράτηση(!) Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς στην κόλαση της Γάζας και να μην κοκκινίζει ούτε ο πισινός της απ’ την τριβή στην καρέκλα της εξουσίας. Είναι όμως οριακά ακατόρθωτο να ζητήσει αυτοσυγκράτηση ως “παιδί” ο κύριος Αλέξης από τα εκατομμύρια συνταξιούχων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αλγόριθμο του θανάτου, που βαφτίστηκε προσωπική διαφορά.

Πλειστηριασμοί και από τους δήμους




Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «τρέχει» τους πλειστηριασμούς με ...υπερηχητικές ταχύτητες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ηλεκτρονική πλατφόρμα μετρά 9.198 περιπτώσεις πλειστηριασμών, που μέχρι το Δεκέμβρη υπολογίζεται πως θα έχουν ολοκληρωθεί. Και μπορεί στις περισσότερες περιπτώσεις να αφορούν δάνεια και χρέη προς τις τράπεζες, ωστόσο και οι δήμοι, από χτες, με ένα «κλικ», βγάζουν «στο σφυρί» κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που αφορούν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες για χρέη ακόμα και για μια κλήση της δημοτικής αστυνομίας... Για να σχηματίσουμε μια καλύτερη εικόνα, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι οφειλές προς τον δήμο αφορούν συνήθως ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού (πληρώνονται μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ), τέλη νεκροταφείου, οφειλές νερού, τροφεία παιδικών σταθμών, τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, το τέλος επιτηδεύματος, τέλη διαφήμισης, χρέη από ενοίκια δημοτικών κτιρίων και υποδομών, κλήσεις από τη στάθμευση αυτοκινήτων, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας κ.λπ. Θυμίζουμε ότι οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να διασταυρώνουν στοιχεία οφειλετών με άλλους κρατικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς (εφορία, Ε9, ΔΕΗ), να μπλοκάρουν και να κάνουν κατασχέσεις λογαριασμών, να αποτρέπουν την έκδοση φορολογικής ενημερότητας και να κινούν διαδικασίες προκατάσχεσης και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, τα οποία πλέον μπορούν να πλειστηριάζουν.

«Καμία χώρα δε θα έδειχνε τόση αυτοσυγκράτηση όσο το Ισραήλ»



Δήλωση της εκπρόσωπου των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Από τις 30/3 έχουν δολοφονηθεί 111 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένου ενός 8 μηνών μωρού που πέθανε από χημικά – Περισσότεροι  από 12.000 οι τραυματίες

Λαϊκή κατακραυγή της νέας σφαγής των Παλαιστινίων

 

«Καμία χώρα δε θα έδειχνε τόση αυτοσυγκράτηση όσο το Ισραήλ» Με την οργή για το νέο έγκλημα του Ισραήλ να ξεχειλίζει και τις λαϊκές αντιδράσεις σε πολλές χώρες να πληθαίνουν,
οι Παλαιστίνιοι κήδευσαν σήμερα τους νεκρούς που προκάλεσε το νέο ξέσπασμα της δολοφονικής βίας του Ισραήλ εναντίον τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πιο πρόσφατος επίσημος απολογισμός ανεβάζει τους νεκρούς σε 62.
 
Όμως πίσω από τους αριθμούς κρύβονται ανθρώπινα δράματα, όπως της Παλαιστίνιας μάνας, Νίσμα Αλ Ασράμ, που κήδεψε σήμερα τον 18χρονο γιο της, Μπιλάλ, που έχασε τη ζωή του από ισραηλινές σφαίρες, τη Δευτέρα.

Από τις 30 Μάρτη, ο ισραηλινός στρατός έχει διαπράξει εκατοντάδες ανάλογες δολοφονίες, σκοτώνοντας 111 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένου ενός κοριτσιού οκτώ μηνών που πέθανε από ασφυξία δακρυγόνων. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 12.000!

Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη νέα δολοφονική επίθεση του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό!

Με νέο ψήφισμά τους οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» και «Ο Σωκράτης» καταγγέλλουν:

«Διλήμματα» και εκβιασμοί




Το είδος της λεγόμενης «εποπτείας» που θα συνεχίσει και μετά το τυπικό τέλος του τρέχοντος μνημονίου να κόβει τις λαϊκές ανάγκες στα μέτρα των αναγκών της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μελετούν και συζητούν η κυβέρνηση με τους «θεσμούς» των μονοπωλίων (ΕΕ, ΔΝΤ κ.λπ.).
Στον αφρό, για μια ακόμα φορά, έρχονται οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη γερμανική κυβέρνηση για το μηχανισμό διαχείρισης - «ελάφρυνσης» του κρατικού χρέους που θα επιλεγεί, ώστε να βρεθεί ο απαραίτητος «δημοσιονομικός χώρος» για να στηρίξει την καπιταλιστική κερδοφορία.

Η συγκεκριμένη συζήτηση αποτελούσε και αποτελεί αρένα διασταύρωσης αντιτιθέμενων επιδιώξεων ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και πρώτα απ' όλα των ΗΠΑ και της Γερμανίας και συνδέεται με τη διαπάλη για την «αναδιάρθρωση» της Ευρωζώνης αλλά και τα γεωστρατηγικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

Οπως και παλιότερα έτσι και σήμερα οι καβγάδες αυτοί μετατρέπονται, μέσα και από την προπαγάνδα των αστικών επιτελείων, σε μοχλό πιέσεων και εκβιασμών, ψευτοδιλημμάτων και κάλπικων προσδοκιών προς τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, με στόχο τον αποπροσανατολισμό τους αλλά και για να γίνουν οι αγωνίες του κεφαλαίου δικές τους σκοτούρες.