Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Επιχείρηση «Τρελό Καλοκαίρι»

 

 

Πως η Ν.Δ θα προσπαθήσει να «γυρίσει το κλίμα» και να μας πείσει πως «περνάμε καλά»

 

 

Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που παρουσίασε ως γιγαντιαία παροχή την αύξηση του 1,6 ευρώ την ημέρα στον κατώτατο μισθό ήταν μόνον η αρχή. Είναι η εισαγωγή στο κυβερνητικό Mega-Project που έχει ήδη σχεδιάσει προκειμένου να αντιστρέψει την κατακόρυφη μείωση της πολιτικής της επιρροής. Αυτής που καταγράφεται ακόμη και στις «δικές της» δημοσκοπήσεις και συνεχώς διογκώνεται. Το Μέγαρο Μαξίμου τους επόμενους μήνες έχει αποφασίσει να «παίξει όλα του τα χαρτιά» σε μια προσπάθεια να «γυρίσει το κλίμα». Αυτό δεν θα γίνει όρους πολιτικής ουσίας αλλά καθαρά επικοινωνιακούς και ο χρόνος που έχει επιλεγεί είναι συγκεκριμένος: Το καλοκαίρι.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Συνωστισμός στη χώρα μας, όσο αναβαθμίζεται η εμπλοκή της στους ανταγωνισμούς


 

To μεσημέρι της 22 Ιούνη, το κινητό τηλέφωνο ενός πολιτικού της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο «μολύνθηκε» από το «Pegasus», το διάσημο πλέον λογισμικό παρακολούθησης της ισραηλινής εταιρείας «NSO Group». Το λογισμικό ουσιαστικά μετατρέπει το κινητό του «στόχου» σε συσκευή παρακολούθησης της δραστηριότητάς του, δίνοντας στον χειριστή του «Pegasus» πρόσβαση στην κάμερα, στο μικρόφωνο αλλά και σε όλα τα δεδομένα της τηλεφωνικής του συσκευής.

Η «μόλυνση» στο συγκεκριμένο τηλέφωνο έγινε μέσω της μεθόδου «zero-click exploit», δηλαδή το λογισμικό εγκαταστάθηκε στη συσκευή απομακρυσμένα, χωρίς ο χρήστης της να κατεβάσει κάποιο αρχείο ή να ανοίξει κάποιο μήνυμα ή σύνδεσμο. Λίγο αργότερα, ο χρήστης έλαβε ένα μήνυμα στην εφαρμογή μηνυμάτων «WhatsApp», το οποίο άνοιξε, και μετά από δύο λεπτά, ένα άλλο αντίστοιχο λογισμικό κατασκοπείας, το «Predator», είχε εγκατασταθεί κι αυτό στη συσκευή.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, το εργαστήριο «CitizenLab» του Πανεπιστημίου του Τορόντο πραγματοποίησε έρευνα στις συσκευές, από την οποία προέκυψε πως η διεθνής «πιάτσα» των ιδιωτικών εταιρειών, που παρέχουν υπηρεσίες ψηφιακής κατασκοπείας σε κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς ομίλους, έχει αποκτήσει έναν νέο «παίκτη» που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τη «NSO». Ο παίκτης αυτός, μάλιστα, έχει εγκατασταθεί και στην Ελλάδα και εμφανίζεται να συνεργάζεται με την κυβέρνηση!

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Σχετικά με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη στάση του ΚΚΡΟ

 

«Η πάλη για αγορές και η καταλήστευση ξένων χωρών, η τάση να καταπνίξουν το επαναστατικό κίνημα του προλεταριάτου και της δημοκρατίας στο εσωτερικό των χωρών, η τάση να αποβλακώσουν, να διασπάσουν και να εξοντώσουν τους προλετάριους όλων των χωρών, σπρώχνοντας τους μισθωτούς σκλάβους ενός έθνους ενάντια στους μισθωτούς σκλάβους ενός άλλου έθνους προς όφελος της αστικής τάξης, αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο, το μοναδικό πραγματικό νόημα του πολέμου».

Β. Ι. Λένιν, τ. 26, σελ. 1.

Όλα τα παραπάνω, που σημείωνε ο ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης πριν από 100 και πλέον χρόνια, ισχύουν απόλυτα και για τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Σε πολλά άρθρα μέχρι σήμερα έχουν αναδειχτεί πλευρές της διαπάλης για τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων.

Τo ΚΚΕ έχει διατυπώσει ξεκάθαρες θέσεις και στο πλαίσιο του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Δυστυχώς, ορισμένα ΚΚ, όπως το ΚΚΡΟ, εκφράζουν θέσεις που μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Λίγα στοιχεία για το ΚΚΡΟ

Το ΚΚΡΟ, που συγκροτήθηκε το 1993, είναι σημαντική δύναμη στην πολιτική ζωή της καπιταλιστικής Ρωσίας. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, το 2021, συγκέντρωσε το 18,9% των ψήφων και αναδείχτηκε 2η πολιτική δύναμη, εκλέγοντας 57 βουλευτές (σε σύνολο 450). Το ΚΚΡΟ σε αυτά τα 30 χρόνια από τη διάλυση της ΕΣΣΔ έχει αναλάβει και κυβερνητικές θέσεις, την περίοδο 1998 - 1999, επί πρωθυπουργίας Γ. Πριμακόφ, που διαχειρίστηκε την καπιταλιστική κρίση, η οποία είχε ξεσπάσει τότε στη χώρα. Το ίδιο το πρόγραμμα του κόμματος, που κινείται στη «γραμμή» της σταδιακής μετάλλαξης του καπιταλισμού σε σοσιαλισμό, μέσα από πολλά στάδια, προκρίνει τις διάφορες κυβερνητικές «κεντροαριστερές» λύσεις. Το ΚΚΡΟ, παρά τη σημαντική κοινοβουλευτική δύναμή του, δεν έχει καμία ουσιαστική συμμετοχή στην ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ρωσίας, βασικές δυνάμεις του οποίου ελέγχονται από το κράτος και την εργοδοσία.

Καλή Ανάσταση Λαών!

 

Κάρτα φιλοτεχνημένη από τον Γ. Φαρσακίδη στην εξορία 
 
Κάρτα φιλοτεχνημένη από τον Γ. Φαρσακίδη στην εξορία

Ο πόθος του λαού για την «ανάσταση», για να μπει τέλος στον «Γολγοθά» των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της ολομέτωπης επίθεσης κεφαλαίου και κυβερνήσεων, μπορεί να βρει δικαίωση μέσα από τη σύγκρουση, τη ρήξη με τον σημερινό δρόμο που υπερασπίζονται οι κάθε λογής «σωτήρες».

Σε αυτήν την πάλη βρίσκεται και η μόνη ελπίδα για καλύτερες μέρες, για τη Λαμπρή, για τη νίκη του λαϊκού δίκιου, κόντρα σε όσα φαντάζουν σήμερα «ακατανίκητα».

Καλή ανάσταση λαών σε όλους και όλες!