Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

ΜΟΝΑΧΟ Μαχητική παρουσία του ΚΚΕ και ΚΚ Τουρκίας στη συγκέντρωση ενάντια στη σύνοδο του G7 (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Μαχητική και μαζική ήταν χθες Σάββατο η παρουσία του κοινού μπλοκ του ΚΚ Ελλάδας και του ΚΚ Τουρκίας στη συγκέντρωση στο Μόναχο ενάντια στη Σύνοδο του G7 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Νότια Βαυαρία.

Παρά την προσπάθεια των διοργανωτών της κινητοποίησης να περάσουν ένα διαχειριστικό μήνυμα για ανάγκη μετασχηματισμού του G7 σε δήθεν "φιλολαϊκότερη" κατεύθυνση με περισσότερη "ευαισθησία" απέναντι στα προβλήματα των λαών και του πλανήτη, το κύριο σώμα των διαδηλωτών που συμμετείχαν φώναζαν συνθήματα ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «Δώστε τώρα γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις» το μήνυμα των συνταξιούχων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


«Δώστε τώρα γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι συνταξιούχοι με το σημερινό μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην Αθήνα. Διεκδικούν πραγματική ανάσα από το κύμα ακρίβειας που τους σαρώνει. 

Οι συνταξιούχοι της χώρας, ανταποκρινόμενοι μαζικά στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, συμμετείχαν μαχητικά και αγωνιστικά στο σημερινό συλλαλητήριο, διεκδικώντας «αυξήσεις στις συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια».

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι συνταξιούχοι, αποδεικνύοντας ότι είναι «παντός καιρού», διεμήνυσαν ότι δεν το βάζουν κάτω και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Διαδήλωσαν με αποφασιστικότητα ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια που τους κατατρώει το εισόδημα, διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις τους, επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, απορρίπτουν τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Χορηγός

 

Οι κυβερνητικές παλινωδίες με την 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Η κυβέρνηση περίπου συμβουλεύει τον λαό να αυτοδιαγνωστεί σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο να κολλήσει και να ...αυτοψυχαναλυθεί, για το πόσο φόβο αισθάνεται απέναντι στον ιό και ανάλογα να πράξει. Δηλαδή, αν κάποιος πιστεύει ότι είναι περισσότερο εκτεθειμένος στον ιό ή αισθάνεται «άβολα» ξέροντας ότι αυτός κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα γύρω του, τότε η σύσταση της κυβέρνησης είναι να κάνει το εμβόλιο, χωρίς ωστόσο να εγγυάται ότι θα προσφέρει κάποια προστασία! Δηλαδή, παρουσιάζει το εμβόλιο περίπου ως «πλασέμπο» (εικονικό φάρμακο), κάτι σαν αγχολυτικό, που μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και να σου πάρει από το μυαλό τις μαύρες σκέψεις για την πανδημία και τον κορονοϊό. Η στάση αυτή της κυβέρνησης και των επιστημονικών της επιτροπών είναι συνέχεια της διαχείρισης της πανδημίας με κριτήρια ανορθολογικά και αντιφατικές «συνταγές», επειδή προτεραιότητα δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού, αλλά της οικονομίας, στην προκειμένη περίπτωση του τουρισμού. Με τον τρόπο αυτό, όμως, ο λαός παραμένει εκτεθειμένος στον ιό και στα συμπτώματά του, που δεν είναι καθόλου ήπια, ενώ και το εμβόλιο απαξιώνεται ως όπλο κατά της πανδημίας, τροφοδοτώντας ανορθολογικές απόψεις γύρω από τον εμβολιασμό και επιβεβαιώνοντας ότι ο μεγαλύτερος «χορηγός» τους είναι η πολιτική της κυβέρνησης.

Διαδίκτυο :«Στόχος μας να ενώσουμε τον κόσμο»...

 

Thumb_Politiki_Internet_Enosoume_kosmo

 

Αυτό δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook. Αντίστοιχες ατάκες ακούμε κατά καιρούς και από άλλους ιδιοκτήτες των social media. Το ερώτημα είναι, όμως, με ποιον σκοπό; Τι στόχο έχει η ένωση αυτή;

Έχουν περάσει πάνω από 100 μέρες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ενώ οι αποτρόπαιες εικόνες των θυμάτων του πολέμου είναι γνωστές σε όλους μας, δεν είναι το ίδιο γνωστές οι εικόνες του πολέμου που γίνεται στο πεδίο του διαδικτύου και της πληροφορίας. Τα social media αποτελούν ακόμα ένα όπλο στα χέρια των ιμπεριαλιστών για τον αποπροσανατολισμό και την ενσωμάτωση της λεγόμενης «κοινής γνώμης». Το ποιος ελέγχει τη ροή της πληροφορίας είναι ένα σπουδαίο όπλο για τον πόλεμο της προπαγάνδας, για τη στράτευση των λαών σε ξένα γι’ αυτούς σχέδια, ακόμη και σχέδια «ζωής και θανάτου».

“Σ’ έχουνε πρήξει να αγαπήσεις τον βάλτο...”

 


Thumb_Politismos_Na_agapiseis_to_balto

 

Τις τελευταίες ώρες στα δημοφιλή θέματα των social media είναι οι χτεσινοί καβγάδες στα “καλλιτεχνικά” βραβεία μουσικού τηλεοπτικού καναλιού. «Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα» με αυτές τις εικόνες, όπως επίσης και όταν ένα άλλο …φαινόμενο της showbiz δήλωσε ότι είδε μέχρι και όπλα. Μικρή σημασία έχουν οι λεπτομέρειες. Μεγάλη σημασία, όμως, έχει η υποκρισία αυτών που τώρα με τρόμο “καταγγέλλουν” όσα είδαν τα μάτια τους. Η υποκρισία της μουσικής βιομηχανίας, των δισκογραφικών και των χορηγών, που, με κάθε τρόπο, εδώ και χρόνια, σπρώχνουν τη συγκεκριμένη θεματολογία, ιδιαίτερα σε μαθητές, νομιμοποιώντας ό,τι πιο σάπιο αναδύεται από το κοινωνικό πτώμα του σημερινού συστήματος: τα ναρκωτικά και το ναρκεμπόριο, την εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος, την οπλοκατοχή, τον σεξισμό, τον ανταγωνισμό του “ο θάνατός σου, η ζωή μου”, την απόκτηση χρημάτων πάση θυσία με κάθε μέσο, τα κυκλώματα της νύχτας, την υποτίμηση της γνώσης. Με μία λέξη: βάλτος ή καλύτερα βάλτος εκατομμυρίων ευρώ.

Μια συνταγή με ...αντιόξινα ίσως βοηθήσει τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που βαρυστομάχιασαν από την απεργία στο Φάρμακο

 

 

Να τα πάρουμε από την αρχή: Την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Φαρμάκου έδωσαν μια σημαντική μάχη, οργανώνοντας κλαδική απεργία ύστερα από 20 χρόνια, αφού εδώ και 13 χρόνια δουλεύουν χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Την περασμένη Πέμπτη, οι απεργοί σε μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακαποθήκες, με το κλαδικό τους συνδικάτο στην Αττική και την Ομοσπονδία Φαρμάκου στο πλάι τους, δεν μπήκαν για δουλειά. Εχοντας απέναντί τους προϊσταμένους και ανθρώπους της εργοδοσίας να τους καλούν με κάθε τρόπο να σπάσουν την απεργία και να περάσουν στα πόστα τους δεν λύγισαν.Εχοντας απέναντί τους τους διευθυντάδες να καλούν την αστυνομία, όπως έγινε στη ΦΑΜΑΡ, και να βάζουν τους αστυνομικούς να κάνουν «συστάσεις» στους εργαζόμενους να ...κάτσουν φρόνιμοι, οι εργαζόμενοι στάθηκαν περήφανα ως απεργοί. Την περασμένη Πέμπτη η εργοδοσία του κλάδου «τα άκουσε» κι από κοντά από τους εργαζόμενους όταν αυτοί βρέθηκαν σε εκδήλωση παρουσίασης των κερδών της, σε μεγάλο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Οσο είναι στα χέρια των εφοπλιστών, νησιώτες και ναυτεργάτες θα συνεχίσουν να υποφέρουν

 

Η ομιλία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

 

Την περασμένη Πέμπτη, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ψήφισαν από κοινού το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την κωδικοποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Με την ψήφο αυτή οι τρεις «συνεταίροι» έσπευσαν να θωρακίσουν και να διευρύνουν τον «Γολγοθά» που βιώνουν νησιώτες, επιβάτες και ναυτεργάτες, ο οποίος ξεκίνησε το 2001 με την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία του κανονισμού 3577/92 της ΕΕ, που εξάλλου φέρει τις υπογραφές των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ καταψήφισε και κατήγγειλε το νομοσχέδιο, ζητώντας από την αρχή την απόσυρσή του, όπως κατήγγειλε και τη συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων να δοθούν στους εφοπλιστές κι άλλα προνόμια και χρήμα για να μην αυξάνουν τάχα τις τιμές των εισιτηρίων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, του οποίου η ομιλία έχει ως εξής:

«Στο μπαράζ των αντιλαϊκών νομοσχεδίων που υπηρετούν τις ανάγκες, την κερδοφορία των μεγάλων οικονομικών ομίλων εξέχουσα θέση καταλαμβάνουν τα νομοσχέδια του υπουργείου Ναυτιλίας για την ενίσχυση του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Αυτό υπηρετεί και το σημερινό νομοσχέδιο, το οποίο ενσωματώνει και κωδικοποιεί τα αντιναυτεργατικά μέτρα της προηγούμενης περιόδου. Προωθεί παραπέρα τις οδυνηρές κατευθύνσεις της Κοινής Ναυτιλιακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Κανονισμού 3577/1992 για την "απελευθέρωση" της ακτοπλοΐας, που στηρίζουν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Θωρακίζει το καθεστώς της ασυδοσίας, των φοροαπαλλαγών, της απαλλαγής των εφοπλιστών από τη φορολογία στο πετρέλαιο και της χρηματοδότησης του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Πυροδοτεί την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και διαιωνίζει τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των νησιών με τη λειψή δρομολόγηση ή και την αποδρομολόγηση πλοίων.

Απεργιακό κύμα σε όλη την Ευρώπη

 

Στο επίκεντρο η πάλη για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας

 

ΒΕΛΓΙΟ - Απεργιακή διαδήλωση στις Βρυξέλλες
ΒΕΛΓΙΟ - Απεργιακή διαδήλωση στις Βρυξέλλες
Απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ευρώπη εργαζόμενοι σε μια σειρά κλάδους απαντούν με απεργιακούς αγώνες και άλλες κινητοποιήσεις στην πολύμορφη κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.

Απέναντι στην ακρίβεια που καλπάζει εξανεμίζοντας το εργατικό - λαϊκό εισόδημα, απέναντι στην προσπάθεια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους να φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων τις «αναταράξεις» στη διεθνή οικονομία, το «κόστος» της «ενεργειακής μετάβασης» και τις συνέπειες από την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ξεσπούν μαχητικοί εργατικοί αγώνες στο επίκεντρο των οποίων μπαίνει η πάλη για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Καθόλου τυχαία, μάλιστα, «μπροστάρηδες» στην πάλη μπαίνουν εργαζόμενοι σε κλάδους όπως οι μεταφορές και οι συγκοινωνίες, εργαζόμενοι σε κλάδους που χτυπήθηκαν από την εργοδοσία με ιδιαίτερη ένταση την περίοδο της πανδημίας, με εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις, μεγάλη εντατικοποίηση και ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας τους, και μεγάλες περικοπές μισθών, που σήμερα βλέπουν όχι μόνο να μην αποκαθίστανται τα δικαιώματά τους αλλά να κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση.

Μπαράζ απεργιών στις αερομεταφορές

Ιδιαίτερα έντονη είναι η απεργιακή κινητικότητα σε όλη την Ευρώπη στον κλάδο των αερομεταφορών.