Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Διαφωνούν στο ποιος...

 


Με «άρωμα» απ' τα παλιά, ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει «στροφές», σηκώνει «κουρνιαχτό», δεν κρύβει όμως ότι αυτό για το οποίο καβγαδίζουν είναι για το ποιος είναι καταλληλότερος να υλοποιήσει τα αντιλαϊκά μέτρα και τις αναδιαρθρώσεις που απαιτούνται για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, στόχο τον οποίο στηρίζουν και οι δύο.

Σε κανένα σημείο της μεταξύ τους αντιπαράθεσης - που διανθίζεται με τις αναγκαίες αναφορές σε σκάνδαλα και διαπλοκή - ο λαός δεν θα δει να καθρεφτίζονται τα δικά του συμφέροντα. Η σημερινή κυβέρνηση, εξάλλου, είναι που διατήρησε στο ακέραιο το αντιλαϊκό πλέγμα που διαμόρφωσε η προηγούμενη, εμπλουτίζοντάς το με νέα μέτρα. Μέτρα που η ΝΔ στήριξε, θα διατηρήσει αν βρεθεί στον κυβερνητικό θώκο και θα εμπλουτίσει παραπέρα, αφού αποτελούν τα μόνα βέβαια προαπαιτούμενα για την επίτευξη των κοινών τους στόχων.

Η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει


8η Μάρτη-Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

 



«Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή, με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα»


«Ο συνδυασμός της μητρότητας και της εργασίας χωρίς αντιφάσεις μπορεί να γίνει πράξη στο πλαίσιο μιας κοινωνίας όπου η προστασία της μητρότητας και η στήριξη της λαϊκής οικογένειας δε θα λογίζονται ως κόστος που περιορίζει τα κέρδη, αλλά ως κοινωνική ανάγκη που θα πρέπει να ικανοποιείται σε ανώτερο διαρκώς βαθμό.

Σε αντιλαϊκή «συγχορδία» με το εγχώριο κεφάλαιο


Eurokinissi
Στη στρατηγική ανάκαμψης του εγχώριου κεφαλαίου συγκλίνουν οι θέσεις και τα αντιλαϊκά παζάρια συγκυβέρνησης και κουαρτέτου, τα υψηλόβαθμα κλιμάκια του οποίου βρίσκονται από τις αρχές της περασμένης βδομάδας στην Αθήνα, στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης» του μνημονίου.
 Την ίδια ώρα, πέρα και πάνω από τα επικοινωνιακού χαρακτήρα «φούμαρα» της συγκυβέρνησης, γύρω από τα λεγόμενα 
«αντισταθμιστικά» μέτρα, ξεπροβάλλουν τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, τόσο στο μέτωπο της φοροληστείας ενάντια στο λαό, όσο και σε αυτό της κατακρεούργησης των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κάλυψης των λεγόμενων δημοσιονομικών κενών στους κρατικούς προϋπολογισμούς των επόμενων ετών. Παράλληλα, το νέο αντιλαϊκό πακέτο συμπληρώνεται από τις διαρθρωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις με έμφαση στα επόμενα χτυπήματα στα Εργασιακά, στην Ενέργεια, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, σε ζητήματα δηλαδή που βρίσκονται σταθερά στην ατζέντα του εγχώριου κεφαλαίου.