Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Έκθετος στην γρίπη και στον κορονοϊό ο λαός μας

 

ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Έκθετος στην γρίπη και στον κορονοϊό είναι ο λαός μας, όπως επιβεβαιώνουν τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Οι κίνδυνοι αυτοί ενισχύονται από την τραγική κατάσταση στα Νοσοκομεία, την διαλυμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις τεράστιες ελλείψεις στα φάρμακα.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα από 26 Δεκέμβρη έως 1η Γενάρη, καταγράφηκε νέα αύξηση στα κρούσματα γρίπης, καθώς επίσης περισσότερες εισαγωγές και διασωληνώσεις ασθενών με κορονοϊό.

Η διασπορά της γρίπης σημειώνει ρεκόρ τελευταίων χρόνων, με τον αριθμό των γριπωδών συνδρομών (ανεξαρτήτως παθογόνου) ανά 1.000 επισκέψεις να ξεπερνά τον αντίστοιχο αριθμό για την περίοδο 2019-2020 (προ πανδημίας). Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, ο αριθμός των εισαγωγών παρουσίασε ξανά αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Καταγράφηκαν 119 νέες διασωληνώσεις και 141 θάνατοι. 

Σε μόνιμη «πρέσα» μισθοί και συντάξεις

 

Και ενώ η ακρίβεια συνεχίζει να φουντώνει και να κατατρώει τα λαϊκά εισοδήματα, οι κυβερνητικές πομφόλυγες για «αύξηση του κατώτατου μισθού», και μάλιστα έναν μήνα νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν (Απρίλη αντί για Μάη), όπως και για «αυξήσεις στις συντάξεις», δεν μπορούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα.

Δεν μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια οι εργατικοί μισθοί βρίσκονται στην αντεργατική «πρέσα» των μνημονίων. Συγκεκριμένα, ο κατώτατος μισθός ακόμα και σήμερα παραμένει κάτω από τον κατώτατο του 2012, που ήταν στα 751 ευρώ μεικτά, και κυρίως παραμένει σε πλήρη ισχύ ο νόμος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο ο μισθός καθορίζεται με απόφαση της εκάστοτε κυβέρνησης και με βάση την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, δηλαδή έχει ως προϋπόθεση την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, παραμένουν σε ισχύ η αντεργατική διάταξη που έχει «παγώσει» τις τριετίες μετά το 2012 και όλες οι διατάξεις που εμποδίζουν τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κλαδικό και ομοιοεπαγγελματικό επίπεδο.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ Η επιλογή του «κανένας από τους δύο» να πάρει στις εκλογές ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά (VIDEO)

 

 
 

Το ΚΚΕ λέει ότι αυτό που κρίνεται στις εκλογές είναι πόσο δύναμη θα έχει η αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που δυστυχώς θα είναι αντιλαϊκή, είτε με τη μία είτε με την άλλη εκδοχή, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε εκπομπή του «ONE», σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ λέει καθαρά ότι σε αυτές τις εκλογές η επιλογή όλου αυτού του κόσμου που από την ίδια του την πείρα λέει «κανένας από τους δύο» να πάρει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, που θα αμφισβητήσει μια κυβέρνηση που θα μας προκύψει.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την επιθετικότητα και τις απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι δεν είναι θέμα Ερντογάν, καθώς όλο το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας, πλην του ΚΚ Τουρκίας, υιοθετεί τις διεκδικήσεις σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας γιατί τα νησιά είναι κυριαρχία. Είναι, συνέχισε, ποιοτικό βήμα κλιμάκωσης από τα Ίμια και το «ευχαριστώ» στους Αμερικάνους, από τη Συνθήκη της Μαδρίτης που αναγνώρισε η Ελλάδα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και φυσικά αυτά δεν είναι είναι έξω και πέρα από το ΝΑΤΟ, το οποίο δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, καθώς έχει ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.