Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Προσφυγικό και αντιλαϊκή επίθεση δύο όψεις του ίδιου νομίσματος



Στη βδομάδα που πέρασε η κυβερνητική προπαγάνδα έδωσε ρέστα για να πείσει το λαό ότι και η πίτα θα μείνει ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.

Εκανε λόγο για «δύο πειράματα που εξακολουθούν να εκτελούνται στο σώμα αυτής της χώρας» σαν να είναι η ίδια αμέτοχη στη σφαγή. Μέσα από την επίσημη κυβερνητική εφημερίδα («Αυγή») μίλησε για «χειρουργείο της λιτότητας» και για «παγίδα με τους παγιδευμένους πρόσφυγες». Προετοιμάζοντας το κλίμα για στήριξη της πολιτικής της, στο επόμενο βήμα αναφέρθηκε σε «αποφάσεις που να κλείνουν αυτές τις δύο παρενθέσεις».

Τόσο η συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για το μοίρασμα των αγορών και η αντιλαϊκή διαχείριση του Προσφυγικού που αυτές προκαλούν όσο και η διαχείριση της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου έχουν κοινή αφετηρία: Την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, τους σχεδιασμούς γεωπολιτικής αναβάθμισης στην περιοχή, τη στρατηγική για την ανάκαμψη των κερδών τους. Δεν αποτελούν, λοιπόν, παρενθέσεις αλλά καθορίζουν την αστική πολιτική. Αυτήν την πολιτική υπηρετεί ενιαία και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως έκαναν άλλωστε και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, γεγονός που δεν μπορούν να κρύψουν τα «συζυγικά καβγαδάκια» ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Λαική Συσπείρωση δήμου Παύλου Μελά: Τα επιχειρηματικά συμφέροντα ξαναχτυπούν για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσου! Βαρύτατες οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου.


                             ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ


Τα επιχειρηματικά συμφέροντα ξαναχτυπούν για  το πρώην  στρατόπεδο Καρατάσου!

Βαρύτατες οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά.
       Πραγματοποιήθηκε  στις 16 Μάρτη  στην Μητρόπολη Νεάπολης, συνάντηση μεταξύ μελών του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και εκπροσώπων του Ιβάν Σαββίδη  για να συζητηθεί η  παραχώρηση της έκτασης του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου.  Το σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη για τη δημιουργία γηπέδου, προπονητικού κέντρου, ξενοδοχειακής μονάδας και εμπορικών χώρων στο Καρατάσου, φαίνεται ότι μπαίνει στο τελικό στάδιο . 
 
    
 
 Τελικά  τα σχέδια που συζητιούνταν εδώ και χρόνια για την τσιμεντοποίηση , οικοπεδοποίηση και ξεπούλημα του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου, φαίνεται ότι παίρνουν σάρκα και οστά.  Τον δρόμο είχε ανοίξει η προηγούμενη Δημοτική αρχή Παύλου Μελά με την στήριξη και των δυνάμεων της σημερινής Διοίκησης του Δήμου  όταν στην μελέτη για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο  καθορίστηκε το στρατόπεδο Καρατάσου σαν περιοχή μητροπολιτικού πάρκου, όπου εντός αυτού είναι δυνατή η χωροθέτηση εγκαταστάσεων κοινωνικής υποδομής (αθλητισμού-πολιτισμού) υπερτοπικής σημασίας. Δηλαδή όλα όσα συζητιούνταν εδώ και χρόνια από αυτούς που έβλεπαν σαν φιλέτο την μεγάλη έκταση του στρατοπέδου Καρατάσου.