Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Θ. Παφίλης: Το ΚΚΕ καλεί το λαϊκό κίνημα σε πειθαρχημένη απειθαρχία (VIDEO)





Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις είναι κρίκος σε μια συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη κρατική τρομοκρατία, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοθετικού εκτρώματος.

Με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει το σχέδιο νόμου σαν «απαίτηση της κοινωνίας», αναφέρθηκε στους εκατοντάδες φορείς που εξέφρασαν τη διαφωνία τους. «Ακόμα και το δικαστικό σώμα λέει ότι δεν θα παίξει το ρόλο του δήμιου των λαϊκών κινητοποιήσεων», σημείωσε επικαλούμενος τις αντιδράσεις των δικαστικών απέναντι στο νομοσχέδιο.

Κορόνα


«Οι διαδηλώσεις που κάνει το ΚΚΕ δεν κινδυνεύουν, επειδή είναι περιφρουρημένες και δεν καταλήγουν σε επεισόδια», ήταν η επωδός πολλών από την κυβέρνηση, που πήραν χτες το λόγο για να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο - έκτρωμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Παλιό και ξοφλημένο το κόλπο τους. Προσπαθούν να πείσουν ότι σκοπός του κατάπτυστου νομοσχεδίου είναι να αποφεύγονται τα επεισόδια στις πορείες. Λένε όμως ψέματα. Στόχος τους είναι να ενισχυθεί το οπλοστάσιο απαγόρευσης όλων των διαδηλώσεων και κυρίως των μαζικών εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων που τους «μπαίνουν στο μάτι», επειδή στρέφονται ενάντια στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής που στηρίζει την εργοδοσία και τα κέρδη της. Σε τέτοιους αγώνες πρωτοστατεί το ΚΚΕ, οι δυνάμεις του στο κίνημα. Γι' αυτό, με κάθε αφορμή επιτίθενται όλοι μαζί και συκοφαντούν μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις και μεγάλα συλλαλητήρια συνδικάτων και φορέων. Τις κινητοποιήσεις, όπου οι προβοκάτορες δρουν ανενόχλητοι, τις έχουν για ψωμοτύρι και καταλήγουν συνήθως σε κλοτσοσκούφι με τις δυνάμεις καταστολής. Αυτές οι κινητοποιήσεις τούς είναι χρήσιμες, γιατί τους δίνουν άλλοθι να χτυπήσουν συνολικά το κίνημα. Οσο, λοιπόν, κι αν προσπαθούν προβοκατόρικα να παρουσιάσουν τις διαδηλώσεις του ΚΚΕ ως «υπόδειγμα», ο φόβος τους είναι ακριβώς αυτός: Η δύναμη της οργανωμένης ταξικής πάλης, που αμφισβητεί το σύστημα και παλεύει στους καθημερινούς αγώνες να ανοίγει ρωγμές για την ανατροπή του. Γι' αυτό, άλλωστε, έχουν κορόνα στο κεφάλι τους το άρθρο 19 του νομοσχεδίου περί «καταπολέμησης του ριζοσπαστισμού».

Κενά μνήμης... ή όταν έχεις την προβοκάτσια στο αίμα σου



Η «ΑΥΓΗ» της Τετάρτης 8 Ιούλη φιλοξενεί στο οπισθόφυλλο ένα άρθρο που μπροστά του ωχριά και το πιο μελετημένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Με νοηματικές ακροβασίες και με ψέματα ο αρθρογράφος Δ. Χρήστου επιδιώκει να δείξει ότι μέσα στον βούρκο που κυλιέται το αστικό πολιτικό σύστημα σέρνεται και το ΚΚΕ. Πώς το επιδιώκει αυτό; Παρουσιάζοντας τον Χρ. Καλογρίτσα ως - επί λέξει - «μπροστινό» του ΚΚΕ!

Επειδή μάλλον έχει κενά μνήμης τού θυμίζουμε ορισμένα θέματα:

- Η εφημερίδα «Πρώτη» -της οποίας εκδότης ήταν ο Χρ. Καλογρίτσας- κυκλοφορούσε ως «εφημερίδα της Αριστεράς» από τον Απρίλη του 1986 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 1990. Η εφημερίδα ταυτίστηκε με το «εγχείρημα» του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου» που εξελίχτηκε σε μέσο για τη διάλυση του ΚΚΕ την περίοδο 1989-1991. Ταυτίστηκε δηλαδή με όσους μέσα και έξω από το ΚΚΕ επιδίωξαν τη μετάλλαξή του σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ή τη διάλυσή του και στη συνέχεια αποτέλεσαν στελέχη του ΣΥΝ και αργότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

Προδιαγεγραμμένο «ατύχημα»... μέχρι το επόμενο



Τη μία μέρα η κυβέρνηση κόβει κορδέλες εγκαινιάζοντας τους νέους σταθμούς του Μετρό και διαφημίζει τον «νέο συγκοινωνιακό χάρτη» της Αττικής. Και την επόμενη μέρα ένας από τους συρμούς - «σαράβαλα» που κυκλοφορούν στον ΗΣΑΠ προσκρούει στην αποβάθρα στην Κηφισιά, επειδή δεν πιάνουν τα φρένα, με οκτώ επιβάτες τραυματίες!

«Ατύχημα» ή προδιαγεγραμμένο συμβάν; Αν ακούσει κανείς τις καταγγελίες εργαζομένων και επιβατών, θα καταλάβει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί περισσότερο μια σοβαρή προειδοποίηση. Γιατί η κατάσταση των συρμών στη γραμμή 1 του Μετρό δείχνει ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί το επόμενο «ατύχημα», και μάλιστα με πολύ χειρότερα αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, όπου οι βλάβες και οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό είναι μόνιμο φαινόμενο.

* * *
 
Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο συρμός που τράκαρε στην Κηφισιά είναι 37 ετών (!), όπως και αρκετοί ακόμα από τον στόλο του ΗΣΑΠ, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων... Σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, με τρένα που θυμίζουν καρβουνιάρηδες, μηχανοδηγοί και τεχνικοί καλούνται να εξυπηρετήσουν καθημερινά εκατομμύρια επιβάτες. Ελλείψεις που δεν είναι «φυσικό φαινόμενο», αλλά αποτέλεσμα της διαχρονικής κυβερνητικής πολιτικής, στο πλαίσιο του περιορισμού του «κόστους λειτουργίας» για να είναι μεγαλύτερο το «όφελος», δηλαδή η κερδοφορία της επιχείρησης.

Απύθμενο θράσος



Κάθε μέρα που περνάει, τα αυξανόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα του κορονοϊού και η ολοένα μεγαλύτερη διασπορά τους σε περιοχές της χώρας, εντείνουν την ανησυχία του λαού, ιδιαίτερα των κατοίκων τουριστικών περιοχών αλλά και των εργαζομένων στους κλάδους που σχετίζονται άμεσα με Τουρισμό, Μεταφορές, Επισιτισμό κ.λπ. Επιβεβαιώνοντας ότι όπως και στην προηγούμενη φάση έτσι και στη σημερινή, κριτήριο των κυβερνητικών μέτρων δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού αλλά η «προστασία» των επιχειρηματικών ομίλων και του συστήματος.

Αυτό φανερώνουν τα πετσοκομμένα υγειονομικά πρωτόκολλα για το «άνοιγμα» του Τουρισμού και των επιβατικών μεταφορών, η πλήρης υποταγή τους στους όρους που επιβάλλουν οι μεγάλοι ξενοδόχοι, οι μεταφορικές εταιρείες και οι tour operators.

Την ίδια στιγμή οι δημόσιες μονάδες Υγείας παραμένουν σε οριακή κατάσταση και με πολλά ερωτήματα για το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε έναν μεγάλο αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων λόγω τουρισμού. Είναι πρόκληση λοιπόν να κουνάνε ξανά το δάχτυλο στο λαό και να τα ρίχνουν όλα στην «ατομική ευθύνη», με την απειλή ότι αν δεν τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα αυτοπεριορισμού ο Τουρισμός θα καταρρεύσει και θα συμπαρασύρει ολόκληρη την οικονομία, ή ότι θα έχουμε δεύτερο κύμα πανδημίας και πιθανά νέα lockdown!