Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ανάρτησαν γιγαντοπανό στο πλαίσιο του αποκλεισμού του ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

 

Γιγαντοπανό ανάρτησαν νωρίτερα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του αποκλεισμού του ΑΠΘ που βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Στο γιγαντοπανό αναγράφεται: «Ως εδώ! Το νομοσχέδιό σας θα μείνει στα χαρτιά! Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες! Παλεύουμε για μόρφωση, Υγεία, να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας! Όλοι στο φοιτητικό συλλαλητήριο Πέμπτη 4/2 στις 12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου!».

 


902gr

Kανένα μέτρο καταστολής δεν θα βάλει σε «καραντίνα» τους αγώνες μας.


 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,      ΕΚΘ  Τηλέφ: 2310 237694  

www.syntaxio.blogspot.com      ------     e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

                                                

                      ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                 

Στις αρχές του 2021 με περισσότερους από 5.500 νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού, με αποδεκατισμένο, από μέσα και προσωπικό, το δημόσιο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση, έχοντας ήδη έτοιμα για εισαγωγή στη Βουλή τα νομοσχέδια για την κατάργηση του 8ωρου, για νέες «μεταρρυθμίσεις» στην παιδεία και αστυνόμευση των Πανεπιστημίων, που έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από  εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές, θα ήταν αδύνατο να μην τα συνοδεύσει και με το νομοσχέδιο για την «Διαχείριση των Δημόσιων Συναθροίσεων», στοχεύοντας να καταργήσει κάθε λαϊκή-εργατική αγωνιστική κινητοποίηση.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης, παρουσιάζοντας το παραπάνω νομοσχέδιο, έπεισε  ακόμα και τον πιο δύσπιστο, ότι όχι μόνο δεν προτίθεται να προστατεύσει  το δικαίωμα «του συνέρχεσθαι», όπως υποστηρίζει, αλλά στην πράξη αμφισβητεί το δικαίωμα του λαού  να οργανώνεται και να αντιστέκεται στην πολιτική που ισοπεδώνει τη ζωή του, καθώς και να διεκδικεί το παρών και το μέλλον που του αξίζει.

Η λογική της κυβέρνησης που διαπερνά το σύνολο των άρθρων του νομοσχεδίου, είναι ότι απαιτείται να παρθούν  άμεσα τα μέτρα καταστολής  που περιγράφονται σε αυτό, για να αντιμετωπιστούν οι λαϊκές-εργατικές κινητοποιήσεις, αφού τις θεωρεί σαν την μόνη και βασική αιτία που υπονομεύει την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, που διαταράσσει  την κοινωνική ειρήνη, που ευθύνεται για την διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, που ευθύνεται για το κλείσιμο των επιχειρήσεων των περιοχών ή των πόλεων, στις οποίες πραγματοποιούνται.

Έτσι, σύμφωνα με το νομοσχέδιο,  για να επιτραπεί η πραγματοποίηση μίας κινητοποίησης («συνάθροισης»), σε δημόσιο χώρο μιας πόλης, ή σε περιοχή αυτής, η αστυνομία, «διυλίζοντας τον κώνωπα», αναζητώντας αφορμές και προσχήματα, θα εξετάζει την πυκνότητα των επιχειρήσεων, τις διαστάσεις των δρόμων, την ύπαρξη λεωφορειακών γραμμών, την έστω και ελάχιστη πιθανότητα, που κατά την δική της εκτίμηση, μπορεί να υπάρξουν έκνομες πράξεις και την «τρωτότητα» (!!;;) της «συνάθροισης».

Χορεύοντας στο ταψί με τους λύκο

 


Στην καρδιά της λυκοφωλιάς - μόνο το ΚΚΕ αποκαλεί λυκοσυμμαχία την ΕΕ - πάει κάμποσος καιρός που οι δυο ευρωβουλευτές μας ζήτησαν να δουν τα διαβόητα, όπως αποδεικνύεται, συμβόλαια της γηραιάς, και καθόλου σοφής κυρίας Ευρώπης, με τους φαρμακευτικούς κολοσσούς για τα εμβόλια του κορονοϊού. Μετά την απαραίτητη γραφειοκρατική καθυστέρηση, μπορούσαν να δουν για μια - δυο ώρες, σ' ένα δωματιάκι, μερικές χιλιάδες σελίδες με σβησμένα νούμερα, ποσά, προθεσμίες και όρους... Κι ύστερα να βγουν να παλέψουν με τις αλεπούδες των παζαριών στο κακόηθες και σάπιο πολιτικό ρινγκ των σκοπιμοτήτων.

Βεβαίως αυτή η πολιτική πρωτοβουλία, κομμουνιστική γαρ, αμφιβάλλω αν πέρασε κι απ' τα ψιλά των μέσων ενημέρωσης και του ψωραληθούς διαδικτύου. Και καθώς δεν διαθέτουμε και τρολ, η «είδηση» χάθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα, κάπου ανάμεσα στα σκαλιά του Καπιτωλίου και τα σκαλάκια του Μαξίμου.

Και εντέχνως ξαφνικά, το κυρίαρχο πολιτικό φάσμα εκπλήσσεται, συνταράσσεται, οργίζεται, φουσκώνει και ξεφουσκώνει σαν τον Αυλωνίτη στις παλιές ταινίες, που οι φαρμακευτικές εταιρείες τα 'καναν κυριολεκτικά θανατηφόρα σκατά, δηλαδή αυτό που οι κεφαλαιοκράτες λένε business as usual (ως συνήθως μπίζνες). Καθυστερήσεις. Λιγότερες δόσεις. Καραβιές εμβολίων σ' όποιον δίνει τα περισσότερα.