Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες: Ιδιωτικά κέρδη, με τα δικά μας λεφτά….


Χωρίς τίτλο

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ • Ημεροδρόμος
Το Λεκανοπέδιο της Αττικής, είναι μια χαρισματική τοποθεσία, που η φύση, της τα έδωσε όλα, χωρίς καμιά τσιγκουνιά. Στο χώρο αυτό, σε διαφορετικά σημεία, υπάρχουν δύο ¨φιλέτα γης¨, για τα οποία επανειλημμένα έχω αναφερθεί μέσα από τον πάντα φιλόξενο «Ημεροδρόμο».

Το ένα βρίσκεται στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και είναι το πρώην ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΑΕΚ, στο οποίο στεγάζονταν και άλλα Ολυμπιακά Αθλήματα. Το άλλο, στο Δήμο της Αθήνας, είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Σε αυτούς τους δύο χώρους, κάνουν κουμάντο (υποτίθεται) τα ερασιτεχνικά τμήματα των δύο μεγάλων συλλόγων.
Δυστυχώς όμως, στην ουσία κάνουν ότι θέλουν τα ¨αφεντικά¨ των ΠΑΕ οι κ. κ. Αλαφούζος και Μελισσανίδης.

Οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (ΠΑΕ), ως γνωστό δεν είναι αθλητικά σωματεία, δεν παράγουν αθλητισμό. Είναι ιδιωτικές εμπορικές επιχειρήσεις που ανήκουν στους μετόχους τους.
Από την άποψη αυτή, η απόφαση να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή των γηπέδων των δύο ομάδων από την Περιφέρεια, δηλαδή με λεφτά των φορολογουμένων, είναι πολλαπλώς απαράδεκτη. Είναι σα να κτίζει το κράτος, με δικά μου και δικά σας λεφτά, τα εργοστάσια, τα οποία θα παραδίδει κατόπιν στους βιομήχανους προς εκμετάλλευση. Είναι σαν να ναυπηγεί, με τα δικά μας λεφτά, πλοία, που θα παραδίδει μετά προς εκμετάλλευση στους εφοπλιστές…