Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

ΕΣΚ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΠΑ Αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας, χωρίς τις αναγκαίες θέσεις εργασίας για την ασφάλεια των πτήσεων, με ευθύνη της κυβέρνησης

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Το πρόβλημα του ελέγχου ενάεριας κυκλοφορίας που λειτουργεί συστηματικά χωρίς να είναι στελεχωμένες οι αναγκαίες για την ασφάλεια των πτήσεων, θέσεις εργασίας, επαναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ΥΠΑ, τονίζοντας ότι «η πίεση των επιχειρηματικών ομίλων για αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας, που φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ με πάνω από 4800 πτήσεις μέσα σε μια ημέρα στο ελληνικό FIR, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του κλάδου, οδηγούν σε καταστάσεις επικίνδυνες για την ασφάλεια των πτήσεων.

Η ΕΣΚ στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι οι καταγγελίες της επιβεβαιώνονται και από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) στις 10/08, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι "αφαιρείται το πολύ σημαντικό δίχτυ ασφαλείας" των δύο ατόμων ανά τομέα. Η ΕΣΚ, ωστόσο προσθέτει ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης και οι δυνάμεις που την συγκροτούν προσπαθούν να ξεπλύνουν τις ευθύνες κυβέρνησης- επιχειρηματικών ομίλων.

Υποκλοπές: «Στόχος» του Predator ο Αδ. Γεωργιάδης – Η προκλητική «αφωνία» του υπουργού και τα ερωτηματικά

 


 

Σε μία εξαιρετικά σημαντική αποκάλυψη προχώρησαν οι Reporters United για το σκάνδαλο των υποκλοπώ. Η ομάδα ερευνητικής δημοσιογραφίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας την πληροφορία πως ο υπουργός της κυβέρνησης έπεσε έντεκα φορές θύμα απόπειρας παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου. Μάλιστα οι Reporters United τονίζουν πως ενημερώθηκε από την ΑΔΑΕ επίσημα, αλλά δεν είπε δημόσια τίποτα, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο δεν κινήθηκε νομικά ως όφειλε ως υπουργός αλλά -όλο το προηγούμενο διάστημα- υπερασπιζόταν την κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει χειριστεί την υπόθεση. «Αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι δεν ήταν η κυβέρνηση πίσω από τις υποκλοπές, γιατί δεν μηνύει αυτούς που τον παγίδευσαν 11 φορές με Predator;», ρωτούν οι Reporters United.

Και συνεχίζουν σημειώνοντας πως μετά το απαλλακτικό πόρισμα του Αρείου Πάγου για το «κουκούλωμα» των υποκλοπών, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Δεν υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών. Όποιος αμφισβητεί το πόρισμα του Αρείου Πάγου θέτει σε αμφισβήτηση το πολίτευμα της χώρας».

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Νέα σφαγή με 100 νεκρούς παλαιστίνιους από βομβαρδισμό του Ισραήλ

 

 

Συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του.

Πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί, όταν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σχολείο που είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι έπληξε «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακο, που επικαλέστηκε το WAFA, ο βομβαρδισμός «στοχοποίησε εκτοπισμένους που έκαναν την πρωινή προσευχή», στοιχείο που εξηγεί «τον αριθμό των θυμάτων».

«Φυσικό φαινόμενο» η ακρίβεια, τα κέρδη και η φτώχεια του λαού...

 

Οταν στην εξίσωση της ακρίβειας

ξετρυπώνεται ο παράγοντας «κέρδη»

τότε ξαφνικά, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα ξεχνάνε όλα

και ρίχνονται μαζί στη μάχη

για να μη θιχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!

Τέτοια αγωνία...

* * *

«Δεν υπάρχει εναλλακτική»

έλεγε τις προάλλες ο Σταμάτης της ΝΔ.

Δηλαδή;

«Φυσικό φαινόμενο» για τον λαό η ακρίβεια

και γραμμένα στις ...πλάκες του Μωυσή

τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Οπότε, μάθε λαέ να ζεις με τη φτώχεια σου...

* * *

«Δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός»

συμπλήρωνε ο Φαραντούρης του ΣΥΡΙΖΑ

ο οποίος (ανταγωνισμός) λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑ...

Αρα, δεν φταίνε το κεφάλαιο και τα κέρδη του

(κάτω τα χέρια!!!)

αλλά οι «ρυθμιστικές αρχές» που δεν κάνουν τη δουλειά τους.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


 

.Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», Σάββατο 10 - Κυριακή 11 Αυγούστου: 

Μπροστά στο μεγάλο κίνδυνο ανάφλεξης στη Μ. Ανατολή: Νατοϊκό φύλλο πορείας για μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. 

  • Ο λαός σε επιφυλακή! Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ, συνένοχοι ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και όσοι στηρίζουν το Ισραήλ και τα σχέδια του ΝΑΤΟ 
  • Καμιά συμμετοχή στις Νατοικές επιχειρήσεις! Ούτε ένα πλοίο στην εμπόλεμη περιοχή. Να κλείσουν οι βάσεις, να γυρίσει τώρα η φρεγάτα από την Ερυθρά. 
  • Αμείλικτα ερωτήματα: Συμμετέχει η Ελλάδα σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, στην προμήθεια καυσίμων στην Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ;