Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις κατά των τραπεζών

Η Φρανκφούρτη λαμβάνει «μέτρα» για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης

Οι αρχές της Φρανκφούρτης αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις κατά των τραπεζών και των ευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν από τις 16 ως τις 19 Μαΐου, καθώς απειλούν «να διαταράξουν τη δημόσια τάξη».

«Το σύνολο των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων κινδυνεύει να απειλήσει ή να διαταράξει άμεσα τη δημόσια τάξη και ασφάλεια», αναφέρει μια ανακοίνωση της δημαρχίας της πόλης.

«Το μπλοκάρισμα της πόλης στη διάρκεια των ημερών των κινητοποιήσεων ξεπερνά κατά πολύ τα λογικά πλαίσια και όσα μπορούν να ανεχθούν οι κάτοικοι της Φρανκφούρτης», πρόσθετε.

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: ΥΨΩΣΑΝ ΤΕΙΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΕΙΣ

Έκρυψαν τη φτώχεια των παραγκουπόλεων, για να μπορέσουν να συζητήσουν πιο άνετα γι' αυτή!
Κύμα επικρίσεων δέχεται η κυβέρνηση των Φιλιππίνων για το προσωρινό τείχος που ύψωσε προκειμένου να κρύψει τις παραγκουπόλεις κοντά στο σημείο διεξαγωγής διεθνούς διάσκεψης με αντικείμενο τη μείωση της φτώχειας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Το τείχος υψώθηκε σε μια γέφυρα από το αεροδρόμιο ως το συνεδριακό κέντρο κρύβοντας τους χιλιάδες κατοίκους των παραγκουπόλεων από τη θέα των εκατοντάδων αντιπροσώπων της ετήσιας συνόδου του διοικητικού συμβουλίου της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης (Asian Development Bank, ADB).

«Αποκλείοντας τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πίσω από έναν φράκτη, η κυβέρνηση των Φιλιππίνων στέλνει το μήνυμα ότι η ακραία φτώχεια μπορεί απλά να αγνοηθεί» δήλωσε η Τζέσικα Εβανς, στέλεχος στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) που επίσης λαμβάνει μέρος στη σύνοδο.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «ψηφίζει» το ΔΝΤ - Αγωνία Ράις ότι θα «χάσουν τους πελάτες»


Πολύ προσεκτικά διατυπωμένο αλλά μάλλον σαφές ήταν το μήνυμα
που έστειλε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα λίγο πριν τις εκλογές, αφήνοντας να φανεί ο προβληματισμός που υπάρχει στην Ουάσινγκτον για το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.
Πατώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τζέρι Ράις τόνισε χτες ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που έχει εγκριθεί από την προκάτοχό της σε αντάλλαγμα για την οικονομική ενίσχυση των δημόσιων πιστωτών της χώρας αυτής,
"Όσον αφορά το ζήτημα του τι θα ζητηθεί από την νέα κυβέρνηση, όλοι γνωρίζουμε ότι τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα έχουν δεσμευτεί να σεβαστούν τους κύριους στόχους του προγράμματος (των μεταρρυθμίσεων που επεξεργάστηκε το ΔΝΤ), και ως εκ τούτου τίποτα δεν έχει αλλάξει στο σημείο αυτό: θα είναι η εφαρμογή των βασικών στόχων αυτού του προγράμματος", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Ο κ. Ράις, ο οποίος μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, είπε ότι η αποστολή του ΔΝΤ για την Ελλάδα θα επιστρέψει στη χώρα αυτή «μετά τις εκλογές, όταν η νέα κυβέρνηση θα έχει σχηματιστεί» δεν έδωσε όμως ημερομηνία για την επιστροφή αυτή.
Αυτό που «καίει» το ΔΝΤ αλλά και τους Ευρωπαίους είναι το ενδεχόμενο να μη μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση τα αποκαλούμενα κόμματα εξουσίας, ενδεχόμενο που ενισχύεται από τις επίσημες αλλά και τις ανεπίσημες δημοσκοπήσεις. Ο... πυρετός στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ανεβαίνει και λόγω του ότι φαίνεται ενισχυμένο το αποκαλούμενο «αντιμνημονιακό» μπλοκ, κάτι που είναι προφανές ότι περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Αν αναλογιστεί, δε, κανείς ότι στη προεκλογική τους ατζέντα αναφέρονται στη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου ακόμα και Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνεται την έντονη ανησυχία των δανειστών.
Η πολιτική... εξίσωση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, αν προσθέσει κανείς στο σκηνικό και τις γαλλικές εκλογές, καθώς ο Φρανσουά Ολάντ έχει ξεκαθαρίσει ότι πρώτη προτεραιότητα του θα είναι η αλλαγή του δημοσιονομικού συμφώνου, δίνοντας έμφαση στις αναπτυξιακές πολιτικές. Και είναι ενδεικτική της αμηχανίας που υπάρχει, ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ που κλήθηκε να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Γαλλία, αν και απέφυγε επιμελώς να πάρει θέση, δεν μπόρεσε να κρύψει την αμηχανία του γι΄αυτό που φέρνει η 7η Μαΐου...
πηγή: blog.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Σόιμπλε: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις.
Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα απευθύνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του μνημονίου, διαφορετικά θα πρέπει να "υποστεί τις συνέπειες".


Σόιμπλε: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αν στις κάλπες ο ελληνικός λαός εκλέξει μια πλειοψηφία που δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις, θα πρέπει να υποστεί η χώρα τις συνέπειες, προσθέτοντας μάλιστα ότι η συμμετοχή στην ΕΕ είναι μια «οικειοθελής απόφαση».

Υποστήριξε ακόμη ότι τα αποτελέσματα τόσο των ελληνικών, όσο και των γαλλικών εκλογών δεν θα έχουν καμία ουσιαστική επίπτωση στη γερμανική οικονομική πολιτική, ενώ αναφερόμενος στην Ισπανία, σημείωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι «στο σωστό δρόμο», αλλά έχει, όπως είπε, ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ απαντώντας στο καθιερωμένο κυβερνητικό μπρίφινγκ σε ερώτηση για τις ελληνικές εκλογές, είχε πει ότι το ζητούμενο είναι να προκύψει "σταθερή κυβέρνηση".
πηγή: ethnos.gr

Για τους αναποφάσιστους και βολεμένους.

Θέλει μαγκιά για ν΄αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά .Θέλει μαγκιά να μπορέσεις να δεις
τη ζωή καθαρά.

Λίγο αλλαγή με μουσική .


Το βαριά ποτά βαριά τσιγάρα , εύχομαι να μην χρειαστούν μετά της εκλογές.