Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Κανένας μορφωμένος νομικός και τίμιος δικαστής δεν θα τον εφαρμόσει


Αποτελεί πρόσχημα για το φακέλωμα του λαού

Οσοι ενισχύουν το ΚΚΕ είναι στην πλειοψηφία τους δεμένοι μαζί του με ταξικό - πολιτικό συμφέρον, που είναι έξω από τα όρια και ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα
Οσοι ενισχύουν το ΚΚΕ είναι στην πλειοψηφία τους δεμένοι μαζί του με ταξικό - πολιτικό συμφέρον, που είναι έξω από τα όρια και ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα
Με πρόσχημα, αφενός «την άμεση πληροφόρηση κάθε πολίτη», αφετέρου «τη λογοδοσία, τη διαφάνεια στην πολιτική και στο δημόσιο βίο», προχωράει αποφασιστικά, επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων. Ο νόμος αυτός ήρθε να εναρμονίσει τη χώρα μας με τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, προετοιμαζόταν εδώ και καιρό και αποτελεί ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του αστικού κράτους για την παρεμπόδιση της δράσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
 Σοβαρή και επικίνδυνη πτυχή αυτού του νόμου, η οποία πρέπει να κατανοηθεί, αποτελεί η πλευρά που καθορίζει το πλαίσιο και τους όρους της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από τα μέλη και τους φίλους τους. Ορίζει δήθεν στο όνομα της αντιμετώπισης της διαφθοράς και της διαπλοκής, την ονομαστικοποίηση της ενίσχυσης ενός κόμματος, από μέλη και οπαδούς του. 

Προβλέπει ότι η έκδοση κουπονιών θα γίνεται μόνο εφόσον αυτά είναι αριθμημένα και θεωρημένα από την Επιτροπή Ελέγχου (Ειδική Υπηρεσία Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής). Σε αυτά κάνει υποχρεωτική την αναγραφή του ονοματεπώνυμου και του ΑΦΜ ή του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του ενισχυτή. Μάλιστα, για την περίπτωση που τα κόμματα δεν συμμορφώνονται με τη διάταξη αυτή ο νόμος προβλέπει ως κύρωση πρόστιμο σε ποσό που φτάνει μέχρι το 50% της τακτικής χρηματοδότής τους.

Αχέντ Ταμίμι: Παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη και τη στήριξη που μας δίνετε (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Πρώτη στο βήμα της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης στο «Φεστιβάλ 100 Χρόνια ΚΚΕ - 50 Χρόνια ΚΝΕ» ανέβηκε για να απευθύνει χαιρετισμό η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι που συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Στο χαιρετισμό της είπε:

«Καλωσορίζω όλους τους παρευρισκόμενους στο Φεστιβάλ. Σας ευχαριστώ όλους για τη μεγάλη στήριξη στην παλαιστινιακή μας υπόθεση. Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη στάση ηθικής που μας δίνει πολλή δύναμη στον αγώνα μας.

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να συγχαρώ το ΚΚΕ για τα 100 χρόνια της δράσης του και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. Πάντα λέμε εμείς ότι παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη και τη στήριξη που μας δίνετε, παρ' όλα αυτά δεν σας θεωρούμε μόνο υποστηρικτές της υπόθεσής μας, αλλά συνεταίρους στον αγώνα και στην πάλη μας.

Αποπροσανατολισμός...


Την ενεργοποίηση του αντεργατικού μνημονιακού νόμου Βρούτση για τον κατώτατο μισθό προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε και ψήφισε η κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη, την κατάργηση τόσο του εν λόγω νόμου, όσο και όλων των μνημονιακών αντεργατικών διατάξεων προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ. Τη μόνιμη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό, ο οποίος θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση και με κριτήριο την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου προβλέπει ο νόμος που «επισπεύδει» η τροπολογία της κυβέρνησης, την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και τον καθορισμό του από τις Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας προβλέπει η τροπολογία του ΚΚΕ. Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι καμιά τροπολογία για αύξηση του κατώτερου μισθού δεν κατέθεσε η κυβέρνηση, όπως καμιά τέτοια τροπολογία δεν καταψήφισε το ΚΚΕ, στηρίζοντας τη δική του πρόταση, όπως συκοφαντικά έγραψε το κυβερνητικό ΑΠΕ - ΜΠΕ, θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος του Κόμματος. Το ίδιο επιχείρησε άλλωστε και πριν από λίγες μέρες, με αφορμή την υπόθεση για το δανεισμό των κομμάτων.

Εμπαίζουν, θολώνουν τα νερά και ξεπουλάνε


 

Εμπαίζουν, θολώνουν τα νερά και ξεπουλάνε 

 

μιλάμε για ανθρώπους κι όχι για χαλιά...


Τα χαλιά και τα ... χάλια
 
 
 Αν υπήρχε Οσκαρ για την καλύτερη γομολάστιχα της Ιστορίας, που να σβήνει όχι μόνο το μελάνι αλλά και το χυμένο αίμα των λαών που όρθωσαν ανάστημα στους ιμπεριαλιστές, τους ναζί, τους φασίστες, τους ταξικούς καταπιεστές και τους επικοινωνιακούς γητευτές, θα το μοιράζονταν στα σίγουρα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ακόμα κι αν σεμνύνονταν ή και ντρέπονταν ακόμη μερικοί αριστεροί που εγκλωβίστηκαν στο πρώτο συνθετικό της συγκυβέρνησης.
 Αν κάποιος θελήσει να μαντέψει ή να αποκρυπτογραφήσει την πορεία των μυριάδων σκληρά εργαζόμενων για την επιβίωση και γεμάτων όνειρα για ζωή ανθρώπων της χώρας μας και όχι μόνο, χωρίς να 'χει ξεφυλλίσει το υπέροχο Λεύκωμα για τα 100 χρόνια ΚΚΕ, που μόλις κυκλοφόρησε πάνω στην κορύφωση του λαμπρού φετινού Φεστιβάλ της ΚΝΕ, κινδυνεύει να μην ξέρει πως υπογράφει ανεπαίσθητα την αιχμαλωσία του, ενώ θα μπορούσε να ζήσει ελεύθερα.