Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Οι ΗΠΑ σπρώχνουν σε επικίνδυνες διευθετήσεις χάριν της ΝΑΤΟϊκής συνοχής

 

 

Σε σχόλιό του για την συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Οι γενικές αναφορές του -ελληνικής καταγωγής- πρέσβη των ΗΠΑ σε "διαφορές που πρέπει να επιλυθούν" και κυρίως η επισήμανση ότι "Ελλάδα και Τουρκία αποτελούν σεβαστούς συμμάχους των ΗΠΑ και σημαντικά μέλη του ΝΑΤΟ", παραπέμπουν στη γνωστή στάση "Πόντιου Πιλάτου" και στην πάγια τακτική των ΗΠΑ που σπρώχνει σε επικίνδυνες διευθετήσεις χάριν της ΝΑΤΟϊκής συνοχής».

Φτιάξαμε τον TAP αλλά ακόμα καίμε ξύλα...

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
 
Αναξιοποίητες δυνατότητες για Ενέργεια φθηνή για όλο τον λαό - αξιοποιήσιμες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
 

«Στρώσαμε εκατοντάδες χιλιόμετρα αγωγών και τώρα ξεπαγιάζουμε», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
«Στρώσαμε εκατοντάδες χιλιόμετρα αγωγών και τώρα ξεπαγιάζουμε», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Ο χειμώνας ήδη δείχνει τα δόντια στον λαό που ζει κι εργάζεται στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, που ειδικά φέτος βλέπει το φάσμα της ενεργειακής φτώχειας να είναι ακόμα πιο απειλητικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μιλάμε για μια περιοχή που τέμνεται κατά μήκος και κατά πλάτος από αγωγούς φυσικού αερίου, διαθέτει το μοναδικό αξιοποιήσιμο κοίτασμα πετρελαίου της χώρας, αλλά και άλλες πηγές Ενέργειας όπως υδροηλεκτρικά φράγματα και πηγές γεωθερμίας.

Κι όμως, ο εργαζόμενος σε μια τέτοια περιοχή ζει μια πραγματικότητα που είναι σαν να κάθεται μπροστά στο τζάκι αλλά να ...ξεπαγιάζει. Η περιφέρεια βρίσκεται πολύ υψηλά στην κατάταξη της ΕΕ ανάμεσα στις περιοχές με τη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, αλλά και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat στην 2η θέση της ανεργίας των νέων με ποσοστό 45,1%!

Μπροστά στην απεργία της 9ης Νοέμβρη, ο «Ριζοσπάστης», συζητώντας με συνδικαλιστές από την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, φωτίζει πλευρές όπως οι παραπάνω, που από τη μία δίνουν απάντηση στα επιχειρήματα κυβέρνησης και αστικών επιτελείων περί «εισαγόμενης» ενεργειακής φτώχειας και από την άλλη δείχνει πόσο επίκαιρες είναι οι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος για ρεύμα και θέρμανση φθηνά για τον λαό, με αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών, κατάργηση ΦΠΑ και ΕΦΚ, καμιά διακοπή κ.λπ.

Απαράδεκτη η προσπάθεια ποινικοποίησης της κατοχυρωμένης ελεύθερης έκφρασης στρατευμένου

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Απαράδεκτη είναι η προσπάθεια ποινικοποίησης της κατοχυρωμένης ελεύθερης έκφρασης στρατευμένου τονίζουν σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Αμυνας οι βουλευυτές του ΚΚΕ Παπαναστάσης Νίκος, Κομνηνάκα Μαρία, Μαρίνος Γιώργος και Παφίλης Θανάσης. 

Ζητούν να σταματήσει κάθε μορφής δίωξης σε βάρος του στρατιώτη που εξέφρασε φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στο πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας.

Αναλυτικά:

Το δίκιο της πυγμής

 



«Κι εμείς οι Αθηναίοι γνωρίζουμε, όπως κι εσείς, ότι κατά τον ανθρώπινο νόμο τα δίκαια κρίνονται μόνον από ίσους, ενώ τα δυνατά τα πράττουν οι ισχυροί και τα παραδέχονται οι ασθενείς…». Αυτό ήταν το επιχείρημα των Αθηναίων στον, κατά Θουκυδίδη, περίφημο διάλογο με τους Μηλίους. Κι ήταν η σφαγή των Μηλίων που μας παρέδωσε τον πυρήνα του Δικαίου της Πυγμής, αφού εξανδραποδίστηκαν, θέλοντας να μείνουν ουδέτεροι και να μην προσχωρήσουν στην Αθηναϊκή Συμμαχία (Ε’ βιβλίο Ιστορίας Θουκυδίδη).

Δεν ξέρω τι σόι γράμματα μαθαίνουμε στο σχολείο, σύντροφοι, ξέρω όμως πόσες ουσιαστικές και βαθιές συζητήσεις όφειλε ένα λαϊκό και έντιμο εκπαιδευτικό σύστημα να ανοίγει στις αίθουσές του. Γιατί αν ο Θουκυδίδης δεν μετατρεπόταν απλώς σε τσιτάτο – κλισέ της σύγχρονης πολιτικής, τότε ίσως τα παιδιά από νωρίς, αλλά και μεγαλώνοντας, θα κατανοούσαν και τη βία και τον πολιτισμό, αλλά κυρίως το δίκαιο, διαφορετικά.

Στο ... καλάθι των αχρήστων το μέτρο - κοροϊδία

 

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΑΖ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σύμφωνα με στοιχεία του «Ριζοσπάστη», τα προϊόντα που πουλιούνται σήμερα στο «καλάθι του νοικοκυριού» είναι ακριβότερα απ' ό,τι λίγες μέρες πριν

 

Eurokinissi

Ανατιμήσεις έως και 60% έχουν σημειωθεί μόνο το τελευταίο 6μηνο σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα, οδηγώντας χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στην απελπισία, βλέποντας την ακρίβεια να εξαϋλώνει έως και το 40% του εισοδήματός τους.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, και ενώ στην άλλη όψη του ίδιου νομίσματος οι επιχειρηματικοί όμιλοι εμφανίζουν υπέρογκα κέρδη μήνα με τον μήνα (ο συνολικός τζίρος για τα ταχυκίνητα καταναλωτικά αγαθά το πρώτο 8μηνο του 2022 ανήλθε σε 5,41 δισ. ευρώ, κινούμενος ανοδικά κατά 3,5%), οι προσφορές των σούπερ μάρκετ βαφτίζονται από την κυβέρνηση ...μέτρο κατά της ακρίβειας.

Η απάτη του «καλαθιού»

Οι καταναλωτές, την ίδια ώρα, όταν φτάνουν στο ταμείο βλέπουν ότι όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο, αλλά πληρώνουν τα ίδια και περισσότερα.

Σύμφωνα με στοιχεία του «Ριζοσπάστη» τα οποία αποκαλύπτουν την κοροϊδία της κυβέρνησης, συμβαίνουν τα εξής (αναφέρουμε κάποια προϊόντα ενδεικτικά):