Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Με ποιανού τις πλάτες;

 

 

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε ιδιωτική δομή προστασίας, που λειτουργεί κάτω από τον τίτλο της ΜΚΟ. Λίγες μέρες πριν, ένα άλλο περιστατικό, αυτήν τη φορά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», είχε επίσης συγκλονίσει για την αγριότητά του, σε χώρο που φιλοξενούνται παιδιά με εισαγγελική εντολή.

Τα δυο αυτά περιστατικά ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Την πλήρη απουσία ολοκληρωμένης κρατικής στήριξης και προστασίας στα παιδιά, είτε είναι εγκαταλελειμμένα, είτε κακοποιημένα. Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων σ' αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα της Πρόνοιας είναι εγκληματική. Το κράτος εμφανίζεται απλά να «εποπτεύει» τους διάφορους επιτήδειους, που με την ταμπέλα της φιλανθρωπίας κάνουν μπίζνες με τα παιδιά, έχοντας ελεύθερο το έδαφος λόγω της απουσίας κρατικών δομών. Κι όταν το καπάκι ανοίξει και τα στόματα μιλήσουν, η κυβέρνηση και το κράτος εμφανίζονται ως αθώοι του αίματος και άμοιροι ευθυνών, ενώ οι ευθύνες είναι ολόδικές τους.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καπηλεύεται τις ιδέες και τη δουλειά των φοιτητών!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το έργο της Κοινότητας Ανοιχτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) παρουσίασε ως δικό της η ΔΑΠ -ΝΔΦΚ, προκαλώντας την αγανάκτηση φοιτητών του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, τη Πέμπτη 17 Νοέμβρη, η Κοινότητα Ανοιχτού Λογισμικού του ΠΑΜΑΚ ανακοίνωσε την κυκλοφορία της εφαρμογής myUoM, η οποία αποτελεί Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα. Μάλιστα, η Κοινότητα, ενημερώνει πως πρόκειται για μια εφαρμογή με άδεια χρήσης MIT, και καλεί οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο ενδιαφέρεται να υιοθετήσει την εφαρμογή να έρθει σε επαφή με την ίδια.

Η εφαρμογή έχει κατασκευαστεί από την Ομάδα Ανοικτού Λογισμικού του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η οποία απαρτίζεται από φοιτητές και φοιτήτριες, με σκοπό να βοηθήσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Ιδρύματος στην καθημερινή αλληλεπίδρασή τους με το Πανεπιστήμιο.

«Κάθαρση» και λοιπά ανέκδοτα

 

ΚΥΠατζήδες, «κέντρα και παράκεντρα» που παρακολουθούν ό,τι κινείται, επιχειρηματικοί κύκλοι που έχουν «ράμματα για τη γούνα» όλων, χτεσινοί «φίλοι» - που έκαναν δουλίτσες μαζί - και σημερινοί «ορκισμένοι εχθροί», εκβιαστές που «δεν εκβιάζονται», «χειριστές» και πράκτορες εντός και εκτός συνόρων που ορκίζονται στη «διαφάνεια» και στην «κάθαρση», ξεκαθαρίσματα πολιτικών, οικονομικών και γεωπολιτικών λογαριασμών, λογισμικά χαφιεδισμού που πάνε κι έρχονται, και κυβερνήσεις που δεν ξέρουν αν ανάμεσα στις 100 χιλιάδες «νόμιμες» παρακολουθήσεις μόνο την τελευταία δεκαετία τύχαινε να βρίσκονται πολιτικοί, ενίοτε και εσωκομματικοί τους αντίπαλοι.

Το καπάκι του βόθρου έχει πεταχτεί προ πολλού και ο λαός κρατάει τη μύτη του βλέποντας στον βούρκο του σάπιου συστήματος τις μαχαιριές και τις λασπομαχίες να δίνουν και να παίρνουν ανάμεσα σε αστικές πολιτικές δυνάμεις, επιχειρηματικά συμφέροντα, ιμπεριαλιστικά κέντρα. Οσο αποκρουστικό είναι το θέαμα, όμως, άλλο τόσο προσφέρεται και για συμπεράσματα, γι' αυτό και ο λαός δεν πρέπει να αποστρέψει το βλέμμα.

Καταρχάς γιατί η «Λερναία Υδρα», το πολυπλόκαμο νομοθετικό - θεσμικό πλαίσιο των μηχανισμών χαφιεδισμού και παρακολούθησης, που διαμόρφωσαν από κοινού ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ με τις Οδηγίες της ΕΕ, το οποίο διασφαλίζει στην πράξη το κρατικό δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων» και επιτρέπει - ανάμεσα σε πολλά άλλα - την ελεύθερη διακίνηση κάθε είδους λογισμικών παρακολούθησης και την ανεμπόδιστη δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, έχει ως στόχο πρώτα απ' όλα τον ίδιο τον λαό.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 19 - 20 Νοέμβρη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 19 - 20 Νοέμβρη:

Μεγαλώνει το πλέγμα της ελληνικής συμμετοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Ο λαός πρωταγωνιστής ενάντια στην εμπλοκή!

Έρευνα του «Ριζοσπάστη» για τα εργατικά «ατυχήματα»

«Επαγγελματικός κίνδυνος» η εργοδοτική ασυδοσία και η κρατική ασυλία στους ομίλους

ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Εκδήλωση για την Υγεία την Τρίτη 22 Νοέμβρη. Θα µιλήσει ο ∆. Κουτσούµπας και θα γίνουν παρεµβάσεις από εκπροσώπους σωµατείων και φορέων