Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Σαββατιάτικα (16)

Σαββατιάτικα (16 Cogito ergo sum)

Πάσχος Μανδραβέλης στην Καθημερινή: "...το στελεχιακό δυναμικό της Δεξιάς μαστίζεται από βαριά αγραμματοσύνη..." *** Συ είπας, Πάσχο. *** Συνεχίζεις να γράφεις, όμως. *** Κόψ' το, να πάει στον διάολο, λοιπόν! *** Σύνταγμα της Ελλάδος, άρθρο 1, παράγραφος 3: "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό..." *** Σάμπως πολύ λαϊκίζει το Σύνταγμά μας, ε; *** Άλλαξέ το, Αντώνη! *** Αυτό το "λαθρο-" στην λέξη "λαθρομετανάστης" πολύ με προβληματίζει. *** Άραγε, τόσοι έλληνες που επί κατοχής κατέφυγαν στην Μέση Ανατολή και στην Αίγυπτο, είχαν βγάλει βίζα; *** Από ΕΝΦΙΑ πώς πάτε; *** Αν αναφωνήσατε "γαμώ το σπίτι μου" δεν θα σας αδικήσω. *** Μόνο θα σας θυμίσω πόσο χαρήκατε όταν οι παππούδες σας σας έγραφαν κάτι κατσικοχώραφα στα πουθενοχώρια. 
Μαμάααααα!!!! Η Ενωμένη Ευρώπη!!!
*** Άντεστε τώρα να χτίσετε το εξοχικούλι που κάποτε ονειρευόσασταν. *** Και μη ξεχάσετε να φτιάξτε κι ένα μπάρμπεκιου. *** 20.000 πουλάει το χωράφι του ο άλλος, 600.000 του το εκτίμησε η εφορία και, βεβαίως, το φορολογεί αναλόγως. *** Ευτυχώς που θεσπίστηκε η δυνατότητα να παραχωρείς το ακίνητό σου στο κράτος αν δεν έχεις να πληρώσεις. *** Σοφή επιλογή και το ιστολόγιο συνιστά να την αξιοποιήσετε. *** Όταν θά 'ρθουν οι κομμουνιστές να μας πάρουν τα σπίτια, θα βρεθούν προ μεγίστης εκπλήξεως. *** Ελλάς: η ωραιότερη χώρα τού τρίτου κόσμου. *** Απορία φίλου: αν έχω εισόδημα 550 ευρώ, μου στέλνει η εφορία εκκαθαριστικό 2.800 και δεν έχω τίποτε στο όνομά μου, πόσες μάντρες θα μου κλάσουν; *** Κώστας Κουκοδήμος, υφυπουργός παιδείας: "Τα παιδιά δεν μαθαίνουν κάτι στο νηπιαγωγείο... βρίσκονται σε μια αίθουσα, παίζουν, ζωγραφίζουν..." *** Σωστός ο μια ζωή άκυρος. *** Αυτός, στα δικά του νήπια είχε προσλάβει καθηγητές που τα δίδασκαν διαφορικό λογισμό. *** Έτσι πάει μπροστά ο τόπος, όχι με "χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ", "περνά-περνά η μέλισσα" και τσικολελέτες. *** A propos, εκείνος ο καραγκιόζης που προ εξαετίας κοίταγε να καθαρίσει τον Θέμο από την ιστορία με τα 5,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποσιωπηθεί η εμπλοκή του στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου, έχει καμμιά σχέση με τον σημερινό υφυπουργό ή πρόκειται για απλή συνωνυμία; *** Κυρ-Αντώνη, εγώ που στα νιάτα μου έπαιζα πολύ καλή μακρυά γαϊδούρα, έχω καμμιά ελπίδα να γίνω υφυπουργός; *** Σκερβελέδες... *** Αυτό που τα μαγαζιά ανοίγουν την Κυριακή αλλά εσείς δεν πάτε να ψωνίσετε, πολύ με στενοχωρεί. *** Άντε να χαθείτε, εθνοπροδότες! *** Ώρες είναι να σκεφτεί ο Τζέρυ ότι είναι μαλακία ν' ανοίγουν τα μαγαζιά κυριακάτικα και να ακυρώσει την μεταρρυθμισάρα. *** Στάσου δίπλα του για ψυχολογική στήριξη, Τζήμερε!
Φούχτελστην! Φούχτελστην!
*** Τόσες χαρουμενιές στην τι-βι κι ούτε ένα γκαλά για ενίσχυση του πτωχευμένου. *** Α, ρε δόλιε Πετράν, σε ξέχασαν όλοι. *** Αλήθεια, ρε συ, εκείνο το φιλαράκι σου ο Λαλιώτης πού βρίσκεται τώρα στα δύσκολα και δεν βοηθάει;  *** Αλλά έτσι είναι, στην μάσα ενωμένοι και στην πείνα χωριστά. *** Κωλοζωή. *** Ζαν Κλωντ Γιούνκερ: "Αγωνίστηκα σαν λιοντάρι για να κρατήσω την Ελλάδα στην ευρωζώνη." *** Ζαν Κλωντ: ένας αλλά λέων. *** Εκεί που έχεσαν τα λιοντάρια φύτρωσε ο Γιούνκερ. *** Τί να σου κάνω που κυκλοφορείς με φουσκωτούς, ρε μπινέ... *** Σκρατς - ξύστε και κερδίστε. *** Αμ, αν ήταν να κερδίζουμε με το ξύσιμο, θα είχαμε γίνει όλοι πλούσιοι, λεβεντάκο μου. *** Τά 'χουμε ματώσει, λέμε. *** Δίνω ρέστα για μια συνάντηση Παπούλια με Μπαν Κι Μουν. *** Συνάντηση κορυφής δυο απόλυτων μπιμπελώ. *** Εννοείται ότι όλα τα λεφτά θα είναι οι αναλύσεις που θα ακολουθήσουν από τους ΜΜΕδες. *** Τους Μαλάκες Μαζικής Ενημέρωσης. *** Λοβέρδος: "Είναι πιθανό στις εκλογές να πάρουμε ποσοστό μεγαλύτερο από διψήφιο." *** Τριψήφιο είναι καλά, Ανδρέα; *** 857%, ας πούμε; *** Υπουργός παιδείας είπαμε πως είσαι; *** Φουκαριάρα παιδεία... *** Αν διαπιστώσεις ότι όλο και συχνότερα θέλουν το ποτήρι σου γέμισμα και το τασάκι σου άδειασμα, κάτι δεν πάει καλά. *** Όντως πήγε ο Τσίπρας στ' Αγιονόρος; *** Μη κάνει αρχιδιά ο Αντώνης και δεν τρέξει ο Αλέξης να την αντιγράψει, ε; *** Λέτε να πιάσει κι αυτός κουβέντα με τον θεό; *** Όλα γίνονται. *** Αρκεί να έχεις Godafone. *** Είμαστε εδώ όταν μας χρειάζεστε, οπότε όσοι είσαστε εκεί κόψτε τον σβέρκο σας. *** Αφού δεν είσαι χάμστερ, γιατί περιμένεις να γυρίσει ο τροχός; *** Όλοι με ομπρέλλες στην παραλία εφέτος. *** Αυτό που για να πάω Αύγουστο μήνα για μπάνιο πρέπει να πάρω και αδιάβροχο, δεν χωνεύεται με τίποτε. *** Ρε σεις, πήρατε χαμπάρι πως, αν πάει η σύνταξη τρία κατοστάρικα, θα χαθούν από την χώρα τα ρωσομολδαβοβουλγάρικα μανουλομάνουλα που την πέφτανε στους παππούδες; *** Η Σβετλάνα και η Άνια θα μείνουν δίχως χορηγό. *** Είδες η Σία; *** Από την πολλή αδέσμευτη δημοσιογραφία, πήγε και δεσμεύτηκε με τον εγγονό τού Μητσοτάκουλα. *** Το κακό είναι πως, αν προχωρήσει το πράγμα, υπάρχει κίνδυνος να κάνουν και παιδιά. *** Ρε γαμώτο, πολλαπλασιάζονται κιόλας... *** Δεν γλιτώνουμε με τίποτε, αδέλφια! *** Αποκάλυψη από το χρυσαυγήτικο πόρταλ stoxos.gr: "Επιτέθηκε με κλωτσιές και ΜΟΥΝΙΕΣ σε αστυνομικό..." ***
Ενθύμιον Χαλκιδικής: Σκουριές
Υποθέτω ότι ο αρθρογράφος αναφέρεται στις προσφωνήσεις του επιτιθέμενου προς τα όργανα της τάξεως. *** Αν κατάλαβα καλά, όλο το βράδυ την κέρναγες σφηνάκια για να πάρεις το τηλέφωνό της και το επόμενο πρωί "ο αριθμός δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή"; *** Τί άλλο περιμένεις για να παραδεχτείς ότι είσαι μαλάκας; *** Επί τέλους, κλείνουν τα ψυχιατρεία. *** Ήρθε η ώρα να διαπιστώσουμε αν είναι πιο τρελλοί οι μέσα απ' τους απ' έξω. *** Υποψιάζομαι ότι δεν βρέθηκε άλλος τρόπος για να γλιτώσουν τον ζουρλομανδύα κάτι μουτσούνια τύπου Κωλόχαρτου ή Πάγκαλου. *** Και ξαφνικά ανακαλύφθηκαν λοβιτούρες στο συνδικαλιστικό όργανο των ταχυδρομικών. *** Λογικόν, λογικώτατον: τα ΕΛΤΑ δεν έχουν πουληθεί ακόμη, οπότε πρέπει να στρωθεί ο δρόμος. *** Δεν κατάλαβα γιατί σας κακοφάνηκε που ο Γκίκας απαιτεί σεβασμό διότι είναι ακαδημαϊκός; *** Συμφωνώ και επαυξάνω. *** Από δω και πέρα να προσθέτετε στην προτροπή "άει γαμήσου Χαρδούβελη" την φράση "με όλον τον σεβασμό". *** Εν τάξει τώρα, κύριε ακαδημαϊκέ; *** Σταμάτης: "Για πρώτη φορά κυβέρνηση τόλμησε να βάλει το δάχτυλο στον τύπο των ήλων". *** Παραβλέπω την αγραμματοσύνη σου, κύριε υπουργέ, αλλά πρέπει να σε ενημερώσω ότι αυτό όπου έχετε βάλει το δάχτυλό σας εμείς το λέμε κάπως αλλιώς. *** Βλέπω διαμαρτυρίες φιλελέδων για τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν και γελάω. *** Δηλαδή, η κυβέρνηση έκανε σωστούς υπολογισμούς για τις καθαρίστριες αλλά λάθος υπολογισμούς για τον ΕΝΦΙΑ σας, μαλακάκοι μου; *** Ο ένας πιστεύει ότι σώθηκε από τους Σαμαροβενιζέλους κι ο άλλος ελπίζει ότι θα τον σώσει ο Τσίπρας. *** Ο ηλίθιος κι ο πανηλίθιος. *** Ευτυχώς που ήρθε η ΝΕΡΙΤ και γλιτώσαμε από την φιλοκυβερνητική ΕΡΤ. *** Έτσι, Παντελή;...'θεμα το γονιό σου, κερατά. *** Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βράβευσε τον Μητσοτάκουλα. *** Ως...;;; *** Πόσα ν' αντέξω ακόμη; *** Καλύτερα να σταματήσω και να πάω για κανένα ούζο. *** Γεια χαρά. ***

Περιβαλλοντικός εφιάλτης στον Καναδά από διαρροή αποβλήτων μεταλλείου παρόμοιου με τις Σκουριές (βίντεο, φωτογραφίες)

Απαγόρευση χρήσης ύδατος από λίμνες και ποτάμια


Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014, ένα φράγμα συγκράτησης αποβλήτων του μεταλλείου χαλκού-χρυσού Mount Polley στη Βρετανική Κολομβία (Καναδάς) κατέρρευσε, απελευθερώνοντας 5 εκατ. κυβικά μέτρα αποβλήτων στα ρέματα της περιοχής. Η ποσότητα αυτή είναι ίση με 2000 Ολυμπιακών διαστάσεων πισίνες. Το πλάτος του ρέματος που πρώτο δέχθηκε τα απόβλητα αυξήθηκε από 1,5 μέτρο σε 45 μέτρα (!) και τα υγρά απόβλητα γρήγορα έφτασαν μέχρι τη λίμνη Quesnel. Δείτε το βίντεο, είναι πραγματικά τρομακτικό.
Οι αρχές επέβαλαν απόλυτη απαγόρευση χρήσης του νερού από τις λίμνες και τα ποτάμια της περιοχής, που είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένη. Οι κάτοικοι που φωτογράφισαν νεκρά ψάρια να επιπλέουν στη λίμνη τα νερά της οποίας έχουν πάρει χρώμα «γαλακτώδες πράσινο» κάνουν λόγο για απίστευτη καταστροφή. Ο πρόεδρος της εταιρείας Imperial Metals ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι η εταιρεία αναλαμβάνει την ευθύνη για το ατύχημα του οποίου τα αίτια «δεν γνωρίζει». Ωστόσο, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Βρετανικής Κολομβίας, η Imperial Metals είχε προειδοποιηθεί επανειλημμένως ότι η στάθμη του νερού πίσω από το φράγμα ήταν επικίνδυνα υψηλή. Άρα η κατάρρευση δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία», η εταιρεία είχε γνώση της επικινδυνότητας του φράγματος και δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

mount-polley-mime-tailings-pond
local-residents-photograph-damage-from-mount-polley-mine-tailings-pond-breach