Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Βαρκελώνης και Μανίλας γωνία






Δεν ολοκληρώθηκε ακόμη ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων και των τραυματιών από την δολοφονική επίθεση στην Βαρκελώνη (ενάμιση μήνα πριν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας)  και οι έμποροι του τρόμου ξαμολήθηκαν στα ΜΜΕ για την γνωστή δουλειά: Τρομολαγνεία, ψευτοανθρωπισμός, υποκρισία, πολιτική εκμετάλλευση, αποπροσανατολισμός. Τακτικές που είναι γνωστές από όλα τα παρόμοια χτυπήματα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Αυτοί που χρόνια εξόπλισαν, ενθάρρυναν και χρησιμοποιήσαν τις θρησκόληπτες παρακρατικές συμμορίες, διαλύοντας κράτη και προκαλώντας ιμπεριαλιστικούς πολέμους, παριστάνουν ξανά τους «έκπληκτους». Φυσικά, οι ιμπεριαλιστές έξω από τον «δυτικό κόσμο» συνεχίζουν τα παζάρια και τις μπίζνες με παρόμοιες ομάδες για να χτυπήσουν τους ανταγωνιστές τους ενώ αξιοποιούν τα χτυπήματα τους για να επιβάλλουν κλίμα χειραγώγησης και καταστολής στο εσωτερικό των χωρών τους. Και ο κύκλος των αθώων θυμάτων συνεχίζει να μεγαλώνει…

Ο ευρωκομμουνισμός κι οι αξίες της Ε.Ε.



Στις 23 Αυγούστου, δηλαδή στην επέτειο της υπογραφής του Συμφώνου Μη Επίθεσης (για όσους επιμένουν να το παρουσιάζουν ως συνεργασία) Μολότοφ – Ρίμπεντροπ, που έχει κηρυχτεί ως «ημέρα κατά του ολοκληρωτισμού» από την Ε.Ε., διοργανώνεται Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν απ’ τα κομμουνιστικά  καθεστώτα», στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. 

«Βάσεις» και βάσεις...



Την προηγούμενη βδομάδα, ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν τις «επενδύσεις» και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στο ενεργειακό μέτωπο, αλλά και τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας. Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αμερικανός πρέσβης «τόνισε πόσο κρίσιμη και χρήσιμη είναι για την Ελλάδα η προσπάθεια που γίνεται στο ενεργειακό πεδίο, είτε αφορά το φυσικό αέριο, είτε τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, είτε τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων». Σε αυτό το πλαίσιο, εξήρε το ρόλο της Τετραμερούς (Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ - Αιγύπτου) στον τομέα της Ενέργειας. Παράλληλα, φέρεται να επεσήμανε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν τις «αναπτυξιακές προσπάθειες» της ελληνικής κυβέρνησης, «σχολιάζοντας θετικά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και τη συμμετοχή Αμερικανών επενδυτών στην ομολογιακή έκδοση». Επιβεβαίωσε, επίσης, το ενδιαφέρον των εταιρειών της χώρας του για επενδύσεις, όπως αυτές του Ελληνικού και των Ναυπηγείων.