Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Κόντρα στους μεταπράτες εντυπώσεων!

 


Η αβάσταχτη ελαφρότητα του μετεκλογικού και ταυτόχρονα προεκλογικού ξανά μανά, αναλυτικού πυρετού περί το είναι και το φαίνεσθαι του αποτελέσματος, ώρες ώρες δεν αντέχεται. Βοηθούντων και κάποιων δήθεν πικάντικων ή και τρομοκρατικών ειδησαρίων και δηλώσεων, φτιάχνεται ένα νοσηρό και θολό μικροκλίμα ώστε οι ψηφοφόροι να πάνε στις κάλπες με τη διάθεση να... «ξεμπερδεύουμε να πάμε παρακάτω», χωρίς να βλέπουν μήτε τη φάκα, μήτε τον γκρεμό και τους αγκαθωτούς ταξικούς φράχτες μιας αφόρητα τεχνητής «κανονικότητας».

Αλλού διαβάζεις για το υπερόπλο του «Tik Tok», στο οποίο ο πρωθυπουργός «τσαλακώθηκε» τόσο όσο να γητεύσει τα νιάτα. Αλλού πως το νέο «κίνημα» (πάει κι η βαρύτητα αυτής της λέξης), οικολογικό και με πράσινης οικονομίας λογική, είναι ...η απλυσιά. Ειδικώς των ρούχων. Μπορείς να τα απλώνεις έξω, λέει, τη νύχτα, ή στον ήλιο, να τα περνάς με έναν φωτοϊονιστή, και να τα φοράς επί μήνες. Ως και διαγωνισμός έγινε για ν' αναδειχθεί νικητής αυτός που φόραγε το τζιν του 140 μέρες άπλυτο. Με τούτα και με κείνα, αντί να μιλάμε για την αθλιότητα που λέγεται τράπεζα θεμάτων και μετατρέπει τους δασκάλους σε διαχειριστές λογισμικού, τους μαθητές σε καταναλωτές προκάτ παιδείας αλλοτρίων συμφερόντων, ανοίγουμε συζήτηση για το αν οι... χάκερς ήταν ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, ντόπιοι ή Ασιάτες κι άλλα τέτοια άχρηστα κι απολίτικα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Αναλυτικα:

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος φέρνει ακόμη πιο επιτακτικά στο προσκήνιο το δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Ο γιορτασμός αυτής της ημέρας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υποκρισία των επιτελείων του συστήματος, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των πολιτικών εκπροσώπων τους, που για ακόμη μία χρονιά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενώ είναι οι ίδιοι που την προκαλούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παραπάνω πρωταγωνιστούν αυτήν τη στιγμή στη συνέχιση, κλιμάκωση και επέκταση του ιμπεριαλιστικού πόλεμου ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ γνωρίζουν ότι ο πόλεμος επιφέρει την πιο μεγάλη καταστροφή του περιβάλλοντος. Αν αναλογιστούμε τη λεηλασία των φυσικών πόρων, τη μόλυνση του εδάφους και των υδάτων από τους βομβαρδισμούς, την καταστροφή των δασών, μπορούμε εύκολα να συλλάβουμε το μέγεθος της καταστροφής. Οι περιοχές πολεμικών συγκρούσεων αλλά κι άλλες περιοχές του πλανήτη οδηγούνται σε κατάρρευση.

Τι πετύχαμε με τη δράση μας σε όλα τα προηγούμενα χρόνια

 




Επειδή μπροστά στις εκλογές ασφαλώς τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία δεκατρία χρόνια, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις μιας χρήσης αριστερές ή ακροδεξιές παραφυάδες τους θα βγουν να υποσχεθούν προς τους συνταξιούχους ή το τίποτα ή το ήδη δεδομένο, χωρίς καμία πραγματική διόρθωση των περικοπών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, παρα- θέτουμε και πάλι τα αποτελέσματα της δράσης μας, τα όσα με την ασταμάτητη πάλη, τους συνεχείς «μαραθώνιους» αγωνιστικών κινητοποιήσεών μας πετύχαμε κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές. Κυβερνήσεις που υποχρεώθηκαν με μεγάλη απροθυμία, κωλυσιεργία, καθυστέρηση και αναβλητικότητα να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας, να δώσουν έστω αυτές τις λύσεις σε πολλά από αυτά.

 

1.   Με επανελειμμένες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες μας, μαζί με το εργατικό κίνημα, αποτρέψαμε την επιβολή του 5ευρου για είσοδο στα νοσοκομεία.

 

2.Τα Χριστούγεννα του 2016, με συνε- χείς παρεμβάσεις και αγωνιστικές πιέσεις υποχρεώσαμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να δώσει επίδομα 300 ευρώ σε όλους τους συνταξιούχους.

 

3. Το 2017 υποχρεώσαμε επίσης την κυβέρνηση να υπολογίσει τις κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ σωστά πάνω στα πραγματικά ποσά των συντάξεων, να τις μειώσει και να επιστρέψει τα παράνομα παρακρατηθέντα αναδρομικά.

 

4.   Το  2018  διορθώθηκε  ο  σκόπιμα «λαθεμένος» επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων χιλιάδων συναδέλφων (με επικουρικές πάνω από 300 ευρώ), που έγινε κατά παράβαση του 4387/16 και πήραν το πραγματικό (αυξημένο) ποσό, μαζί με τα αναδρομικά.