Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Η ελεημοσύνη των σκουληκιών


Επιχείρηση στον Γέρακα έγινε τσακωτή απο τον ΣΔΟΕ και τoν ΕΦΕΤ γιατί διακινούσε χαλασμένα τρόφιμα. Προσπαθώ να μαντέψω: ποια είναι αυτή η εταιρία και σε ποια προστασία προσωπικών δεδομένων υπόκειται η συγκεκριμένη μυστικότητα; 


Επιχείρηση στον Γέρακα, στη Λεωφόρο Μαραθώνος, έγινε τσακωτή απο τον ΣΔΟΕ και τoν ΕΦΕΤ γιατί διακινούσε χαλασμένα τρόφιμα. Όταν μάλιστα η σήψη προχωρούσε και τα σκουλήκια βγαίναν στον αφρό, άρχιζε η επιχείρηση εξόντωσης των καημένων των σκουληκιών με ειδικό spray για να φαγωθούν εν πλήρει ακινησία και να μη γίνουν αντιληπτά από τους ευεργετημένους που τάϊζε ΜΚΟ συνεργαζόμενη -ίσως εν αγνοία της- με την εν λόγω επιχείρηση.

Έτσι χωρίς ανάσα σας τα λέω, όπως μου κόπηκε η ανάσα διαβάζοντας την είδηση και ψάχνω σαν τον αστυνόμο Σαΐνη -μια και είναι γειτονιά μου και περνώ τη Μεσογείων ίσαμε τέσσερις φορές τη μέρα- να μαντέψω ποια είναι αυτή η εγκληματική εταιρία και πόσοι ελεήμονες κοινωνικοί φορείς κάναν χωρίς έλεγχο το φιλανθρωπικό τους μηχανικό καθήκον. Σε ποια προστασία προσωπικών δεδομένων υπόκειται η συγκεκριμένη μυστικότητα;

 http://www.katiousa.gr

ΚΚΕ Για γέλια η προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να το παίξει ξανά αριστερός



Σε σχόλιο για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να το παίξει ξανά αριστερός, μετά από 4 χρόνια μνημονίων και μέτρων, κοροϊδεύοντας ότι έδινε μάχες στα σαλόνια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΣΕΒ, είναι για γέλια.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η συνέχιση των μνημονίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η υπογραφή μαζί τους ενός ακόμα μνημονίου και οι γονυκλισίες σε ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι συνέχιση του "αξιακού φορτίου της αριστεράς"! Η τυμβωρυχία και ο αυτοεξευτελισμός σε όλο τους το μεγαλείο.

Η ιστορία της ταξικής πάλης γράφεται πάντα στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, ακόμη κι αν σε πρώτη φάση η πλειοψηφία του λαού δεν είναι έτοιμη να τον ακολουθήσει. Και σε καμιά περίπτωση δεν γράφεται με την υποταγή στο σύστημα, στο όνομα δήθεν της λαϊκής θέλησης». 

Το δόγμα της φιέστας


Βγήκαμε λέει απ' τα μνημόνια και είμαστε κυριολεκτικά για τα πανηγύρια σε πολιτικό επίπεδο. Γιατί στο επικοινωνιακό κυριαρχούν εδώ και καιρό τερτίπια που θα μπορούσαν να βαφτιστούν «το δόγμα της φιέστας». 
Κοντολογίς, βγήκαμε - ακριβώς όμως - όπως οι εγκλωβισμένοι στο Μετρό κατά τη διάρκεια μιας τρίωρης διακοπής ρεύματος, που καμιά ΕΔΕ και καμιά έρευνα δεν πρόκειται να αποκαλύψουν την αιτία της. Στο μαύρο σκοτάδι, πατείς με πατώ σε, χωρίς μισό άνθρωπο να δείχνει έξοδο κινδύνου, χωρίς σχέδιο εκκένωσης, με κίνδυνο τραυματισμών τουλάχιστον και καπάκι μια συγγνώμη στη δυτική φόρμα του δελτίου Τύπου. Βγήκαμε απ' τα μνημόνια ακριβώς όπως οι εγκλωβισμένοι στο Μάτι, με μια αυθαίρετη γιγάντια απόσταση από τις ευθύνες, με ενοχές που μετατρέπονται σε ευκαιρίες και απανθρακωμένες ζωές, περιουσίες και πολυλογία για τη δηλητηριώδη φύση του καπιταλιστικού σκορπιού.
 
Η ΣΥΡΙΖΑίικη «έξοδος από τα μνημόνια» είναι μια εκφυλισμένη επιθεώρηση, γεμάτη οικονομικές βωμολοχίες και φτηνές μπαλαφάρες, την οποία δεν θα καταδέχονταν να ανεβάσουν ούτε τα χειρότερα ιδεολογικά μπουλούκια.
Το δόγμα της φιέστας, που εσχάτως αρχαιοπρεπίζει, μοιάζει με ξεθωριασμένη φωτοτυπία των δεξιών κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, που από τη μεταπολίτευση έως τα σήμερα κινήθηκαν στην πιο απολίτιστη διαστροφή των λέξεων. Από το «δε δικαιούσθε δια να ομιλείτε» και το «μη πόλεμος» έως τις ΝΑΤΟικές «παράπλευρες απώλειες» και τον «διαβολικά καλό Τραμπ».