Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Είναι λίγο το «ξεφτίλα»


Και «ξεφτίλα» να το πεις μοιάζει λίγο, αφού καμιά φορά κι οι λέξεις ωχριούν μπρος στο θράσος τους. Την Κυριακή, ο Αλ. Τσίπρας, στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού για τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής του, εμφανιζόταν στην Καισαριανή να υπερασπίζεται αγώνες του λαού μας, μια χυδαία προσπάθεια να παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησής του σαν δικαίωση και συνέχεια των αγωνιστικών παραδόσεων που έχει το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα, με πρωτοπορία το ΚΚΕ. 
 
Μία μόλις μέρα μετά, προχτές, συναντιόταν στο Μαξίμου με τον ανώτατο διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης και Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, Αμερικανό στρατηγό Κ. Σκαπαρότι. 
 
Συνάντηση όπου, επισήμως, «συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις σε θέματα ασφαλείας, ο ρόλος του ΝΑΤΟ, καθώς και η συμβολή του στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. 
 
Παράλληλα, τονίστηκε η συμβολή της Ελλάδας στη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, με προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου». Χωρίς ίχνος ντροπής, πραγματικά αδίστακτοι, ξεπλένουν το ΝΑΤΟ και τα εγκλήματά του, δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουν στην επιβολή του «δικαίου» του, κοτσάροντας από δίπλα μια σημαία του ΕΑΜ, ένα ΦΕΚ και δυο τσιτάτα, για να στοιχίσουν το λαό στα σχέδια του κεφαλαίου και τις λυκοσυμμαχίες του. Αμ, δε...

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η ίδια ντροπή με το παρελθόν


Είστε και εσείς (ΣΥΡΙΖΑ), το παλιό – καινούριο

syntaxiouxos-650_0

 
Κάποτε τους χαρακτήριζαν «περήφανα γηρατειά». Αλλά τον Μάρτη του 1995 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τους ξυλοφόρτωσε, τους έριξε δακρυγόνα και τους ατίμασε.

Ήταν το μακρινό 1995 που οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου διεκδικώντας τα δίκια τους και χτυπήθηκαν από τους κρανοφόρους με ρόπαλα.

Τότε η Αθήνα γέμισε δακρυγόνα για να αντιμετωπιστεί ο εχθρός λαός. Τα ΜΑΤ με εντολή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ χτύπησαν τους πατεράδες μας και τις μανάδες μας. Χτύπησαν τους απόμαχους της δουλειάς. Άνθρωποι 70 και 80 χρονών βρέθηκαν πεσμένοι στο έδαφος με τις σειρήνες των ασθενοφόρων να βουίζουν μεταφέροντας τραυματίες, λιπόθυμους ανθρώπους.

Εφημερίδα «Καθημερινή» στις 10 Μάρτη 1995
Εφημερίδα «Καθημερινή» στις 10 Μάρτη 1995

Τέτοιο ανακάτεμα της ιστορίας, μόνο ο Τσίπρας…


Τέτοιο ανακάτεμα της ιστορίας, μόνο ο Τσίπρας…

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, χρησιμοποιεί τη βαθιά συμβολική, ιστορική σημασία του Σκοπευτηρίου για να ενισχύσει το δήθεν αριστερό του προφίλ: Το Γενάρη του 2015, ως φρεσκοεκλεγμένος πρωθυπουργός της ο κ. Τσίπρας είχε καταθέσει στεφάνι στο χώρο εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών.

Τότε που τους κομμουνιστές τους βάφτισε γενικά και αόριστα αριστερούς
Σίγουρα δεν θυμάστε τι έγραψε η «Αυγή» στις 27.1.2015, την επομένη μέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας στις 26.1.2015.

Έγραψε λοιπόν: «Φόρος τιμής στο Σκοπευτήριο, η πρώτη πολιτική πράξη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Καταχειροκροτούμενος, σε έντονα φορτισμένο κλίμα, ο νέος πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, επέλεξε ως πρώτη πολιτική πράξη να καταθέσει – με το χέρι στην καρδιά – λίγα κόκκινα τριαντάφυλλα στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τις κατοχικές δυνάμεις κομμουνιστών, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αγκαλιάζοντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και εν μέσω συνθημάτων όπως “ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ο δρόμος των λαών”, ο Αλ. Τσίπρας, αποχώρησε από την Καισαριανή χωρίς δηλώσεις».