Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Ψηφίζουμε για όλα! Κριτήριο η ζωή και οι ανάγκες των πολλών απέναντι στα κέρδη των λίγων

 

Τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, και με την κυβέρνηση να «τρέχει» ήδη την κλιμάκωση της επίθεσης στους εργαζόμενους, το δίλημμα μπροστά στις κάλπες των τοπικών και περιφερειακών εκλογών γίνεται ακόμα πιο καθαρό: Είτε θα δοθεί «πράσινο φως» στο αντιλαϊκό ξεσάλωμα είτε θα δεχθεί ένα σημαντικό πλήγμα αυτή η πολιτική, δίνοντας κουράγιο στον λαό για να οργανώσει καλύτερα τον αγώνα του, αποκτώντας περισσότερα στηρίγματα σε δήμους και Περιφέρειες.

Αλλωστε, ένα «ταμείο» αν κάνει κανείς στο τρίμηνο που μεσολάβησε, βρίσκει δεκάδες λόγους για να τιμωρήσει και με την ψήφο του την κυβέρνηση και την πολιτική που υπηρετεί, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα:

Από τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης που έγιναν «κρανίου τόπος» το καλοκαίρι, μέχρι τον θεσσαλικό κάμπο που μετατράπηκε σε βαλτότοπο με τις πρώτες βροχές και όπου οι κάτοικοι ακόμα μαζεύουν τα κομμάτια τους, έναν μήνα μετά τις καταστροφές.

Από το «πάμε κι όπου βγει», που πλέον ο λαός το συναντάει σε κάθε του βήμα, μέχρι τα νέα όπλα που δίνονται στην εργοδοσία για το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Από τη βάρβαρη πραγματικότητα που οδηγεί στο να μην ξέρει ο εργαζόμενος αν πρέπει να φυλαχτεί απέναντι σε ασυντήρητες εγκαταστάσεις που σαπίζουν, π.χ. στο στάδιο - σύμβολο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, μέχρι τις ανύπαρκτες υποδομές που πνίγουν την πιο κεντρική λεωφόρο του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της χώρας, των ρεκόρ των τουριστικών αφίξεων.

Χρήσιμες πληροφορίες για τη μέρα των εκλογών

 

Eurokinissi

Α. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ

Στις εκλογές ψηφίζουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους που έχουν γεννηθεί μέχρι 31.12.2006 και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα ψήφου. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ πρέπει να επιβεβαιώσουν πού ψηφίζουν στο ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ (https://mpp.ypes.gov.gr) γιατί έχουν αλλάξει τα εκλογικά τμήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οι ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ψηφίζουν στον δήμο βασικής εγγραφής τους, ΟΧΙ εκεί που ψήφισαν τον Ιούνη ως ετεροδημότες. Επίσης, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ ψηφίζουν στον δήμο που ήταν γραμμένοι τον Ιούνη.

Β. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΚΛΟΓΕΩΝ

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του.

Η αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας. Η αναγνώριση των στρατιωτικών και όσων υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας γίνεται με βάση τις στρατιωτικές ή υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Καλό (κόκκινο) βόλι, με το γαρίφαλο στην κάλπη!

 

«Ασφάλεια απέναντι στους κινδύνους που φέρνει η κλιματική κρίση και απέναντι στους υγειονομικούς κινδύνους, όπως αυτοί που προκαλούνται από τα σκουπίδια»

έταξε σε συνέντευξή του ο Χαρδαλιάς

(ο εκλεκτός της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής).

Είπε μάλιστα με το γνωστό υφάκι

ότι δεν θα διστάσει να κηρύξει την Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις, ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου - και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι τέτοιος κίνδυνος».

Πώς;

Αξιοποιώντας «τη δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος περί Πολιτικής Προστασίας»...

* * *

Δεν ξέρουμε τι έχει στο νου του ο Χαρδαλιάς

με τις προβλέψεις του νόμου της ΝΔ που στρατιωτικοποίησε παραπέρα την Πολιτική Προστασία.

Ξέρουμε όμως ότι:

Κανέναν τέτοιο νόμο δεν χρειάζεται η Περιφέρεια

για να καθαρίσει τα ρέματα σε Ανατολική και Δυτική Αττική.

Αυτά που έχει ακαθάριστα από το 2021,

όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»,

και για τα οποία οι εργολάβοι έχουν μασαμπουκιάσει ήδη 15 εκατ. ευρώ!

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Πρόκληση η επίσκεψη του αντιπρόεδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Παραμένει πρόκληση η εξ αναβολής επίσκεψη του του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά την Παρασκευή 6 Οκτώβρη στους χώρους της εταιρείας Deloitte στη Θεσσαλονίκη, η οποία αναβλήθηκε λόγω των πλημμυρών στη Θεσσαλία - πιθανά για να μην είναι μεγαλύτερη η πρόκληση», τονίζει σε σχόλιό της, η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Έρευνας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι, «ως Αντιπρόεδρος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής η επίσκεψη του σηματοδοτεί το πώς οι εργοδότες θέλουν να μάθουν οι εργαζόμενοι να ζουν, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές Οδηγίες που ενσωματώνονται στην ελληνική νομοθεσία.

Ούτε παραγγελία...


Πηγή: Associated Press

 

Τις τελευταίες μέρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους μια σειρά από δημοσκοπήσεις για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές από αμφιβόλου εμπιστοσύνης εταιρίες σε μια εμφανή προσπάθεια να προμοτάρουν συγκεκριμένους υποψηφίους...

Ούτε "κατά παραγγελία" να γινόντουσαν αφού σε όλες υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Η απόκρυψη της δυναμικής που αναπτύσσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε μια σειρά δήμους και Περιφέρειες, δυναμική που είναι αισθητή τόσο «με γυμνό μάτι», από τις πολύ μαζικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, από την σχεδόν καθολική αποδοχή του αγώνα και του έργου του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας Πελετίδη που ξεπερνάει τα όρια της Πάτρας, όσο και από τα ποσοστά του ΚΚΕ σε μια σειρά άλλων δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 7-8 Οκτώβρη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 7-8 Οκτώβρη:

Να γεμίσουν οι κάλπες με χιλιάδες κόκκινα γαρύφαλλα!

Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού σε περιφέρειες και δήμους

Συγκέντρωση νίκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πάτρα

Εμπρός για επανεκλογή της αγωνιστικής δημοτικής αρχής από την πρώτη Κυριακή

∆. Κουτσούμπας: Σημείο αναφοράς η δημοτική αρχή με τον Κώστα Πελετίδη, επειδή βάζει μπροστά τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων

Μετά τις εκλογές...