Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Οι “μάχες” της διοίκησης και η … «εκστρατεία εξαπάτησης»

 




 


Περίσσεψε η ξιπασιά της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών και ανέβασε στην ιστοσελίδα του δήμου ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους δημότες τη «Μάχη που δίνει κατά της ενεργειακής φτώχειας».

Αυτή η διοίκηση λοιπόν, που την ίδια στιγμή:

·         Μειώνει τις ώρες εργασίας των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, σε τέτοιο βαθμό που τους οδηγεί σε παραίτηση.

·         Που θεωρεί πως το δικαίωμα των παιδιών στη δημιουργική απασχόληση ΔΕΝ είναι ούτε πάγιο ούτε διαρκές.

·         Που αντιμετωπίζει τους πλημμυροπαθείς κατοίκους σαν «μπουκαδόρους», αδιαφορώντας πάνω από 20 χρόνια για τα προβλήματά τους.

·         Που αρνείται την πρόσληψη 19 εργαζομένων στην καθαριότητα, παρόλο που έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια.

·         Που λειτουργεί όλες τις υπηρεσίες της στη λογική κόστους-οφέλους.

·         Που παραδίδει κάθε δημοτική περιουσία στα χέρια επιχειρηματιών, για εκμετάλλευση (ακόμη και τις παιδικές κατασκηνώσεις).

Αυτή λοιπόν η διοίκηση, έχει την ξιπασιά να βγάλει ανακοίνωση πως δίνει δήθεν μάχες κατά της ενεργειακής φτώχειας.

ΓΑΛΛΙΑ Δυναμώνει ο απεργιακός αγώνας κόντρα στην καταστολή

 

  • Συνεχίζεται η απεργία σε πολλά διυλιστήρια παρά την επιστράτευση
 
  • Σε απεργία «κατεβαίνουν» την Τρίτη και άλλοι κλάδοι
 

Από πρόσφατη συγκέντρωση απεργών στα διυλιστήρια
Από πρόσφατη συγκέντρωση απεργών στα διυλιστήρια
Δυναμώνει ο αγώνας των εργαζομένων στη Γαλλία, όπου μετά τις συνεχιζόμενες πολυήμερες απεργίες στα διυλιστήρια, κόντρα και στην προσπάθεια συκοφάντησης και τρομοκράτησης των απεργών από μεγαλοεργοδοσία - κυβέρνηση - εργατοπατέρες, συνδικάτα πολλών κλάδων καλούν σε απεργία την Τρίτη 18 Οκτώβρη, με αιχμή την υπεράσπιση μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως και του ίδιου του δικαιώματος στην απεργία.

Παρότι η κυβέρνηση Μακρόν αναγκάστηκε να αναγνωρίσει δημόσια το πασιφανές που ανέδειξαν οι απεργίες στα διυλιστήρια - τα τεράστια κέρδη των ενεργειακών μονοπωλίων που απορρίπτουν τα αιτήματα των εργαζομένων για πραγματικές αυξήσεις απέναντι στην ακρίβεια - υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα της γαλλικής αστικής τάξης έδωσε εντολή για επιστρατεύσεις απεργών σε εγκαταστάσεις των ομίλων «Esso - ExxonMobil» και «Total», περιγράφοντας ως ...«μισθολογική διαφορά» που «δεν δικαιολογεί το μπλοκάρισμα της χώρας» τα δίκαια αιτήματα των απεργών για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, την ώρα που η ακρίβεια εξανεμίζει το εργατικό - λαϊκό εισόδημα.

Ετσι, από τη μία ο υπουργός Οικονομικών Μπρ. Λεμέρ δήλωνε για τη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου ότι έχει «τη δυνατότητα και άρα το καθήκον» να αυξήσει τους μισθούς, ενώ από την άλλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολ. Βεράν προειδοποιούσε ότι αν δεν αρθούν «όλα τα μπλόκα χωρίς καθυστέρηση (...) θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας (...) μπορούμε να τους αναγκάσουμε να τα άρουν».

Η πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη δεν είναι «μία ακόμα απεργία»

 

Ο «Ριζοσπάστης» συζητά με την Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

 

Για τη μεγάλη μάχη της πανυγειονομικής απεργίας την Πέμπτη 20 Οκτώβρη ετοιμάζονται οι υγειονομικοί. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια πανδημίας, με τα δημόσια νοσοκομεία και τις άλλες δομές δημόσιας Υγείας να βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, τους ιδιώτες να θησαυρίζουν και τους εργαζόμενους στο σύστημα Υγείας να μετράνε διαρκώς και νέες απώλειες στο εισόδημά τους, ο απεργιακός τους αγώνας αποτελεί κορυφαία μάχη.

Στην Αττική η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτώβρη, στις 8.30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη, από όπου οι υγειονομικοί θα πορευτούν στο υπουργείο Υγείας απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Υγείας του λαού, αυξήσεις στους μισθούς, αλλά και να πάρει πίσω η κυβέρνηση κάθε αντιδραστική αναδιάρθρωση που προωθεί στο πλαίσιο του «νέου ΕΣΥ» και της έντασης της επιχειρηματικής δράσης.

Για όλα τα παραπάνω ο «Ριζοσπάστης» συζητά με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου, στη συνέντευξη που ακολουθεί.

 

* * *
 
Το «δεν πάει άλλο» που ακούγεται στους διαδρόμους να ακουστεί δυνατά τη μέρα της απεργίας

Πολεμικό ντελίριο με υπογραφή ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


« Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (...) καλεί τα κράτη - μέλη και άλλες χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία να αυξήσουν μαζικά τη στρατιωτική τους βοήθεια (...) ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα ενός μηχανισμού στρατιωτικής βοήθειας μέσω εκμίσθωσης και δανεισμού για την Ουκρανία (...) καλεί ιδίως τα διστακτικά κράτη - μέλη να συμμετάσχουν κατά το μερίδιο που τους αναλογεί στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας, προκειμένου να συμβάλουν στη συντόμευση του πολέμου.

(...) Καλεί τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής (...) να συντονίσει τις παραδόσεις όπλων (...) συμπεριλαμβανομένης μιας πρωτοβουλίας της ΕΕ για την παράδοση προηγμένων οπλικών συστημάτων, όπως τα άρματα μάχης "Leopard". Καλεί τα κράτη - μέλη να ξεκινήσουν αμέσως να εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες (...)

Χαιρετίζει τις προτάσεις της Επιτροπής για μια όγδοη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Καλεί όλα τα κράτη - μέλη να εγκρίνουν ταχέως τη δέσμη κυρώσεων (...) ζητεί να επεκταθούν οι κυρώσεις σε νέους τομείς (...) επαναλαμβάνει την έκκλησή του για άμεσο και πλήρες εμπάργκο στις ρωσικές εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και ουρανίου, και για πλήρη εγκατάλειψη των αγωγών "Nord Stream" 1 και 2.

(...) Διαμηνύει στο καθεστώς του Αλεξάντερ Λουκασένκο (σ.σ. στη Λευκορωσία) να μην παρέχει συνδρομή στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας (... ) καλεί την Επιτροπή, την ΕΥΕΔ και τα κράτη - μέλη να αυξήσουν τη στήριξη προς τις χώρες του Νότιου Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας (...) προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα στις περιοχές αυτές.

(...) Καλεί την Επιτροπή, την ΕΥΕΔ και τα κράτη - μέλη να αρχίσουν να εξετάζουν τρόπους (...) να τη βοηθήσουν (σ.σ. τη Ρωσία) να μετατραπεί από ένα αυταρχικό καθεστώς σε μια δημοκρατική χώρα (....) να συνεργαστούν (...) με τους Ρώσους δημοκρατικούς ηγέτες (...) και να κινητοποιήσουν την απαραίτητη στήριξη για την ατζέντα τους.

(...) Ζητεί να συσταθεί ένα ad hoc διεθνές δικαστήριο για το έγκλημα της επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στο πλαίσιο του οποίου θα διωχθούν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όλοι οι Ρώσοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι και όσοι ενεργούν για λογαριασμό τους».

«Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως»

 

13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ

 

Κυκλοφορούν από σήμερα με τον «Οδηγητή» οι Θέσεις του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο - Μεγάλη πανεξόρμηση από τα μέλη της ΚΝΕ

 

Με τη δημοσίευση σήμερα των Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου με τον «Οδηγητή», εγκαινιάζεται η τετράμηνη προσυνεδριακή διαδικασία για το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 - 12 Φλεβάρη του 2023.

Με τη δημοσίευση των Θέσεων και την πλατιά διακίνηση τους ξεκινάει επίσης μια μεγάλη συζήτηση με τους νέους και τις νέες για τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν, τις αιτίες της ανασφάλειας, αλλά και για την διέξοδο που προτείνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή. Όπως άλλωστε λέει και το σύνθημα του 13ου Συνεδρίου «Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως - Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών. Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ - ΚΝΕ δυνατή παντού!».

Με τον «Οδηγητή» στο χέρι, αυτό το Σαββατοκύριακο τα μέλη της ΚΝΕ θα οργώσουν κάθε γειτονιά και χώρο που ζει και αναπνέει η νεολαία της χώρας, ώστε να φτάσει παντού το ανατρεπτικό και ελπιδοφόρο μήνυμα της Οργάνωσης.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 15 - 16 Οκτώβρη

 

 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 14 - 15 Οκτώβρη 2022:

 

  • Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία. Με αναβάθμιση της ελληνικής εμπλοκής σκάβουν τον λάκκο στο λαό.
  • Γενική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Εργαζόμενοι και συνδικάτα πρωτοστατούν για να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός.
  • Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η επικίνδυνη πορεία επιβάλλει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη.
  • 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ. ΚΝΕ δυνατή παντού! Άρθρο του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Με τον «Οδηγητή» που κυκλοφορεί το Σάββατο 15/10 δημοσιεύονται οι Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Αδίστακτος εμπαιγμός από τους συναυτουργούς της ενεργειακής φτώχειας. ΚΚΕ: Η διαφορά τους βρίσκεται μόνο στον τρόπο που ο λαός θα πληρώσει τα κέρδη των ομίλων της Ενέργειας.
  • Φρίκη με τη 12χρονη στον Κολωνό. Κροκοδείλια δάκρυα για τα «απροστάτευτα παιδιά». Νέα κινητοποίηση το Σάββατο 15/10 από την Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ.
  • Βιοπαλαιστές αγρότες - κτηνοτρόφοι. Συντονίζονται και παλεύουν για την επιβίωσή τους. Μεγάλο συλλαλητήριο στις 22/10 στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη
  • Εξεταστική για τις υποκλοπές. Η κοροϊδία και η συγκάλυψη έκαναν ... τον κύκλο τους. Εκτενή αποσπάσματα από το πόρισμα του ΚΚΕ.
  • Συνέντευξη της Αλέιδα Γκεβάρα. Με αφορμή την παρουσία της στην Ελλάδα, μίλησε στην Σεμίνα Διγενή.