Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Ισραηλινοί τραμπούκοι με ... «δικαίωμα στην αυτοάμυνα»

 

Μέχρι προχτές είχαμε τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς τραμπούκους στη Σούδα και στα Χανιά. Με την ανοχή του κράτους, δεν υπάρχει ατιμία και πρόκληση που να μην την κάνουν.

Κυκλοφορούν τύφλα στο μεθύσι, φωνάζουν και προκαλούν σαν να τους ανήκει η πόλη, τσακώνονται με κατοίκους και τουρίστες, παρενοχλούν μέχρι και έφηβα κορίτσια (αλήθεια, τι έγινε εκείνη η σοβαρή υπόθεση πριν από δυο χρόνια; Σε ποιο συρτάρι καταχωνιάστηκε;)...

Τώρα μας προέκυψαν και οι Ισραηλινοί ...«τουρίστες»! Οπως αυτοί στη Ρόδο, που την περασμένη Πέμπτη τραμπούκισαν διαδηλωτές στο κέντρο της πόλης.

Γιατί; Επειδή διαδήλωναν ενάντια στην πολιτική του κράτους - δολοφόνου, που σκοτώνει παιδιά στη Γάζα και με τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σέρνει σε πόλεμο όλη τη Μέση Ανατολή.

Το κράτος που η εγκληματική πολιτική του στρέφεται ενάντια και στον ισραηλινό λαό! Αυτόν που ζει καθημερινά με τον φόβο και σπρώχνεται να γίνει θύτης άλλων λαών.

Αυτόν που σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και των ΗΠΑ διαδηλώνει μαζί με τους Παλαιστίνιους ενάντια στην κατοχή, στον πόλεμο, στον όλεθρο.

* * *

Λύσσαξαν οι «τουρίστες» μόλις είδαν παλαιστινιακές σημαίες και κατάλαβαν τον λόγο της διαδήλωσης. Και σαν αφιονισμένοι, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με απειλές του τύπου «θα σας κόψουμε τα κεφάλια».

Παράξενες «πρακτικές» για την ...«πολιτισμένη» και «δημοκρατική» Δύση, που ισχυρίζεται ότι στη Μέση Ανατολή πολεμάει «κατσαπλιάδες» και «τρομοκράτες».

Πολύ εκπαιδευμένοι στις απειλές και τους τραμπουκισμούς οι Ισραηλινοί «τουρίστες»... Εκτός αν περνάνε τίποτα ...ταχύρρυθμα μαθήματα στις σχολές πολέμου και στα κατοχικά κολαστήρια, πριν ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

ΕΔΥΕΘ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Μεγάλο συλλαλητήριο: Εξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία (ΦΩΤΟ)


Πηγή: Eurokinissi

Η απαίτηση του λαού της Θεσσαλονίκης να σταματήσει η σφαγή των λαών για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων, καμία εμπλοκή, έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία, εκφράστηκε μέσα από το μεγάλο συλλαλητήριο των φορέων και των εργατικών σωματείων της πόλης. 

Μια κινητοποίηση που έστειλε δυνατό το οργισμένο μήνυμα του λαού πως δεν θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των λίγων και απαιτεί απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό και Λιβανέζικο λαό. Σάλπισαν προσκλητήριο αγώνα σε όλα τα σωματεία και τους φορείς του κινήματος, καλώντας το λαό να βγει μπροστά, μαχητικά στον αγώνα. Με την πίστη πως το δίκιο θα νικήσει!

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 5 - 6 Οκτώβρη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 5 - 6 Οκτώβρη:

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΙΣΡΑΗΛ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Λαϊκή απαίτηση: Καμιά εμπλοκή στο ιμπεριαλιστικό μακελειό

● Ολοι σήμερα Σάββατο στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ: Αθήνα (12 μ., Ομόνοια), Πειραιά (12 μ., ∆ημοτικό Θέατρο)

● Σε πολλούς ακόμα δήμους της Αττικής και σε όλη τη χώρα

80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τότε και τώρα, µόνο ο λαός σώζει τον λαό, µε ΚΚΕ δυνατό

Συλλαλητήριο της ΚΟ Αττικής στις 12 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ.στα Προπύλαια | Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, ∆. Κουτσούμπας