Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Μόνο κατάργηση!

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας, η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη ανάμεσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ των 27 όσον αφορά τα έσοδα από τους φόρους στον τομέα της Ενέργειας, που αντιπροσώπευαν το 2018 το 2,9% του ΑΕΠ! Από τα περίπου 4,2 δισ. ανά έτος μέχρι και το 2019 η συντριπτική πλειοψηφία αντλείται από τους φόρους στο πετρέλαιο και τη βενζίνη και σχεδόν 350 εκατ. ευρώ από όλες τις υπόλοιπες μορφές Ενέργειας. Σαν αποτέλεσμα, η κάθε επίσκεψη στο βενζινάδικο χτυπάει βαθιά στην τσέπη του λαού, καθώς τα έξοδα για καύσιμα μετακίνησης αντιστοιχούν στο 4,5% των ετήσιων δαπανών των ελληνικών νοικοκυριών (!), όταν για παράδειγμα οι δαπάνες για την Εκπαίδευση στα ελληνικά νοικοκυριά είναι 2,1%, με τη χώρα να κατατάσσεται και εδώ στη δεύτερη θέση. Σε όλο τον κόσμο, μόλις 7 είναι οι χώρες όπου στις αρχές του Σεπτέμβρη μπορούσε να βρει κανείς ακριβότερη βενζίνη από την Ελλάδα (Φιλανδία, Δανία, Ισραήλ, Νορβηγία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Ολλανδία και Χονγκ Κονγκ). Τώρα, το μείγμα των φόρων εμπλουτίζεται και με τα πράσινα χαράτσια για τις ΑΠΕ, ενώ μια σειρά άλλοι φόροι, που προορίζονται για τους «ίδιους πόρους» της ΕΕ, θα επιβαρύνουν το επόμενο διάστημα τον οικογενειακό προϋπολογισμό και στο σκέλος της Ενέργειας. Ο συνδυασμός φόρων και ακριβής ηλεκτροπαραγωγής δείχνει πως το ηλεκτροσόκ των ανατιμήσεων δεν είναι παροδικό. Και πως μόνο ο αγώνας για φτηνή Ενέργεια, με κατάργηση όλων των ειδικών φόρων και του ΦΠΑ στα καύσιμα, μπορεί να δώσει ανάσες ανακούφισης στον λαό.

Το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια» - Όλοι στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 8 Οκτώβρη

 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Επιβεβαιώνεται  αυτό που λέει ο λαός ότι το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους για το ζήτημα των αναδρομικών των συνταξιούχων, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 8 Οκτώβρη.

Όπως αναφέρουν, «εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα εκατομμύρια συνταξιούχοι βομβαρδίζονται από την κυβερνητική προπαγάνδα, τα φιλικά της ΜΜΕ και τον Τύπο, ότι γενικά οι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργούν την προσδοκία ότι λίγο ως πολύ αυτό θα ισχύσει για όλους τους συνταξιούχους. Να όμως που ήρθε η ζωή να επιβεβαιώσει την αλήθεια και για μια ακόμη φορά αυτό που λέει ο λαός, ότι "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια"».

Και συνεχίζει σημειώνοντας: «Τι έγινε με τα αναδρομικά; Έγινε αυτό που με κάθε τρόπο ενημερώνει τους συνταξιούχους η ΣΕΑ.

Σ. Πολυκάρπου: Το οργανωμένο κίνημα θα στείλει τα φασιστοειδή στα λαγούμια τους (AUDIO)

 

ΕΚΠΟΜΠΗ WEBRADIO TOY ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


 
 

Πρόκειται για γνωστές στη Θεσσαλονίκη φασιστοειδείς ομάδες δήλωσε η Σίσσυ Πολυκάρπου, μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μιλώντας σε έκτακτη εκπομπή του webradio του ΠΑΜΕ με αφορμή τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Σημείωσε ότι και πέρσι, κατά την περίοδο των μεγάλων μαθητικών καταλήψεων και κινητοποιήσεων είχε επιχειρηθεί να αξιοποιηθούν τέτοιες ομάδες για να εμποδίσουν τις διεκδικήσεις των μαθητών.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Κατέθεσε τροπολογία για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια

 

Προβλέπει:

- Κατάργηση ΦΠΑ και φόρων στα καύσιμα, στο ρεύμα, στο νερό και το τηλέφωνο

 

- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία των λαϊκών οικογενειών

 

Τροπολογία που προβλέπει μέτρα για προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια και την ουσιαστική ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας κατέθεσε, χτες, στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η τροπολογία κατατέθηκε, όχι τυχαία, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που αναμενόταν να ψηφιστεί αργά το βράδυ και αφορά τη συμπλήρωση της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, η οποία είχε υπογραφεί μέσα σε κλίμα πανηγυρισμών το 2016 μεταξύ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της COSCO και στη βάση της κατεύθυνσης της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των λιμενικών υπηρεσιών.

Τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ, δείχνοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια, την ώρα που εξαπολύει με τη σειρά της άγρια επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και τα εργασιακά δικαιώματα, έρχεται να συμπληρώσει τη σύμβαση που είχε υπογράψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας επιπρόσθετα προνόμια και απαλλαγές για το κινεζικό μονοπώλιο, με οφέλη συνολικά για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι (εφοπλιστές, μεταφορικοί όμιλοι κ.ά.).

Επίσημη γραμμή του υπουργείου η αθώωση -μέσω της εξίσωσης- των φασιστικών στοιχείων

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΓΟΥ

 

 

«Φαίνεται ότι είναι επίσημη γραμμή του υπουργείου η αθώωση -μέσω της εξίσωσης- των εγκληματικών φασιστικών στοιχείων» σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Αγγελου Συρίγου στην ΕΡΤ. Καλεί την κυβέρνηση «να απαντήσει και με ποιών την ανοχή αυτοί οι φασιστικοί πυρήνες είχαν κατοικοεδρεύσει στο συγκεκριμένο σχολείο».

Αναλυτικά:

«Οι σημερινές ανεκδιήγητες δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, αποδεικνύουν ότι η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, που επιχείρησε να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, μέσα από “λογικές άκρων” και “συμψηφισμούς”, δεν ήταν τυχαία.

Φαίνεται ότι είναι επίσημη γραμμή του υπουργείου η αθώωση -μέσω της εξίσωσης- των εγκληματικών φασιστικών στοιχείων, που είχαν μετατρέψει το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο κι ενώ βλέπουν το φως της δημοσιότητας εικόνες για τα “οπλοστάσια” που αυτοί οι πυρήνες διέθεταν. Όλα αυτά κάνει πως δεν τα βλέπει το υπουργείο, το οποίο θα πρέπει επιπλέον να απαντήσει και με ποιών την ανοχή αυτοί οι φασιστικοί πυρήνες είχαν κατοικοεδρεύσει στο συγκεκριμένο σχολείο.»

Όπλο του συστήματος

 

 

«Όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες!». Το σύνθημα αυτό, που ακούστηκε ξανά δυνατά από χιλιάδες χτες το απόγευμα στη συγκέντρωση σωματείων και φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη, μετά τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών στοιχείων σε φοιτητές και μαθητές, δεν θα μπορούσε να αποτυπώνει περισσότερο την πραγματικότητα.

Έναν χρόνο ακριβώς μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τότε που μια σειρά δυνάμεις προσπαθούσαν να κρυφτούν πίσω από τη σημαντική αυτή απόφαση για να καλλιεργήσουν εφησυχασμό, να συστήσουν «εμπιστοσύνη» στο αστικό κράτος και να κουκουλώσουν τα «έργα και τις ημέρες τους» για το «χάιδεμα» της ναζιστικής οργάνωσης, επιβεβαιώνονται όσα έλεγε την ίδια μέρα το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, τον ναζισμό, τον φασισμό».