Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Κατήφορος δίχως τέρμα




Κι εκεί που νόμιζε κανείς ότι η πλειοψηφία των καρεκλοκένταυρων της ΓΣΕΕ έχει πιάσει πάτο, ήρθε και η απαίτησή τους από την κυβέρνηση να αναλάβουν τα ΜΑΤ τη φρούρηση των συνεδρίων της, όπως και άλλων εργατικών οργανώσεων! Φρούρηση όχι από τίποτα ...εργοδοτικούς μηχανισμούς, που ενοχλούνται από τη «δράση» της ΓΣΕΕ, αλλά από εργαζόμενους που δεν ανέχονται άλλο τον εκφυλισμό και τη νοθεία. Πρόκειται πραγματικά για νέο στοιχείο στον αντιδραστικό κατήφορο των εργατοπατέρων, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από κινήσεις τους, που ειδικά τα τελευταία χρόνια στοιχειοθετούν τον ξεπεσμό τους.

Αλήθεια, από ποιους θέλει να «προστατευτεί» η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ; Από ποιους νιώθει ότι «κινδυνεύει»; Από αυτούς που υποτίθεται ότι «εκπροσωπεί»; Δηλαδή, από εργαζόμενους, σωματεία και συνδικαλιστές που κινητοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και δεν ανέχονται άλλο τη βρωμιά και τη νοθεία που άπλωσαν σαν πανούκλα εδώ και δεκαετίες πάνω από το εργατικό κίνημα οι συνδικαλιστές της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών τους; Στην πραγματικότητα, η ΓΣΕΕ, με τη συνάντηση που έκανε με την υπουργό Δημόσιας Τάξης, απαίτησε κατασταλτικά μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, για να διαιωνίσει τον μηχανισμό αναπαραγωγής νόθων αντιπροσώπων, ώστε να διατηρήσει τις καρέκλες και τον συσχετισμό υπέρ της, δηλαδή για λογαριασμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Ο Ιαβέρης είναι εδώ…

Ο Ιαβέρης είναι εδώ…

Ποινή 10ετούς (!) κάθειρξης σε καθαρίστρια επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο της ΣΤ' Δημοτικού
Κοινωνια


Διακόσια χρόνια μετά, ο Ιαβέρης είναι εδώ! Κυνηγά έναν σύγχρονο «Γιάννη Αγιάννη». Μόνιμα, διαρκώς. «Οι Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκό «ξαναζωντανεύουν» μετά από δύο αιώνες στην Ελλάδα. Στην σύγχρονη εκδοχή τους, όμως, που είναι το ίδιο στυγνή. 

Σε ποινή φυλάκισης 10 ετών καταδικάστηκε μια καθαρίστρια του δήμου Βόλου. 
 Το αδίκημα της ήταν ότι πήρε τη θέση με πλαστό απολυτήριο δημοτικού. Επί 20 χρόνια καθάριζε. Μάζευε απορρίμματα. Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στη δουλειά της, αλλά όλα αυτά τα έκανε με πλαστογραφημένο το απολυτήριο της ΣΤ’ Δημοτικού. Είχε βγάλει μόνο την Ε’ Δημοτικού…

Ναι. Η 53χρονη καθαρίστρια παρανόμησε. Κι έτσι  της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων! Η δικαιοσύνη ήταν αμείλικτη. Ο νόμος θριάμβευσε! Που;

Φως - σκότος


Από τις αντιδράσεις που ξεχώρισαν μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου ήταν αυτή της ΝΔ, η οποία δεν χαιρέτισε μόνο τη συμφωνία, αλλά εξέφρασε και την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι αντιγράφει την τροπολογία που η ίδια προώθησε το 2013, για τη θεσμοθέτηση ενός ταμείου συνδιαχείρισης της αμφισβητούμενης περιουσίας ανάμεσα στο κράτος και την Εκκλησία. Η αντίδραση αυτή της ΝΔ προδίδει αμηχανία, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ της κλέβει την μπουκιά από το στόμα και στα θέματα διαχείρισης των σχέσεων κράτους - Εκκλησίας, καταλήγοντας σε «deal» με τον Αρχιεπίσκοπο. Την ίδια ώρα, όμως, επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία που ανακοινώθηκε προχτές κάθε άλλο παρά λύνει την εκκρεμότητα του διαχωρισμού κράτους - Εκκλησίας. Αντίθετα τη διαιωνίζει, πράγμα που αναμένεται να αποτυπωθεί και στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Αποδεικνύεται με άλλα λόγια ότι ο καβγάς «φως - σκότος» που πάει να στήσει η κυβέρνηση, προβάλλοντας ως αναχρονιστικές τις θέσεις της ΝΔ και στο ζήτημα των σχέσεων κράτους - Εκκλησίας, μόνο τέτοιος δεν είναι, αφού συγκλίνουν και «αλληλοσυγχαίρονται» για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τον Ιερώνυμο.

Νέο “Ντουμπάι” στη Φαρκαδόνα – 787 (!) οικοδόμοι εμφανίζονται ως ψηφίσαντες σε εκλογές για το Εργατικό Κέντρο

Κάτι τρέχει στη Φαρκαδόνα, όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του τοπικού σωματείου Ξύλου και Οικοδόμων, φέρονται να ψήφισαν 787 οικοδόμοι σε καφενείο του Μεγαλοχωρίου και κατάστημα της Φαρκαδόνας, εκλέγοντας 39 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, ενόψει συνεδρίου ΓΣΕΕ. Ξέραμε ότι ο Τσίπρας έχει οργώσει την Ελλάδα με συνέδρια Περιφερειακής Ανάπτυξης, δε γνωρίζαμε όμως πόσο γρήγορα θα ξεκινούσε ο αναπτυξιακός οργασμός σε κάθε γωνιά της χώρας.

Μπορεί η οικοδομή να μαραζώνει στα χρόνια της κρίσης, όχι όμως και στη Φαρκαδόνα, που φαίνεται να μετατρέπεται σε οικοδομικό Ελντοράντο, καθιστώντας πολύ πιθανή την μετανάστευση ανέργων οικοδόμων και αποφοίτων πολυτεχνικών σχολών από ολόκληρη τη χώρα στη μικρή τρικαλινή κωμόπολη. Η οποία βέβαια πιθανότατα έχει ήδη ξεκινήσει, δικαιολογώντας την παρουσία 787 οικοδόμων σε ένα πληθυσμό λίγων χιλιάδων και στα δύο χωριά.

Στον αγώνα η διέξοδος



Βδομάδες τώρα, με αφορμή ορισμένες πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων για τις περικοπές στις συντάξεις και την επιδίκαση καταβολής αναδρομικών από προηγούμενα έτη, εκατομμύρια συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν καταιγισμό πληροφόρησης, αλλά κυρίως παραπληροφόρησης.

Εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση εκατομμυρίων συνταξιούχων και το δίκαιο αίτημα για ανάκτηση απωλειών, αλλά και τη θολούρα που σκόπιμα συντηρείται με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διάφοροι αετονύχηδες, «συνταξιολόγοι» και δικηγορικά γραφεία προσπαθούν να τους σύρουν σ' έναν μακρόχρονο, επίπονο λαβύρινθο δικαστικών προσφυγών, βάζοντας «κατά κεφαλήν» χαράτσι.

Κανένας συνταξιούχος να μην επιτρέψει να γίνουν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του βορά στα «κοράκια» που κερδοσκοπούν με την αγωνία τους, στην κοροϊδία της κυβέρνησης. Ο,τι πέτυχαν οι συνταξιούχοι έως τώρα, ήταν με την αγωνιστική τους δράση, μέσα από τις γραμμές των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, σε σύγκρουση και όχι συνδιαλλαγή με την πολιτική που χαντακώνει την Κοινωνική Ασφάλιση.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ξεκινάει σήμερα το Συνέδριο - Η διακήρυξη της «Εργατικής Ενότητας»



Σήμερα το απόγευμα ξεκινά το 33ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με τις παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) - να επιχειρούν να διατηρήσουν τους πλαστούς συσχετισμούς για να συνεχίσουν να παίζουν αποτελεσματικά το ρόλο τους ως μακρύ χέρι των εργοδοτών.

Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, η «Εργατική Ενότητα», ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αποκαλύπτει το μηχανισμό της νοθείας και τις στοχεύσεις της. Με τη Διακήρυξή της απευθύνεται σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης, ιδιαίτερα στους αντιπροσώπους που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, και τους καλεί να αποφασίσουν αν θα ανεχθούν ένα ακόμα συνέδριο - παρωδία ή θα συμβάλουν στην ανασύνταξη και αναζωογόνηση του κινήματος.

Αναλυτικά, στη Διακήρυξή της προς τους αντιπροσώπους, η «Εργατική Ενότητα» σημειώνει τα εξής: