Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Το «αλάνθαστο» απολιτίκ κριτήριο κι η «σοβιετία» της Πάτρας!




Ο Κώστας Πελετίδης είχε κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014 με την ταμπέλα του «εξαρτημένου» και του «κομματικοποιημένου», την οποία όχι μόνο δεν έκρυψε αλλά την διατυμπάνισε!
Επιπλέον οι πολιτικοί του αντίπαλοι του προσέδωσαν και τις ταμπέλες του «σταλινικού», του «μονολιθικού» και του «γραφικού» που χρησιμοποιεί «ξύλινη» γλώσσα… 

Το «αλάνθαστο» απολιτίκ κριτήριο κι η «σοβιετία» της Πάτρας

Στηριζόμενος ανοικτά και ΜΟΝΟ από το ΚΚΕ, όπως κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση σε όλους τους δήμους της χώρας… εκλέχτηκε δήμαρχος αφήνοντας άπαντες με ανοιχτό το στόμα!

 Αλλά αυτός, κύριος! Τις αποδέχτηκε όλες!
Οι Πατρινοί έκλεισαν τα αυτιά τους στις προειδοποιήσεις των «ανεξάρτητων» και πήραν απόφαση μετά από πολλά χρόνια να πάνε κόντρα στο ρεύμα, ψηφίζοντας έναν κομμουνιστή…

Οι πυρόπληκτοι στο έλεος του κεφαλαίου


INTIME NEWS
Η μεγάλη καταστροφή, τη σφραγίδα της οποίας έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έπληξε τα λαϊκά στρώματα της Ανατολικής Αττικής τη βδομάδα που μας πέρασε, έφερε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια την παντελή έλλειψη προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού να ανταπεξέλθει σε μια καταστροφή.
 
Παράλληλα, τα «μέτρα στήριξης» των πυρόπληκτων αναδεικνύουν πως το αστικό κράτος όχι μόνο δεν θέλει και δεν μπορεί να δράσει ως ουσιαστικός αρωγός των λαϊκών στρωμάτων μετά από μια τέτοια καταστροφή, αλλά, αντίθετα, πως αξιοποιεί μια τέτοια καταστροφή τόσο για να εμφανίσει ένα επικοινωνιακό πρόσωπο αλλά ακόμα και για να επιταχύνει την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η τεράστια καταστροφή στην Ανατολική Αττική δεν ήταν «θέλημα θεού» και δεν προήλθε από καταστάσεις πέρα απ' τον έλεγχο του ανθρώπου. Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα δεν είναι οι ισχυροί άνεμοι στην Αττική στα τέλη Ιούλη... και η καταστροφή έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης, όσο και αν προσπαθεί να κρύψει τις πελώριες ευθύνες της.

Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης όμως αναδεικνύονται και στον τρόπο και τη δυνατότητα διαχείρισης της κατάστασης μετά την εκδήλωση της καταστροφής.

Ας εστιάσουμε λοιπόν σε μια δεδομένη καταστροφή, παραβλέποντας για λίγο πως μια διαφορετική πολιτική θα μπορούσε να την αποτρέψει ή έστω να την περιορίσει σημαντικά, και ας δούμε τον τρόπο διαχείρισής της απ' την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ο θρήνος, η οργή αλλά και η αλληλεγγύη να γίνουν διεκδίκηση μέτρων προστασίας (VIDEO)





«Ο θρήνος, η αγανάκτηση, η οργή αλλά και η πρωτόγνωρη αλληλεγγύη από δεκάδες σωματεία και συλλόγους πρέπει να γίνουν διεκδίκηση μέτρων προστασίας, αντιπυρικής, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής» τόνισε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρεμβάσεις της το πρωί της Κυριακής, σε τηλεοπτική εκπομπή με τον Γ. Αυτιά στον «ΣΚΑΙ».

Η Χρ. Παναγιωτακοπούλου αναφέρθηκε στις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για τις τεράστιες ελλείψεις που αφορούν την πρόληψη αλλά και την καταστολή των πυρκαγιών, καθώς και για την απουσία οποιουδήποτε σχεδίου για την ασφαλή εκκένωση της περιοχής,

Επίσης αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλες τις ενέργειες που έκανε το ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα για το θέμα της δασοπυρόσβεσης, παραδίδοντας μάλιστα στο δημοσιογράφο την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» με τα υλικά της ημερίδας του Κόμματος για το θέμα, που έγινε το Μάη του 2018.

 902.gr

Άλλο ένα παράδειγμα καταπάτησης παραλίας.


Άλλο ένα παράδειγμα καταπάτησης παραλίας. Στο Πόρτο Χέλι




Φυτεύοντας πορτοκαλιές δίπλα στην παραλία, ο 'εφοπλιστής' έγινε 'αγρότης', για να επωφεληθεί από τον νόμο και να οικειοποιηθεί το μέρος.


Επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας σε οξυμένες αντιπαραθέσεις...


Από την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες
Eurokinissi
Από την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες
Η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ότι η Ελλάδα «δεν κάνει διπλωματία της κότας» αναφερόμενος στη διπλωματική αντιπαράθεση Ελλάδας - Ρωσίας των τελευταίων βδομάδων είναι το νέο «αφήγημα» περί «υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής». Η πραγματικότητα βεβαίως δεν είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται την «εθνική υπερηφάνεια» από «έξωθεν παρεμβάσεις» και γι' αυτό τολμά να τα βάζει και με μεγάλες δυνάμεις.
 
Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση έχει στοιχήσει τη χώρα στον ευρωατλαντικό άξονα και τον στηρίζει με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην κόντρα του με τη Ρωσία και μέρος της είναι και η ελληνορωσική διπλωματική αντιπαράθεση.

Το διαπιστώνει κανείς εύκολα από γεγονότα αδιαμφισβήτητα, όπως ότι δίνει «γην και ύδωρ» στο ΝΑΤΟ, μετατρέποντας όλη τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο. Αναβαθμίζοντας τις βάσεις σε Σούδα, Αραξο, Λάρισα και ετοιμάζοντας νέες, όπως στην Αλεξανδρούπολη. Ανεφοδιάζει και συνοδεύει αμερικανικά πλοία του θανάτου που επιχειρούν στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο. 
Προσκαλεί τη ΝΑΤΟική αρμάδα στο Αιγαίο. Παίρνει το χρίσμα του «γεωπολιτικού μεντεσέ». Βραβεύεται, όπως έγινε τη Δευτέρα στο Σαράγεβο, για τις ευρωατλαντικές υπηρεσίες της στα Βαλκάνια. Διοργανώνει συνεκπαιδεύσεις και κοινές ασκήσεις που δίνουν χώρο για ασκήσεις στην ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, που αυτές τις μέρες δολοφονεί ξανά τον Παλαιστινιακό λαό. Την ίδια ώρα, οι «παρεμβάσεις» ΗΠΑ, ΕΕ στη χώρα σε μια σειρά από ζητήματα οικονομίας και γεωπολιτικών διεργασιών δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο, «δυναμικό» και «εθνικά υπερήφανο» τρόπο, πολύ απλά γιατί είναι στρατηγική επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης η στράτευση στον ευρωατλαντικό άξονα.

«Ασύμμετρο» θράσος αντί απολογίας για το έγκλημα






Από  atexnos

της Εύης Γεωργιάδου //
Μέλος της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δρ. Χημικός Μηχανικός

Ούτε αναγνώριση των πολιτικών ευθυνών, ούτε μια συγγνώμη απ’ τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια. Το κυβερνητικό αφήγημα που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη του αρμόδιου υπουργείου είναι προκλητικό. Εφταιξαν, λένε, οι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι εμπρηστές, λες και η υλοποίηση του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης προβλέπεται για ομαλές, κανονικές συνθήκες και με απουσία εγκληματικών ενεργειών. 

Εξηγούν ότι αιφνιδιάστηκαν απ’ τη μεγάλη ταχύτητα εξάπλωσης της καταστροφικής «μεγα-πυρκαγιάς», λες και δεν υπάρχουν τεχνικές και οργανωτικές λύσεις για την επόπτευση των περιοχών, την πρόληψη, την έγκαιρη πυρόσβεση και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πυρκαγιάς. Δεν απολογούνται ούτε καν για την παντελή έλλειψη κρατικής ενημέρωσης με συγκεκριμένες οδηγίες αντιμετώπισης προς τους κατοίκους στην Ανατολική Αττική, τις κρίσιμες ώρες της καταστροφής, ούτε για την απουσία εκπαίδευσης του πληθυσμού για την υλοποίηση ενός σχεδίου εκκένωσης. Μιλούν για την αυθαίρετη δόμηση του παρελθόντος, αλλά ξεχνούν σκόπιμα το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποίησης της χρήσης γης και των δασών, τα παιχνίδια με τις περιοχές «εκτός σχεδίου» και την απαρχαιωμένη, ανεπαρκή υποδομή των συγκεκριμένων περιοχών.

Δεν υπάρχει κράτος;


Eurokinissi
«Δεν υπάρχει κράτος...», αυτήν τη φράση την ακούμε και θα την ακούσουμε πολλές φορές αυτές τις μέρες, ειδικά από όσους έζησαν τον εφιάλτη της προηγούμενης Δευτέρας, είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται, φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα να χάνονται. Η αλήθεια είναι όμως ότι κράτος υπάρχει. Κράτος υπάρχει όταν πρόκειται να εφαρμόσει πολιτική που στηρίζει τους επιχειρηματικούς ομίλους. Εκεί που χρειάζεται να ανοίξουν πεδία κερδοφόρας δράσης, να τους εξασφαλίσει κάθε είδους προστασία, κάθε νομική κάλυψη, κάθε διευκόλυνση, να τους προσφέρει απαλλαγές από φόρους, κονδύλια ενίσχυσης, χωροταξικό σχεδιασμό με βάση τα συμφέροντά τους. Κράτος υπάρχει για να φορτώνει ασήκωτους φόρους στις πλάτες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Κράτος υπάρχει για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κομμένες και ραμμένες στην πολιτική μείωσης των κρατικών δαπανών, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχειρηματικής δράσης. Κράτος υπάρχει όταν χρειάζεται για την προστασία της εργοδοσίας να κηρυχθούν απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις παράνομες, κράτος υπάρχει όταν χρειάζεται να προστατευτούν οι πλειστηριασμοί ή ...το άγαλμα του Τρούμαν. Τότε μάλιστα η κυβέρνηση και ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός με ΜΑΤ και άλλες δυνάμεις λειτουργούν ρολόι! Εκεί που δεν υπάρχει κράτος... είναι εκεί που χρειάζεται να παρέμβει υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων: Δεν υπάρχει για να εξασφαλίσει εργατικές - λαϊκές ανάγκες σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, δεν υπάρχει για να εξασφαλίσει την προστασία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων από φυσικές καταστροφές. Αλλωστε, ακριβώς επειδή υπάρχει κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου... δεν μπορεί αυτό το κράτος να υπηρετήσει και τα συμφέροντα της λαϊκής πλειοψηφίας. Αυτή είναι η αλήθεια. Και αυτό το ζήτημα ας γίνει αφορμή η εύλογη οργή και αγανάκτηση απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον κρατικό μηχανισμό να πάει παραπέρα, ας γίνει προβληματισμός το επόμενο διάστημα για το ποιο κράτος, ποια εξουσία μπορεί πραγματικά να υπηρετήσει τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.