Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο παππούς σου αντιφασίστας, εσύ μισοφασίστας; Ή "Πώς η Δύση κατασκευάζει αντιπολιτευτικά κινήματα"


Πώς η Δύση κατασκευάζει «αντιπολιτευτικά κινήματα»
 
Από την Αίγυπτο στην Ουκρανία, στην τουρκοσυριακή μεθόριο, στην Κούβα και στην Ταϊλάνδη
Κυβερνητικά κτίρια καταστρέφονται και λεηλατούνται. 


Συμβαίνει στο Κίεβο και στην Μπανγκόκ. Και στις δυο πόλεις οι κυβερνήσεις εμφανίζονται φοβισμένες να επέμβουν δραστικά. 


Τι συμβαίνει; Γίνονται οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο «μη σχετικές», καθώς τα δυτικά καθεστώτα δημιουργούν και υποστηρίζουν φονικά «αντιπολιτευτικά κινήματα» με στόχο την αποσταθεροποίηση των κρατών που δεν ευθυγραμμίζονται με την επιθυμία τους για πλήρη ηγεμονία στον πλανήτη;
 
(…) H ρητορική ποικίλλει αλλά επί της ουσίας οι «διαδηλωτές» απαιτούν τη διάλυση εύθραυστων δημοκρατιών. Οι πιο πολλοί βρίσκονται στο μισθολόγιο των ανώτερων κοινωνικών τάξεων.
 
Στην Ταϊλάνδη κάποιοι είναι εγκληματίες που προσλαμβάνονται με περίπου 15 δολάρια την ημέρα. (…). Φεύγοντας από την Μπανγκόκ αεροπορικώς σκεφτόμουν ότι πολλά από τα μέρη για τα οποία γράφω έχουν τελευταία παρόμοια μοίρα με την Ταϊλάνδη. Δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, προοδευτικές ή μη, ανά την υφήλιο δέχονται σοβαρές επιθέσεις από ένοπλους εγκληματίες, συμμορίτες και αντικοινωνικά στοιχεία, ακόμη και τρομοκράτες και στη Δύση τούς αποκαλούν «διαδηλωτές».
 
Το είδα και στην τουρκοσυριακή μεθόριο. Ακουσα ιστορίες από τους ντόπιους στη Χατάι, όπου η τοπική αστυνομία και ισλαμιστές συμμορίτες με σταμάτησαν εμποδίζοντάς με να δουλέψω στο ντοκιμαντέρ μου. Αυτό έγινε όταν προσπάθησα να φωτογραφίσω έναν από τους «προσφυγικούς καταυλισμούς» της περιοχής που κατασκεύασε το ΝΑΤΟ για τους αντάρτες στη Συρία για να εκπαιδεύονται και να εξοπλίζονται. Η επαρχία της Χατάι έχει κατακλυστεί από τζιχαντιστές από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ που χαϊδεύονται από ΗΠΑ, ΕΕ και Τουρκία με χρήμα, υποστήριξη και όπλα. Παιδιά από τα μεθοριακά χωριά μου περιέγραψαν επιδρομές αυτών των αντι-Ασαντ «επαναστατών», κλοπές τους και φόνους. 
Εκεί όπως και στην Κων/πολη, όπου εργάστηκα με την προοδευτική τουρκική διανόηση, άκουγα συνεχώς ότι η αντισυριακή «αντιπολίτευση» πρέπει να εκπαιδευτεί και να χρηματοδοτηθεί από τη Δύση και την Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ για να σκορπίσει το θάνατο και την καταστροφή (…). Αντί να σταματήσει να υποστηρίζει ρατσιστές, φανατικούς και ακραία βάρβαρους της Αλ Κάιντα ως «συριακή αντιπολίτευση», η Ουάσινγκτον επιμένει να δαιμονοποιεί τη συριακή κυβέρνηση και να απειλεί ξανά και με στρατιωτική δράση (…).

Νέο "δωράκι" Άδωνι στους φαρμακοποιούς,χαράτσι για τους ασφαλισμένους


Χωρίς αποζημίωση από ΕΟΠΥΥ κι άλλα σκευάσματα

Τελειωμό δεν έχουν τα χαράτσια που έρχονται στην εποχή του μνημονίου και της τρόικας για τους ασφαλισμένους. Τι ετοιμάζει ο Άδωνις
της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Δεκάδες φάρμακα που μέχρι σήμερα αποζημιώνονταν από την κοινωνική ασφάλιση -με συμμετοχή των ασθενών στα έξοδα- αναμένεται να βγουν από τη θετική λίστα και να μετατραπούν σε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασφαλισμένοι φάρμακα που δε χρειαζόταν να τα πληρώνουν εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους, τώρα θα καταβάλουν όλο το αντίτιμο. Η νέα επιβάρυνση έρχεται σε μια περίοδο όπου ούτως ή άλλως η συμμετοχή στα φάρμακα έχει αυξηθεί τα χρόνια του μνημονίου κατά τρεις φορές ενώ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ανασφάλιστοι πολίτες.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο υφυπουργός υγείας Αντώνης Μπέζας ο οποίος δήλωσε ότι ο ΕΟΦ σε συνεργασία με το υπουργείον Υγείας επεξεργάζεται την αύξηση του αριθμού των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) τα οποία οι ασθενείς θα μπορούν να τα αγοράζουν με δικά τους έξοδα από τα φαρμακεία.

Πάντως στη λίστα αυτή αναμένεται να προστεθούν και σκευάσματα που ήταν ενταγμένα στη λεγόμενη “αρνητική” λίστα φαρμάκων δηλαδή είχαν αφαιρεθεί από την αποζημίωση το προηγούμενο διάστημα επιβαρύνοντας τις τσέπες των ασθενών.

Η επιβαρυντική αυτή ρύθμιση θεωρείται από πολλούς το ...δεύτερο “δωράκι” Άδωνι στους φαρμακοποιούς μετά την πρόταση του υπουργού Υγείας προς την τρόικα για τη μη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ που θα έβλαπταν σοβαρά τα εισοδήματα του κλάδου.

Με την αύξηση του αριθμού των φαρμάκων χωρίς συνταγή, οι φαρμακοποιοί μπορούν να ισορροπήσουν κάπως το τζίρο τους δεδομένου ότι έχουν υποστεί διάφορα κουρέματα τα τελευταία χρόνια στα εισοδήματα τους.
http://www.iatropedia.gr/
 
πηγή: 

Ερώτηση για την άδεια καύσης απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ



 

Ερώτηση σχετικά με την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον άδεια που δόθηκε στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, για καύση απορριμμάτων και «εναλλακτικών» καυσίμων, κατέθεσαν προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.
Αναλυτικά η Ερώτηση:
«Θέμα: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον η αδειοδότηση, για καύση απορριμμάτων και «εναλλακτικών» καυσίμων, στη τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ.
Πριν τέσσερα χρόνια ο ξεσηκωμός όλων των κατοίκων των βορειοδυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης ενάντια στην αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ για καύση αποβλήτων, έβαλε τότε φρένο στα, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, σχέδια της επιχείρησης.
Πριν όμως ένα περίπου μήνα η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέσω του ΥΠΕΚΑ, ενέκρινε την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της λειτουργίας του ΤΙΤΑΝ και του έδωσε άδεια καύσης απορριμμάτων και «εναλλακτικών καυσίμων».
Με την πρόσφατη αυτή τροποποίηση της ΑΕΠΟ όχι μόνο δεν προωθείται η ανακύκλωση αλλά, αντίθετα, μπαίνει μια βαριά ταφόπλακα πάνω της. Συγκεκριμένα, υλικά που ανακτώνται στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), με βασικότερα το «Χαρτί - Χαρτόνι» και τα «Πλαστικά», αντί να αξιοποιηθούν ως πρώτη ύλη για την κατασκευή άλλων υλικών (αυτό άλλωστε σημαίνει ανακύκλωση), οδηγούνται σε ενεργειακή καύση!
Η ΑΕΠΟ δεν εντοπίζεται μόνο στην καύση «υπολειμμάτων ανακύκλωσης συσκευασιών», όπως αναφέρει στη σελ. 8, αλλά συμπεριλαμβάνει και τα ανακτώμενα υλικά. Και, μάλιστα, όχι μόνο αυτά που προέρχονται από την κατεργασία «συσκευασιών», αλλά και των σύμμεικτων εν γένει αποβλήτων, καθώς η αναφορά στα ΚΔΑΥ (αυτά «παράγουν» υπολείμματα συσκευασιών) τίθεται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά.
Όσο για την καθησυχαστική διαβεβαίωση, που περιέχεται στην ΑΕΠΟ, για υποκατάσταση μικρού μόνο μέρους των συμβατικών καυσίμων, αυτή είναι εξόφθαλμα παραπλανητική, αφού η δυναμικότητα τροφοδοσίας της συγκεκριμένης μονάδας με τα πιο πάνω απόβλητα ορίζεται στους 10 τον/ώρα, δηλαδή 240 τον/ημ.
Όσον δε αφορά την περίπτωση καύσης των επικινδύνων αποβλήτων η ΑΕΠΟ απαλλάσσει την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ από κάθε ευθύνη περιορίζοντας αυτήν στον παραγωγό του «παρεισφρήσαντος» επικίνδυνου αποβλήτου.
Να σημειωθεί επίσης ότι πρόσφατες επιστημονικές εργασίες, αποδεικνύουν, πως κατά την καύση του RDF και SRF (με αυτά, κυρίως, τα απόβλητα προβλέπεται να τροφοδοτείται η μονάδα) καθώς και άλλων αποβλήτων, εκλύονται στην ατμόσφαιρα τόσο ποσότητες πτητικών βαρέων μετάλλων, υδραργύρου, μολύβδου, καδμίου, όσο και επικίνδυνων οργανικών διοξινών.
Ταυτόχρονα προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Βορειοδυτικού τομέα στην περιοχή της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, η οποία είναι ήδη βεβαρημένη περιβαλλοντικά, λόγω των πολλών βιομηχανικών δραστηριοτήτων που ρυπαίνουν το περιβάλλον, ενώ μετρήσεις έχουν δείξει ότι η περιοχή υπερβαίνει τα όρια ασφάλειας αερίων σωματιδίων ΠΜ 10, πενήντα φορές το χρόνο.
Η «αναβάθμιση», από την ΕΕ και την κυβέρνηση, της επικίνδυνης για την υγεία, με όλα τα υπάρχοντα δεδομένα, καύσης αποβλήτων από μέθοδο διάθεσης σε μέθοδο ενεργειακής αξιοποίησης, σε συνδυασμό με τη γενίκευση σε πανελλαδικό επίπεδο της «επεξεργασίας» - μέσω ΣΔΙΤ - των σύμμεικτων αποβλήτων, θα έχει σαν συνέπεια οι εργαζόμενοι να υποχρεωθούν να πληρώνουν πολλαπλάσια ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, αλλά και να υποστούν τις βαριές και τραγικές επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στο περιβάλλον και στην υγεία του λαού.
Ερωτάται ο κ. υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:
  • Να ανακαλέσει την αδειοδότηση αυτή με δεδομένο ότι, προς χάριν των κερδών της επιχείρησης, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και συνολικά το περιβάλλον.
  • Να προχωρήσει η μετεγκατάσταση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ με δεδομένο ότι αγγίζει πλέον τα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
  • Να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής Σταθμού Μεταφόρτωσης στο συγκεκριμένο χώρο και να χωροθετηθεί σε άλλο μακριά από την κατοικημένη περιοχή της Ευκαρπίας».
Πηγή: 902.gr