Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Πεφτοσυννεφάκηδες

 

Μεγάλη ευαισθησία έπιασε ξαφνικά τα ΜΜΕ, τη Δικαιοσύνη και διάφορα στελέχη των αστικών κομμάτων με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση σε παραλίες όπως της Πάρου, όπου δικαίως οι κάτοικοι ξεσηκώνονται για το αίσχος της επιχειρηματικής δραστηριότητας που δεν αφήνει σπιθαμή ελεύθερη. Μάλλον όσοι «ευαισθητοποιούνται» ψάχνουν σύννεφο να πέσουν, αφού από το 2013, το 2016, το 2017, το 2021 και το 2022 έχουν περάσει καμιά δεκαριά νόμοι, περιβαλλοντικοί, «αναπτυξιακοί», επενδυτικοί κ.λπ. που παραχωρούν αιγιαλούς και παραλίες ακόμα και για χωροθέτηση επιχειρηματικών πάρκων. Τότε, αυτές οι χοντρές μπίζνες παρουσιάζονταν ως «επενδυτική κοσμογονία»! Για να μην πιάσουμε άλλες εκτάσεις, όπως ο Φλοίσβος και το Ελληνικό, που οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έκαναν δωράκι στον μεγαλοεπενδυτή του Ελληνικού, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η πρόσβαση του λαού σε μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου... Για την κατάσταση αυτή, οι ευθύνες βαραίνουν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που υλοποίησαν κατά γράμμα τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων μέσω του ξεπουλήματος γης, ακτών και θαλασσών. Οπότε ας μην παριστάνουν τους πεφτοσυννεφάκηδες...

«Δικαιώματα»... 100 ημερών

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ως ...«δικαίωμα» εμφάνισε η κυβέρνηση, με τη συνδρομή μάλιστα του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισε αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων συμπληρωμάτων τους, που ψήφισαν «υπέρ», το να εργάζεται κανείς μέχρι τα 74 έτη.

Κάποιοι, μάλιστα, όπως τα στελέχη του φασιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες», σηκώνουν και μανίκια για να υπερασπιστούν τη συγκεκριμένη διάταξη, πετώντας λάσπη στον «Ριζοσπάστη» επειδή τους αποκάλυψε.

Ομως, με την κυβέρνηση να έχει πάρει φόρα, φαίνεται ότι οι παραπάνω θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν κι άλλα «δικαιώματα», αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα για τους εργαζόμενους...

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Σε αγωνιστική ετοιμότητα για να προστατεύσουν το ιστορικό κτίριο της Σχολής Τυφλών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


 
 

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν το απόγευμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κ. Μακεδονίας και άλλα σωματεία της πόλης, για την προστασία του ιστορικού κτιρίου της Σχολής Τυφλών.

Να σημειωθεί πως κάτω από το βάρος της δράσης των σωματείων και των φορέων, η Εθνική Τράπεζα απέσυρε το πωλητήριο που είχε ανεβάσει για το μερίδιό της στο κτίριο. Ωστόσο, τα σωματεία ξεκαθάρισαν πως παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να προστατεύσουν το μοναδικό ειδικό σχολείο για παιδιά με προβλήματα όρασης στην Βόρεια Ελλάδα.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Στέλιος Καζεπίδης, μέλος της ΣΕΕΑΝ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», «δεν πρέπει να υπάρχει καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Πρέπει να λυθεί εδώ και τώρα το πρόβλημα της στέγασης του ΚΕΑΤ, να λυθεί το στεγαστικό ώστε να έχει την αποκλειστική κυριότητα του κτιρίου το ΚΕΑΤ. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να λυθεί επιτέλους αυτό το ζήτημα». Ο ίδιος σημείωσε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων αλλά και των διοικήσεων σε επίπεδο δήμου Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για την διαιώνιση του ζητήματος.

Η απαράδεκτη κατάσταση σε παραλίες και οι ευθύνες των κυβερνήσεων

 

Οπότε ας μην παριστάνουν τους πεφτοσυννεφάκηδες...

 

Πηγή: Eurokinissi

Μεγάλη ευαισθησία έπιασε ξαφνικά τα ΜΜΕ, τη Δικαιοσύνη και διάφορα στελέχη των αστικών κομμάτων με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση σε παραλίες όπως της Πάρου, όπου δικαίως οι κάτοικοι ξεσηκώνονται για το αίσχος της επιχειρηματικής δραστηριότητας που δεν αφήνει σπιθαμή ελεύθερη.

Μάλλον όσοι «ευαισθητοποιούνται» ψάχνουν σύννεφο να πέσουν, αφού από το 2013, το 2016, το 2017, το 2021 και το 2022 έχουν περάσει καμιά δεκαριά νόμοι, περιβαλλοντικοί, «αναπτυξιακοί», επενδυτικοί κ.λπ. που παραχωρούν αιγιαλούς και παραλίες ακόμα και για χωροθέτηση επιχειρηματικών πάρκων. Τότε, αυτές οι χοντρές μπίζνες παρουσιάζονταν ως «επενδυτική κοσμογονία»!

«Το ΚΚΕ ήταν και παραμένει το κόμμα μου και κανένας δεν μπορεί να το χτυπήσει» (VIDEO)

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ


Το video της ομιλίας που έκανε η Αλέκα Παπαρήγα στην εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

 

 
 

Σήμερα 1η Αυγούστου συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Με αφορμή την σημερινή επέτειο, δημοσιεύουμε σε video την ομιλία που έκανε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση που πραγματοποίησε πρόσφατα η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ζαχαριάδη.

Υπενθυμίζουμε πως ολόκληρη η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα θα δημοσιευθεί σε ειδική έκδοση.

Η Αλέκα Παπαρήγα είχε αναφερθεί αναλυτικά στη ζωή και κομματική διαδρομή του Νίκου Ζαχαριάδη, που «για 25 χρόνια διατέλεσε ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χωρίς αμφισβήτηση της προσφοράς του, ενώ, στη συνέχεια, για 17 χρόνια έζησε διαγραμμένος λόγω άδικων και συκοφαντικών κατηγοριών, σε συνθήκες υποχρεωτικής εξορίας, δηλαδή χωρίς να ανήκει σε κάποια Οργάνωση του ΚΚΕ που θα του έδινε τη δυνατότητα συμμετοχής στις συλλογικές κομματικές διαδικασίες».

Μεταξύ άλλων θύμισε ότι «το 2011 ο Νίκος Ζαχαριάδης αποκαταστάθηκε, πλήρως, από την καθαίρεσή του ως ΓΓ της ΚΕ και τη διαγραφή του ως μέλους του Κόμματος. Απορρίφθηκαν οι άδικες κατηγορίες εναντίον του. Η απόφαση αποκατάστασης δόθηκε στη δημοσιότητα, ήταν τμήμα της έγκρισης από Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, που οργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ 1949 - 1967 που τώρα κυκλοφορεί ως τόμος Γ1, συνέχεια αντίστοιχων δοκιμίων της περιόδου 1918 - 1949».

Η ενίσχυση του αντιλαϊκού κράτους ως «εθνική υποχρέωση»

 


Την επικίνδυνη πρωθυπουργική πρακτική της ηθελημένης συσκότισης για μείζονος σημασίας ζητήματα (λόγου χάρη οι «υποχωρήσεις» βαφτίστηκαν «πατριωτισμός ευθύνης») συνέχισε και η κα Κεραμέως στην πρόσφατη επιστολή της προς τους Ελληνες της διασποράς. Το βέβαιο είναι πως διά του νόμου και της επιστολής δεν «πραγματώνεται μία ιστορική εθνική υποχρέωση». Απλά, η κυβέρνηση της ΝΔ ανταποκρίθηκε στο φόρουμ των προέδρων των δευτεροβάθμιων οργανισμών των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ), και έτσι σκάρωσε έναν νόμο που - ως τέτοιος - συνάδει πλήρως με το κράτος που υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα. Ειδικότερα, αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων η διαιώνιση της κομματικής έξης (habitus) της ΝΔ στις αρχές αυτού του κράτους, που είναι από τους κύριους μηχανισμούς της εγκληματικής ανεπάρκειας του αστικού κράτους. Για παράδειγμα, η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος στον λεγόμενο «δυτικό κόσμο» που δεν διαθέτει στεγαστική πολιτική, μολαταύτα η κυβέρνηση μοίρασε επιδόματα σε συνταξιούχους ως εκλογικά επιδόματα, αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Και όχι μόνο: Αλλαξαν νόμοι για να ικανοποιηθούν μεγαλόσχημοι «ημέτεροι», έγιναν προσλήψεις στο Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ και διαγωνισμό με φωτογραφικές διατάξεις, μοιράστηκαν 9 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις κ.ο.κ.