Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Επανυπολογισμός των συντάξεων, υπολογι-σμός Προσωπικής Διαφοράς (ΠΔ) και μειώσεων


Άρθρο του ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟΥ Αγώνα Δεκέμβρης 2017 
Με το νέο νόμο 4387/2016 (Κατρούγκαλου) η κυβέρνηση - συνεργασία με την Ε.Ε. για την υλοποίηση των αποφάσεων και των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου - διαμόρφωσε ένα νέο τοπίο στην Ασφάλιση, όπου η συμμετοχή του κράτους περιορίζετε δραστικά ( η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 40% σε σχέση με το 2012 ), άνοιξε τον δρόμο γι8α να κυριαρχήσουν τα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης και να μετατραπεί σε ατομική υπόθεση.

α) Άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού τόσο της κύριας σύνταξης όσο της επικουρικής, των εφ΄ άπαξ  και των μερισμάτων. Με το νέο τρόπο οι νέες συντάξεις ( κύριες επικουρικές, εφ΄ άπαξ, μερίσματα ), θα είναι μειωμένες έως και 30%,. Μέσω αυτής της αλλαγής.

β) Άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού τόσο της κύριας σύνταξης όσο και της επικουρικής, των εφρ΄ άπαξ και των μερισμάτων. με το νέο τρόπο που θα υπολογίζονται πλέον όλες οι νέες συντάξεις (κύριες, επικουρικές, εφ΄ άπαξ, μερίσματα). Θα είναι μειωμένες έως και 30%. Μέσω αυτής της αλλαγής:

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ


 
Οταν η μεγαλοεργοδοσία τραβάει τα αυτιά, πέφτει και το τελευταίο «φύλλο συκής»... 
 
 
Τώρα είναι πιο ευδιάκριτη η ανάγκη να ξεφορτωθούν οι εργαζόμενοι όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν τον πιο έμπιστο σύμμαχο των αφεντικών!
Eurokinissi
Τώρα είναι πιο ευδιάκριτη η ανάγκη να ξεφορτωθούν οι εργαζόμενοι όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν τον πιο έμπιστο σύμμαχο των αφεντικών!
Διανύουμε μια περίοδο με διεργασίες, άλλες φανερές, άλλες όχι. Κυοφορούνται και ελπιδοφόρες εξελίξεις που αργά ή γρήγορα θα εκφραστούν.
 Μέσα σε αυτές τις διεργασίες και τις εξελίξεις εντάσσεται και το γεγονός πως πέφτει και ό,τι είχε απομείνει ως «φύλλο συκής» για το ρόλο των ηγεσιών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, δηλαδή τις δυνάμεις που ευθύνονται για την απαξίωση των συνδικάτων, την απομάκρυνση των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων, την αναποτελεσματική απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος στην κρίση. Τις συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) των πολιτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες άνοιξαν, ως πέμπτη φάλαγγα, τις πύλες για να περάσει η πιο άγρια επίθεση του κεφαλαίου, που σάρωσε εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Σε ρόλο ανοιχτά απεργοσπαστικό
 
Ολο και περισσότεροι συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι, που μέχρι τώρα για διάφορους λόγους βρίσκονταν στο ίδιο σπίτι με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, αναρωτιούνται για τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Μας λένε: «Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν; Ούτε για το δικαίωμα στην απεργία και την οργάνωση των εργαζομένων δεν θα κάνουν κινητοποίηση;». Τα ερωτήματα αυτά προκύπτουν από συνδικάτα και συνδικαλιστές, αλλά και εργαζόμενους που δεν συμφωνούν συνολικά με τις αντιλήψεις, τις κατευθύνσεις του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, αναγνωρίζουν όμως την αγωνιστική συνέπεια, τη μαχητικότητα, το ρόλο του στην αναζωογόνηση των συνδικάτων.

Τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό συνθήκες δουλείας ανά την υφήλιο







Από herko

Σε σχεδόν 30 εκατομμύρια υπολογίζει αυστραλιανή οργάνωση όσους ζουν υπό συνθήκες δουλείας ανά την υφήλιο, είτε αυτό σημαίνει αναγκαστική εργασία ή σεξουαλική εκμετάλλευση είτε ακόμη και «κανονική» κληρονομική δουλεία. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται χώρες της Νότιας Ασίας και της Δυτικής Αφρικής.
Σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Walk Free, που δημοσιεύθηκε στο Λονδίνο, στην Ινδία ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι υπό καθεστώς σκλάβου, στην Κίνα 2,9 εκατομμύρια και στο Πακιστάν πάνω από 2 εκατομμύρια.

Ακολουθούν η Νιγηρία, η Αιθιοπία, η Ρωσία, η Ταϊλάνδη, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Βιρμανία και το Μπαγκλαντές. Οι δέκα αυτές χώρες αντιπροσωπεύουν τα 22 από τα 29,8 εκατομμύρια που ζουν σαν σκλάβοι.

Το «Μ» κι εΜείς...



Ωραία μπήκε η χρονιά. Μ' ένα τεράστιο «Μ» να προβάλλει στον ορίζοντα, καλύπτοντας όσα ήρθαν κι όσα μας έρχονται κατακέφαλα. Κουτσουρεμένες συντάξεις, εξαερωμένο ΕΚΑΣ, πετσοκομμένα επιδόματα, απαγορευμένος καρπός οι απεργίες, φόροι αναγνωρισμένοι μέχρι κι απ' τον εξαφανισμένο Σώρα και με την απειλή, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σφοδρών αποκαλύψεων για την πολιτική προσωπικότητα του πρωθυπουργού από την σύντροφό του. 
 
Αυτό το «Μ», που αντιστοιχεί στη ΠΓΔΜ, μοιάζει με κουμπί αναγκαστικών εξελίξεων, που το πάτησε κάποιος και ψεκάστηκε η βαλκανική ανθρωπότης χωρίς να μπορεί να φανταστεί καμία άλλη λέξη που ν' αρχίζει από Μ, ούτε καν μαμά. Και κάπου εκεί, ανάμεσα στην παραγωγικότητα και τα παράγωγα, με ανταλλαγή εορταστικών προορισμών (ο Ελληνας πρωθυπουργός στο Βελιγράδι και ο Σκοπιανός στη Σαλονίκη), λίγες μέρες πριν κάτσει το περιστέρι στο κεφάλι του επόμενου Καρατζαφέρη, το χέρι που πάτησε το κουμπί γράφει ΝΑΤΟ, αλλά δεν απαντά ευθέως για τη σημασία του «Μ».