Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Περιφερειακή σύσκεψη Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, από Θεσ/νίκη, Πιερία και Κιλκίς.


Κινητοποίηση συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη στις 22 Οκτώβρη (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Οκτώβρη, αποφάσισε η περιφερειακή σύσκεψη συνταξιουχικών σωματείων όλων των ταμείων από τους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Κιλκίς και Χαλκιδικής.

Συζήτησαν για την επιδείνωση της πανδημίας και την κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας, την τροπολογία της κυβέρνησης να αποδώσει εφάπαξ αναδρομικά 11 μηνών, μόνο για τις κύριες συντάξεις, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την προετοιμασία της κινητοποίησης.

Εισηγητικά ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, αναφέρθηκε στο σύνολο των διεκδικήσεων για προσλήψεις υγειονομικών, αύξηση και ενίσχυση των κλινών ΜΕΘ, για να αποδοθούν αμέσως όλες οι συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους. Να δοθούν όλα τα αναδρομικά που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα όλων των τελευταίων χρόνων. Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τόνισε ότι μόνο μέσα από το δρόμο του αγώνα, σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, μπορούν να έχουν κατακτήσεις. (δείτε βίντεο εδώ)

Ποια η παιδεία της υπουργού Παιδείας;


Δεν είναι απλοί κέραμοι επί της κεφαλής μαθητών και φοιτητών οι περισπούδαστες ιδέες της κας Κεραμέως που συχνά ξεφουρνίζει και τις αυτοθαυμάζει. Ούτε επίσης προηγούμενων υπουργών Παιδείας αλλά και πολιτικών ήταν. Τις διδάχθηκαν μέσα από τη νεοφιλελεύθερη διδαχή του τι είναι «ελεύθερη» Παιδεία!

 «Δάσκαλος», ο πατριάρχης του νεοφιλελευθερισμού με βραβείο Νόμπελ(!) Φ. Α. Χάγιεκ, ο οποίος, χωρίς κανένα πρόβλημα, δίδαξε τον κυνισμό στην Παιδεία. Πραγματικό κυνισμό! Και όλα αυτά στο όνομα της ελευθερίας!

 Το βασικό νεοφιλελεύθερο πόνημά του είναι  «ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2007 από τις «Εκδώσεις Κασατανιώτη». Ενώ πρωτοκυκλοφόρησε, στις ΗΠΑ, το 1960! Η μετάφραση είναι της Ελένης Αστερίου.

 Παραθέτουμε για μελέτη και προβληματισμό ορισμένα αποσπάσματα  από το κεφάλαιο για την παιδεία για να κατανοήσουμε την πηγή άπειρων «νέων ιδεών» που μας εκθέτουν με ύφος καθηγητών έδρας, οι εδώ φανεροί και κρυφοί οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού ή, για να το πούμε σωστότερα, του βαθέως πνεύματος του καπιταλισμού.

Σε παρένθεση η σελίδα του βιβλίου.


 

  (513) Ωστόσο το γεγονός ότι η παιδεία οφείλει να καθοδηγείται από συγκεκριμένες αξίες αποτελεί επίσης πηγή πραγματικών κινδύνων σε οποιοδήποτε σύστημα δημόσιας παιδείας.

Έντονες αντιδράσεις για τον διορισμό της χρυσαυγίτισσας Ελ. Ζαρούλια σύζυγο του Ν. Μιχαλολιάκου


Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ο διορισμός στη Βουλή της χρυσαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια, σύζυγος του επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Νίκου Μιχαλολιάκου λίγες μέρες πριν την γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης και με την υπογραφή του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασιούλα.

Συγκεκριμένα η «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» με αριθμό 811 αναφέρει: «Με την υπ' αρ. 10747/7309/24-9-2020 απόφαση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας ΥΕ, προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ. 1θ' του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β', Α' 51/1997), όπως ισχύει, στον πρώην προέδρο ΚΟ "ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ", Νικόλαο Μιχαλολιάκο, μετά την κατά νόμο πρότασή του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 35 και 36 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου (...)».

Με την απόφαση αυτή εκτίθεται ο πρόεδρος της Βουλής καθώς υπέγραψε τον διορισμό και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά η στάση του διότι είναι αδιανόητο να αποδέχεται τον διορισμό ενός μέλους της ηγεσίας της «Χρυσής Αυγής» που ευθύνεται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.

902gr

Χρεοκοπία


Η χρεοκοπία της πολιτικής ανάθεσης της προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων στους «ισχυρούς ευρωατλαντικούς συμμάχους» αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο, ο οποίος, παρά τις προσδοκίες που καλλιεργούσε η ελληνική κυβέρνηση, επανέλαβε το «βρείτε τα» με την Τουρκία. Η στάση αυτή των ΗΠΑ στα Ελληνοτουρκικά είναι η άλλη όψη της ενίσχυσης του «αμερικανικού στρατιωτικού αποτυπώματος» στη χώρα μας, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση. Δηλαδή, η μετατροπή της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών υπηρετεί τον ίδιο ακριβώς στόχο με τις επικίνδυνες διευθετήσεις που προωθούν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Ελληνοτουρκικά, με πυρήνα τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου. Κι ο στόχος αυτός δεν είναι άλλος από την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική του πτέρυγα, απέναντι στους ανταγωνιστές του. Γι' αυτό η Σούδα μετατρέπεται σε «Περλ Χάρμπορ» της Μεσογείου, γι' αυτό κι ο «νούμερο 1» στόχος στα Ελληνοτουρκικά είναι για όλους - και για την ελληνική κυβέρνηση - η διασφάλιση της ΝΑΤΟικής συνοχής, μέσα από επώδυνους συμβιβασμούς με την Τουρκία. Με άλλα λόγια, όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, η βαθύτερη ιμπεριαλιστική εμπλοκή είναι η πραγματική αιτία που εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Τα πήρε ο άνεμος...

 

Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην Αμερική είδαν τις προσδοκίες τους για μια αξιοπρεπή σύνταξη να γίνονται καπνός, όταν ο επενδυτικός όμιλος που διαχειριζόταν τα περιουσιακά στοιχεία των ασφαλιστικών τους ταμείων «βάρεσε κανόνι», εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της επίδρασης της πανδημίας. Η υπόθεση πήρε δημοσιότητα, όταν ορισμένοι από τους ασφαλισμένους προσέφυγαν δικαστικά ενάντια στον γερμανικό όμιλο «Allianz Global Investors», ο οποίος τζόγαρε τους κόπους μιας ζωής των ίδιων και των συναδέλφων τους μέσω δύο διαφορετικών επενδυτικών χαρτοφυλακίων, μέχρι αυτά να καταρρεύσουν και να χαθούν τα πάντα. Μπορεί οι ΗΠΑ να «πέφτουν» κάπως μακριά, η πραγματικότητα όμως του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα, όπως διαμορφώνεται με τους νόμους της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν απέχει πολύ από το να ζήσουμε ανάλογες καταστάσεις και στη χώρα μας. Πόσο μάλλον όταν ο τζόγος και η «ατομική ευθύνη» μετατρέπονται σε «ακρογωνιαίο λίθο» της Ασφάλισης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ένταξη των επικουρικών συντάξεων στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα και την «ωρίμανση» των ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, μέσα από το σύστημα των «τριών πυλώνων».

Να καταργηθεί!

 

Από την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ εναντίον των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στο υπ. Υγείας στις 30/9 
Από την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ εναντίον των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στο υπ. Υγείας στις 30/9
Πηγή: Eurokinissi

Η προχτεσινή πρώτη εφαρμογή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, με την απρόκλητη βία σε βάρος των αγωνιζόμενων υγειονομικών, ήρθε να επιβεβαιώσει τον χαρακτήρα και την αποστολή αυτού του τερατουργήματος.

Αυτοί που έφαγαν τα γκλομπ στο κεφάλι και τα χημικά, αυτοί που απωθήθηκαν με ξύλο και βρισιές από τα ΜΑΤ, δεν ήταν τίποτα «περιθωριακές μειοψηφίες», όπως έλεγε η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την ψήφιση του νόμου, αλλά γιατροί και νοσηλευτές, που δίνουν σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες τη μάχη για την υγεία του λαού.

Και ποιο ήταν το έγκλημά τους; Το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν για να απαιτήσουν προσλήψεις και μονιμοποίηση του αναγκαίου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα της Υγείας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, νέες ΜΕΘ, ατομικά μέσα προστασίας και σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, για να προστατευτεί ο λαός από την πανδημία.