Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

ΝΕΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Η κυβέρνηση παίρνει πίσω έως και τα μισά αναδρομικά μέσω εφορίας!


Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi


Ως και 55% των αναδρομικών που έλαβαν το 2020 θα κληθούν να πληρώσουν πολλοί συνταξιούχοι με τις τροποποιητικές δηλώσεις που υποχρεώνονται να υποβάλουν για τα έτη 2015 και 2016. 

Τα αναδρομικά αφορούν τις περικοπές που έγιναν στις κύριες συντάξεις από τον Ιούνιο του 2015 ως τον Μάιο του 2016, τα οποία έχουν ξεκινήσει να δηλώνονται από τους υπόχρεους μετά το άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πέρυσι τέτοια εποχή η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει με τυμπανοκρουσίες την καταβολή των αναδρομικών, τα οποία ωστόσο ήταν κουτσουρεμένα, καθώς η κυβέρνηση επέστρεψε στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα μόνο 900 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 3,9 δισ. ευρώ που αντιστοιχούσαν στην απόφαση του ΣτΕ και το ποσό αυτό αφορούσε μόνο κύριες συντάξεις, εξαιρώντας τα δώρα και τις επικουρικές.

Το λαϊκό εισόδημα στο στόχαστρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης

 


EUROKINISSI

«...όταν συμπληρωθεί η εκμετάλλευση του εργάτη απ' τον εργοστασιάρχη, ως το σημείο εκείνο που ο εργάτης να έχει εισπράξει το μισθό του σε χρήμα, τότε πέφτουν πάνω του τα άλλα τμήματα της αστικής τάξης: ο σπιτονοικοκύρης, ο μπακάλης, ο ενεχυροδανειστής κ.λπ.»

Κομμουνιστικό Μανιφέστο

***

Η ζωή της λαϊκής οικογένειας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τόσο την καπιταλιστική ανάπτυξη όσο και την καπιταλιστική κρίση την πληρώνουν τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. Η νέα οικονομική κρίση που επιταχύνθηκε από την εμφάνιση της πανδημίας, η διαχείρισή της από το αστικό κράτος προς όφελος των ομίλων που ήρθαν να αυξήσουν τα βάρη στο ήδη διαμορφωμένο από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες αντιλαϊκό πλαίσιο των λεγόμενων μνημονιακών και μεταμνημονιακών ρυθμίσεων των προηγούμενων χρόνων, όλα μαζί διαμορφώνουν μια συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση για τη δυνατότητα των εργαζομένων να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Σαν κερασάκι στην τούρτα, ειδικά το τελευταίο διάστημα, έρχεται και η ακρίβεια, μια «εκτόξευση» των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, που αποτελειώνει τη ζωή της εργατικής οικογένειας. Μέσα σε μερικούς μήνες σημειώθηκαν αυξήσεις τιμών ακόμα και στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι οποίες σε ορισμένες κατηγορίες έφτασαν σχεδόν το 15% ή και το 20%.

Τι είναι αυτό που τους ενώνει;


 

 
 

Σχεδόν όλοι ασχολήθηκαν τις προηγούμενες μέρες με τα γεγονότα που εμφανίστηκαν ως “πρωτοφανείς αντικυβερνητικές διαδηλώσεις” στην Κούβα.

Φιλοκυβερνητικά κανάλια και εφημερίδες που δεν χάνουν ευκαιρία να συκοφαντήσουν κάθε απεργία και κινητοποίηση στη χώρα μας, που πριν λίγες μέρες έσκιζαν τα ρούχα τους για την “ταλαιπωρία των πολιτών” από τις απεργίες ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο και λίγο πριν για τις “κορονοδιαδηλώσεις που διασπείρουν τον ιό”, έγιναν ξαφνικά οι μεγαλύτεροι υπέρμαχοι των “διαδηλώσεων του κουβανικού λαού ενάντια στην κομμουνιστική καταπίεση”. Έτσι ονόμασαν τις προβοκάτσιες που αποδεδειγμένα ενορχήστρωσαν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία που δρα στο έδαφός τους, καθώς και δυνάμεις μέσα στην Κούβα, που στηρίζουν ανοιχτά τα σχέδιά τους.