Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Βαφτίζει τα εγκλήματα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων «αυτοάμυνα»!

 


 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα από την πολιτική της εμπλοκής και την «αναβάθμιση» των σχέσεων με το κράτος - δολοφόνο

Aλλοθι στα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, ενώ διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του και μια ελεύθερη πατρίδα, δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας κυνικά την επικίνδυνη πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά, με τελευταία αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, για «αναβάθμιση» της συνεργασίας με το Ισραήλ, στο πλαίσιο και των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά - σχεδόν μεσάνυχτα - προχτές, για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, ανακοίνωση που θα ζήλευε... και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για τις φονικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, που έχουν προκαλέσει δεκάδες νεκρούς Παλαιστινίους, αναφέροντας μόνο - ως ευχολόγιο - ότι η «κλιμάκωση της βίας τόσο στα Ιεροσόλυμα όσο και στην Γάζα θα πρέπει να σταματήσει».

Πηγαίνοντας, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα από τη λογική των «ίσων αποστάσεων», που εξισώνει το θύτη με το θύμα, τόνισε ότι «η Ελλάδα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ, οι οποίες είναι καταδικαστέες και καλεί για τον άμεσο τερματισμό τους».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Στελέχη της ΔΑΠ στηρίζουν τους φονιάδες του λαού της Παλαιστίνης! (ΦΩΤΟ)

 

«Μόνο αγανάκτηση προκαλεί η ανάρτηση στελέχους της ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά «εκλεγμένου μάλιστα στο διοικητικό συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου, που όπως φαίνεται δηλώνει "στήριξη στους συμμάχους" όπως αποκαλεί το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!».

Η ΚΝΕ καλεί κάθε φοιτητή να σκεφτεί «τι μπορούμε να περιμένουμε με αυτούς τους "συμμάχους" που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και έχουν στρατό κατοχής;», προσθέτοντας πως το Ισραήλ «έχει αιματοκυλήσει διαχρονικά τον λαό της Παλαιστίνης, όπως και αυτές τις μέρες, δολοφονώντας αμάχους γυναίκες και παιδιά».

«Δεν μας κάνουν εντύπωση τα λόγια του συγκεκριμένου αφού ξέρουμε καλά πως η παράταξη της ΝΔ στα Πανεπιστήμια δεν θα μπορούσε να έχει άλλη στάση. Η κυβέρνησή τους, στα χνάρια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι αυτή που έχει ανακηρύξει ως σύμμαχο το Ισραήλ και μάλιστα βάζει και τους πιλότους της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να εκπαιδεύονται μαζί με τους Ισραηλινούς φονιάδες. Αρνείται να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος και να καταδικάσει τις σφαγές αμάχων», προσθέτει. 

Είναι πολλά τα λεφτά...

 

Οικονομικά επιτελεία εντός και εκτός ΕΕ κατατάσσουν την κάνναβη στους ραγδαία αναπτυσσόμενους και επικερδείς κλάδους της παγκόσμιας βιομηχανίας, που τα επόμενα χρόνια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση λιμνάζοντος κεφαλαίου. Μόνο στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι μέχρι το 2028 τα κέρδη από την κάνναβη θα ξεπεράσουν τα 115 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 55,2 δισ. θα αφορούν επενδύσεις στη «φαρμακευτική» κάνναβη, τα 60,3 δισ. στην «ευφορική» της χρήση και τα 180 εκατ. στη βιομηχανική κάνναβη. Η Ελλάδα, λόγω των ευνοϊκότερων κλιματολογικών - εδαφολογικών συνθηκών και της γεωγραφικής της θέσης, θεωρείται «επενδυτικός παράδεισος» από ομίλους του Ισραήλ και των ΗΠΑ, που έχουν ήδη αναπτύξει μεγάλη βιομηχανία παραγωγής και εξαγωγής προϊόντων «φαρμακευτικής» κάνναβης και πρωτοστατούν στον συγκεκριμένο κλάδο. Την ώρα μάλιστα που συμβαίνουν αυτά, ο ΟΗΕ με απόφασή του αφαιρεί την κάνναβη από τη Διεθνή Ενιαία Σύμβαση για τα Ναρκωτικά, που απαγορεύει τη διακίνηση και παραγωγή της, ακριβώς για να διευκολύνει τις επενδύσεις!

* * *

Αυτή είναι η «μεγάλη εικόνα» μέσα στην οποία η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαμορφώνουν το θεσμικό - νομικό πλαίσιο για την παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία κάνναβης στη χώρα μας, ανοίγοντας νέα επικίνδυνα κανάλια για την καλλιέργεια της ναρκωκουλτούρας και στρώνοντας το έδαφος για την αποποινικοποίηση της παραγωγής και της χρήσης. Τον δρόμο άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που το καλοκαίρι του 2016, ύστερα από συναντήσεις με Ισραηλινούς και Αμερικανούς επενδυτές, έκλεισε τις πρώτες μπίζνες μαζί τους και «έτρεξε» νομοθετικές προσαρμογές για να λύσει τα χέρια τους, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι «το κέρδος θα μοιραστεί στο κράτος, στην κοινωνία, στον εργαζόμενο»... Τη σκυτάλη παίρνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, δίνοντας τα εύσημα στην προηγούμενη για την δουλειά που έκανε.

Έγκλημα

 

Φωτό από A.P 
Φωτό από A.P
Πηγή: Associated Press

 

Το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι «κρίκος» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς. Δείχνει ταυτόχρονα πόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, ότι η πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή αποτελεί παράγοντα «ειρήνης» και «σταθερότητας».

Η ισραηλινή επιθετικότητα φούντωσε φανερά μετά την απόφαση των ΗΠΑ και άλλων κρατών να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Αλλά και μετά τις «συμφωνίες του Αβραάμ» μεταξύ Ισραήλ και κρατών του Κόλπου, υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ, που «ανακατεύουν την τράπουλα» συνολικότερα στην περιοχή, με στόχο να δυναμώσει το ευρωατλαντικό ανάχωμα στη δραστηριότητα της Κίνας και της Ρωσίας, αλλά και απέναντι στο Ιράν.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην κατοχή, στον αποκλεισμό και τους ισραηλινούς εποικισμούς που χρόνια βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» που καίει στη Μέση Ανατολή.

Μοιρασμένοι ρόλοι

 

 

«Καταργείτε το 8ωρο», καταγγέλλει τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, που ανεβαίνει τάχα στα κεραμίδια για τα Εργασιακά, μπας και μαζέψει καμιά ψήφο. «Μα εμείς εφαρμόζουμε την Οδηγία της ΕΕ και διατάξεις που υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, αυτά δηλαδή που εφαρμόσατε κι εσείς ως κυβέρνηση», αντιτείνει η ΝΔ, υπερασπιζόμενη τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας». «Ναι, αλλά εσείς φέρνετε τη διευθέτηση με ατομική σύμβαση, ενώ εμείς την εφαρμόζαμε με συλλογικές διαπραγματεύσεις», απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας το μάτι στην εργοδοσία και λέγοντας περίπου ότι ...«υπάρχει και καλή διάλυση του 8ωρου». «Εσείς υπογράψατε πρώτοι την Ευρωπαϊκή Οδηγία του 2019 που προωθεί ευέλικτες μορφές απασχόλησης με ατομικές συμβάσεις», ανταπαντάει η κυβέρνηση. Αυτό είναι το γαϊτανάκι της κάλπικης αντιπαράθεσης που γυρνοβολάει εδώ και μέρες ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.