Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο, αυτοί που αποτελούνε τον “εθνικό κορμό”…


Είναι γραφικοί, αλλά κάθε άλλο παρά ακίνδυνοι. Είναι αήττητοι σαν τη βλακεία. Αλλά τους έχουμε τσακίσει στο παρελθόν και θα το κάνουμε ξανά, όταν χρειαστεί.


Είναι λιγοστοί…


Είναι η σαπίλα του ντουνιά…


Είναι ο καλύτερος παίκτης της κυβέρνησης.

Μια αποκαλυπτική έκθεση για «τα μελλοντικά καθήκοντα» της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας


Συντάχθηκε από ένα ισχυρό «think tank» και προτείνεται ως κείμενο για συζήτηση ενόψει της επικείμενης Συνόδου, τον Ιούλη στις Βρυξέλλες

«Φωτιά» έχουν πάρει τα πολιτικά και στρατιωτικά επιτελεία, καθ' οδόν προς τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις αρχές Ιούλη στις Βρυξέλλες, με κάθε λογής παράγοντες να καταστρώνουν σχέδια και να καταθέτουν προτάσεις - πολλές εκ των οποίων δρομολογούνται ήδη προς υλοποίηση - στην εντατικοποίηση της στρατιωτικής προπαρασκευής όλων των ιμπεριαλιστικών κέντρων.
 Ολα στη γενικευμένη κόντρα για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, με ό,τι κινδύνους συνεπάγονται αυτές οι εξελίξεις για τους λαούς, ανάμεσά τους και τον ελληνικό, εφόσον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναλαμβάνει ολοένα και πιο επικίνδυνους ρόλους στην πραγματοποίηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών.

Ενδεικτικά, όσων βάζουν στο χαρτί και προχωρούν στην πράξη, είναι όσα προτάσσει το περιλάλητο think tank «Globsec», με έδρα την Μπρατισλάβα (βλέπε ένθετο).

Το «Globsec» ξεκίνησε μια μελέτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία το 2016 και τις αποφάσεις που πάρθηκαν εκεί, με άξονα την προσαρμογή της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας σε ένα «διαφορετικό στρατηγικό περιβάλλον», με αναδυόμενες νέες «προκλήσεις» και παλαιές γνώριμες (βλ. Ρωσία) να επιστρέφουν, όπως υποστηρίζει.

Με άρμα το «Μακεδονικό» δηλητηριάζουν το λαό


Με άρμα το «Μακεδονικό» το όνομα και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, τα αστικά κόμματα σκίζουν τα ιμάτιά τους  για να πείσουν τον λαό ότι αυτό είναι το διακύβευμα της ύπαρξής του!!!


Κατέβασαν στη Βουλή κάθε υβριστικό επιχείρημα, ο ένας για τον άλλον, μέχρι και πρόσκληση φασιστικού πραξικοπήματος ακούσαμε, προκειμένου ο λαός να ξεχάσει ότι η δική του μάχη είναι σε άλλα πεδία όπως:

-Η φτώχεια,

-Η ανεργία,

-Η συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος,

-Η αέναη μείωση μισθών και συντάξεων,

-Η αύξηση της απλήρωτης εργασίας,

-Η υπονόμευση του δικαιώματος απεργίας,

"Ένα κοντέινερ για την Κούβα" - Αποστολή αλληλεγγύης

greciaparacuba.blogspot.gr - Μια πρωτοβουλία του δικτύου La Red Solιd@ria Griega με την υποστήριξη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Καλαμάτας "VENCEREMOS" και την συνεργασία συμπατριωτών μας που ζουν στην Κούβα.



Η έμπρακτη αλληλεγγύη με την Κούβα έχει μακρά ιστορία, ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της Επανάστασης του 1959, με τις λεγόμενες "μπριγάδες" εθελοντικής εργασίας στο νησί, παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.



Παράλληλα η ίδια η Κούβα δίνει το παράδειγμα της αλληλεγγύης, δίνοντας το παρόν σε κάθε γωνιά του κόσμου και προσφέροντας απλόχερα την αλληλεγγύη της. Η τελευταία και γνωστότερη τέτοια δράση, είναι την συμβολή των κουβανών γιατρών της Διεθνούς Ιατρικής Μπριγάδας Henry_Reeves στην αντιμετώπιση του ιού "έμπολα" στην Αφρική.




Η υλική βοήθεια αλληλεγγύης στο νησί έγραψε κι αυτή την δική του ιστορία. Παρ ότι σκόνταφτε σε χιλιάδες δυσκολίες, κυρίως λόγω του εμπορικού - οικονομικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού πού έχουν επιβάλλει στη νησί οι ΗΠΑ, αυτό που συνηθίζεται να αποκαλείται "εμπάργκο". Τελευταίο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας, είναι η βοήθεια που στάλθηκε από δεκάδες χώρες μετά τον τυφώνα Ίρμα πριν λίγους μήνες.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Μάχη της Κρήτης: Ήρωες οι ναζί εισβολείς, αφελείς και εκτελεστές αιχμαλώτων οι Κρητικοί





Άλλο ένα δείγμα της θρασυδειλίας των ναζιστών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή είναι η προσχηματική διαγραφή του βουλευτή τους Μπαρμπαρούση,  ο οποίος μιλώντας στη Βουλή κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να προχωρήσει σε πραξικόπημα.

Πρώτα τον χειροκρότησαν, αποδεικνύοντας έτσι τη συμφωνία με όσα είπε και μετά -και αφού είχε περάσει μια ώρα- ο Μιχαλολιάκος τον διέγραψε από την κοινοβουλευτική τους ομάδα -όχι και από την οργάνωσή τους-, γιατί αυτά που είπε «ήταν εκτός γραμμής» και γιατί «με την δήλωση του αυτή έδωσε μια βαθιά επικοινωνιακή ανάσα στο ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτοί οι «λεβέντες». Που, δρώντας στο σκοτάδι παρουσιάζουν το πραγματικό ναζιστικό πρόσωπό τους και όταν βρίσκουν λίγο τα σκούρα, δεν διστάζουν να αποκηρύξουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Αυτοί οι «πατριώτες». Που τιμούν, τάχα, τη Μάχη της Κρήτης, αλλά στην πραγματικότητα πανηγυρίζουν για τη νίκη των ναζιστικών ορδών του Χίτλερ. 

Ευλογημένος σπασμός


1. Ας μην αφήσουμε σε άλλους να ερμηνεύουν τη ζωή μας και να αποφασίζουν για αυτήν. Το να μη βλέπουμε το προφανές είναι ένα φτηνό αστείο που κάνουμε στον εαυτό μας. Αν η ζωή μας καταντήσει ανεξήγητο μυστήριο, που δεν λύνεται, η πτώση είναι αναπόφευκτη.
 
2. Αυτή η περίοδος είναι, για τη χώρα μας, ένας μεγάλος σπασμός, που μπορεί να μας ταράζει, αλλά μπορεί να γίνει εφαλτήριο για να βγούμε από την κακομοιριά. Το ανήσυχο πνεύμα των συντρόφων κατανοεί αυτήν την περιπέτεια και συμμετέχει. Η εργατική τάξη θα μας σπρώξει στο πάθος, τη μεγαλύτερη έκφανση της ζωής.
 
3. Μας έχουν κουράσει να ακούμε διαρκώς, μονότονα, από τα γνωστά πολιτικά κόμματα για τα νέα αξιόλογα πρόσωπα με τα οποία ίσως συμπράξουν στις εκλογές. Αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια, Νέα Δημοκρατία, κατά φαντασίαν Αριστερά και η υπόλοιπη θλίψη διαφημίζουν, παραμυθιασμένοι, την ανύπαρκτη ισχύ τους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη συλλογική τους ένδεια.