Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακύκλωση ψεύδους και συκοφαντίας των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα






Από Panos στο Σεπ 6, 2018 Διεθνή
 
Η απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα δεν έχει τελειωμό. Επανέρχεται στην θεωρία ότι η Κούβα συνειδητά επιτέθηκε εναντίον Αμερικάνων διπλωματών με αδιευκρίνιστα μέχρι τώρα μέσα και “προκάλεσε” κώφωση, ιλίγγους και διάσειση σε τουλάχιστον 22 και σε μέλη των οικογενειών τους. Σε μια θεαματική κίνηση η κυβέρνηση του Τραμπ απέσυρε τους περισσότερους  διπλωμάτες της από την Αβάνα, απέλασε 15 Κουβανούς και κατάργησε την βίζα για Κούβα. Οι ενέργειες του Τραμπ εντάσσονται στο συνολικό εμπάργκο που εξασκείται εναντίον της Κούβας με σκοπό να γονατίσει οικονομικά και ηθικά τον κουβανέζικο λαό και την Επαναστατική κυβέρνηση. Οι καταδίκες που κάθε χρόνο υφίσταται η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάθε χρόνο στον ΟΗΕ δεν είναι ικανές να σταματήσουν το αμόκ εκδίκησης που έχει πιάσει τον ιμπεριαλισμό από τότε που ο λαός της Κούβας επέλεξε την επανάσταση.

Δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στους πυρόπληκτους της Αττικής!


Αυτό προκύπτει από απάντηση της Κομισιόν σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Παρά τους 98 νεκρούς και τις τεράστιες υλικές καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, η ΕΕ ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας και απορρίπτει την αποζημίωση των πληγέντων, όπως φαίνεται από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κατεπείγουσα Ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη και Σωτήρη Ζαριανόπουλου.
 
Χωρίς περιστροφές, η αρμόδια επίτροπος Κ. Κρέτσου στην απάντησή της αποκλείει την αποζημίωση των πληγέντων, αναφέροντας ότι «η αποζημίωση για ζημίες σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες οι οποίες προκαλούνται από φυσικές καταστροφές δεν είναι επιλέξιμη στο πλαίσιο του ΕΤΠΑ», αλλά ούτε και στο πλαίσιο του λεγόμενου «Ταμείου Αλληλεγγύης» της ΕΕ. Σημειώνεται ότι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με την Ερώτησή της είχε ζητήσει να αρθούν οι δυσμενείς προϋποθέσεις που θέτουν οι σχετικοί κανονισμοί, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πλήρης και άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

Ο παράς κι ο φουκαράς






Από atexnos

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Αριστερά στην φωτογραφία ο… φουκαράς. Δηλώνεται ευθαρσώς κι απ’ την στάση του. Δεξιά ο παράς ή αφεντικό.

Πρόκειται για τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αμερικανό ομόλογό του, στρατηγό Joseph Dunford και επισκέπτη μας.

Εφαρμογή. στην κυριολεξία, της παραφρασμένης παροιμίας: 

«Μάθανε πως… ξεπουλιόμαστε, πλακώσανε κι οι σκύλοι».

Ο στρατηγός ήρθε για… έρευνα αγοράς. Χώρους εκπαίδευσης, λιμάνια, βάσεις. Κάτι ο Άραξος με τα μελλούμενα πυρηνικά, λίγο η Λάρισα με τα MQ-9Reaper, η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα και βεβαίως η Κάρπαθος που την πρόσφερε αυτός ο αδάμας της αξιοπρέπειας, της εθνικής υπερηφάνειας, της συνέπειας και της ευφυΐας ο Πάνος Καμένος και εταίρος της κυβέρνησης των ρεταλιών της αστικής τάξης.

Ξεπουλάμε, αδέρφια! Κι όχι αυτό το χάλι με την Τρούμπα περασμένων δεκαετιών και την αγωνία πότε θα ‘ρθει ο στόλος. Θα τον έχουμε μόνιμα εδώ. Και τα ναυτάκια, και τους πιλότους, και τα αεροπλάνα τους, και βεβαίως, τα πυρηνικά τους.

Θα πήξουμε στο δολάριο. Όπως στην Κρήτη. Ποιος στη χάρη των κοριτσιών μας.

«Να παίζει το τραντζίστορ τ’ αμερικάνικα…» και κάποιοι – λίγοι να μακαρίζουμε τον κομμουνιστή ποιητή Ζ. Σαραμάγου:

«…και μια και τα ξεπουλήσατε όλα, ξεπουλήστε τώρα και την πουτάνα τη μάνα που σας γέννησε».

«Η κυβέρνηση επαναφέρει το πλαίσιο των ΣΣΕ», το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;




Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν το λαό και τους εργαζόμενους ότι επιστρέφουμε στη λεγόμενη «κανονικότητα» με επαναφορά του πλαισίου της εργατικής νομοθεσίας σε όσα ίσχυαν πριν τα μνημόνια. Αιχμή αυτής της προπαγάνδας έχει γίνει το ζήτημα της επέκτασης των κλαδικών ΣΣΕ. Συνεχή δημοσιεύματα και ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η υπουργός έχει ήδη υπογράψει την επέκταση 4 κλαδικών συμβάσεων και είναι με το στυλό στο χέρι για να υπογράψει την επέκταση κι άλλων. Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ ή ακούγοντας τους δημοσιογράφους αναρωτιέσαι «Καλά τόσος κόσμος θα πάρει αύξηση μόνο εγώ δεν θα πάρω ρε γαμώτο;».

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα ακόμα Συριζαίικο ψέμα. Ένα ψέμα που προσπαθεί να μας πείσει ότι η βαρβαρότητα που βιώνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς για πολλούς αποτελεί ήδη παρελθόν ενώ σε λίγο θα αποτελεί για όλους. Είναι, όμως έτσι τα πράγματα; Η απάντηση είναι πως δυστυχώς δεν είναι.

Το Μάτι, τα στοιχήματα και οι ψεύτικες προσδοκίες




«Το Μάτι δεν θα ξεχαστεί». «Είναι στοίχημα να αναγεννηθεί». «Εφικτό οι εργασίες αποκατάστασης να ξεκινήσουν σε δύο μήνες». «Το Μάτι δεν πωλείται». «Να δούμε την αποκατάσταση της εικόνας». Ολα τα παραπάνω ακούστηκαν, γράφτηκαν, κυκλοφόρησαν από το προπαγανδιστικό επιτελείο της κυβέρνησης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι, περίπου 50 μέρες μετά την καταστροφή. Είναι, αλήθεια, απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός πήγε εκεί και ρωτούσε τους πυρόπληκτους ποια είναι τα προβλήματά τους, δεδομένου ότι όχι μόνο τα γνωρίζει, αλλά πολύ περισσότερο η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει καν την απόδοση της έκτακτης ενίσχυσης στο σύνολο των πληγέντων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για να καλύψουν κάποιες πολύ βασικές καθημερινές ανάγκες. Αλλά, προφανώς, οι ανάγκες της τηλεοπτικής κάμερας επιβάλλουν μια ...ανθρώπινη, προσωπική προσέγγιση του τύπου: «Πείτε μου, τι πρόβλημα έχετε;». Για να πάμε, όμως, στην ουσία του πράγματος.