Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΒΑΡΔΑΡΙΟΥ.(ΑΙΣΩΠΟΥ 20) ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.




ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ


Η ανικανότητα της Διοίκησης του ΦΟΔΣΑ να δώσει υπεύθυνες , βιώσιμες λύσεις όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον της Πόλης και του Νομού δεν έχει τέλος ! Στην τελευταία του συνεδρίαση 19 σύμβουλοι από τους…42, αποφάσισαν μια διαβούλευση – απάτη, διάρκειας 15 … ολόκληρων ημερών , με εξασφαλισμένη από τα πριν κατάληξη, τελική, το στήσιμο ενός περιβαλλοντικού, οικολογικού εκτρώματος, του ΣΜΑ στην Ευκαρπία, συνεχίζοντας τις απειλές και τον εκφοβισμό ! Πιστεύει πως είναι δυνατό μια υπόθεση που απασχολεί την πόλη και το Νομό δεκαετίες, θα το λύσει αυτή τώρα, με συνοπτικές, αντιδημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες αναπαράγουν τα ίδια αδιέξοδα, αφού δεν προτείνουν τίποτα το νέο , το διαφορετικό!

Κατάληψη στα γραφεία του ΑΚΤΩΡ στη Θεσ/νίκη

Με πρωτοβουλία του Aνοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και συμμετοχή/στήριξη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί, δίωρη κατάληψη στα γραφεία της εταιρίας ΑΚΤΩΡ (οδός Χάψα 1, Θεσσαλονίκη, 5ος όροφος) συμφερόντων Μπόμπολα και κατόχου του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ – έναντι του 95% που ανήκει στην Eldorado Gold Corp.
Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στα πρόσφατα γεγονότα του ξυλοδαρμού 3 κατοίκων της Μ.Παναγιάς Χαλκιδικής που αντιδρούν στις καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή, από ομάδα εργαζομένων της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός.
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, στάλθηκαν με χρήση του fax της εταιρίας δελτία τύπου* τόσο στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Αθήνα, όσο και σε μέρος του ελληνικού τύπου, ενώ αναρτήθηκε πανό του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, με περιεχόμενο:
Χρυσοθήρες κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές
Κάτω η μαφία των πολυεθνικών
*Μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή pdf το κείμενο του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και το κείμενο της ΑΚ Θεσσαλονίκης που απεστάλησαν κατά τη διάρκεια της δράσης.