Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Κουτσούνης Χαράλαμπος, υποψήφιος με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου

 Κουτσούνης Χαράλαμπος γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1956. Από το 2000 είναι κάτοικος Ωραιοκάστρου, παντρεμένος με δύο παιδιά.

 

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. "Η Ενότητα".

 

Από το 1971 άρχισε να εργάζεται σε τεχνικές εταιρίες και από το 1982 συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα σαν μέλος Δ.Σ. επιχειρησιακού σωματείου και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Χειριστών Μηχανημάτων Έργων Βορείου Ελλάδος. 

 

Διετέλεσε μέλος των Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων του Δημοτικού και του Γυμνασίου του Παλαιοκάστρου και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γ.Ε.Λ. Ωραιοκάστρου.

 

Παπασιμόπουλος Δημήτρης, υποψήφιος με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου



Παπασιμόπουλος Δημήτρης 34 ετών, απόφοιτος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Δράμας. Είναι αγρότης και μόνιμος κάτοικος Λητής, παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι αντιπρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ απ' τα φοιτητικά του χρόνια και είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από το 2004.






Τρύφων Ντόβας, υποψήφιος με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου




Ο Τρύφων Ντόβας  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1987. Φοίτησε στο ΑΤΕΙ Σερρών στο τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνίας . Σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και κλασική κιθάρα και μπουζούκι. 
 Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και κατόπιν στο εργατικό κίνημα.

Κορνηλία Μωυσή, υποψήφια με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου




Η Κορνηλία Μωυσή Γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Το 1990 εισήχθηκε στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Την ίδια χρονιά διορίστηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης και έκτοτε εργάζεται ως μόνιμη δημόσιος υπάλληλος στις διοικητικές υπηρεσίες υγείας του Δημοσίου. Από το 2016 υπηρετεί ως Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Ελεγκτικό Σώμα) του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, το 2013 εισήχθηκε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, απ’ όπου αποφοίτησε πρώτη το 2018. Το τελευταίο έτος παρακολουθεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών με ειδίκευση στην Πολιτική Ανάλυση. Ζει στο Ωραιόκαστρο από το 2003, είναι παντρεμένη με τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Κώστα Κορκοτίδη και είναι μητέρα δύο παιδιών.
 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ 9η ΤΟΥ ΜΑΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ



            Στις αρχές Απρίλη 1945, τα σοβιετικά στρατεύματα άρχισαν τη μαζική τους επίθεση κατά του Βερολίνου.            Δύο Ομάδες Στρατιών με 2.500.000 στρατιώτες και 6.000 άρματα μάχης. Μαζί τους μία Πολωνική Στρατιά με 100.000 στρατιώτες. Την πρώτη ημέρα της επίθεσης, 40.000 πυροβόλα έριξαν 1.250.000 οβίδες. Απέναντί τους 1.000.000 Γερμανοί στρατιώτες. Οι ναζί επιστράτευσαν ακόμα και παιδιά 14 ετών. 
Λίγες εβδομάδες μετά, σοβιετικοί στρατιώτες ύψωσαν την κόκκινη σημαία στο κτίριο του Ράϊχσταγκ και στις 30 Απριλίου, ο Χίτλερ αυτοκτόνησε. Δύο ημέρες πριν, ο Μουσολίνι είχε εκτελεστεί από ιταλούς κομμουνιστές. Το βράδυ της 8ης προς 9η του Μάη, το ναζιστικό τέρας παραδόθηκε στους συμμάχους άνευ όρων.
            Η μέρα αυτή ήταν, είναι και θα είναι ημέρα μνήμης και τιμής της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Η Νίκη αυτή φέρει τη σφραγίδα των λαών που αντιστάθηκαν. Κυρίως του Εργατικού κράτους της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού της, με την ηγεσία του Ι. Στάλιν. Τη σφραγίδα των αντάρτικων στη Γιουγκοσλαβία, Ελλάδα,  Γαλλία, Τσεχοσλοβακία κλπ. Τη σφραγίδα της εργατικής τάξης των ΗΠΑ και της Βρετανίας. 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Στη λογική «σου παίρνω εκατό, σου δίνω ένα» οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού





Οι διαχρονικές αντιλαϊκές - αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που τα δέκα τελευταία χρόνια έχουν τσακίσει ό,τι με αγώνες και θυσίες κερδίσαμε και πληρώσαμε μια ζωή, δεν μπορούν να ξεχαστούν με φιλοδωρήματα. Ούτε μπορούν να γίνουν άλλοθι για τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης για την συνέχιση των ίδιων θανατηφόρων πολιτικών. 

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, με τους Υπουργούς του στην Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο είναι στην λογική: σου παίρνω εκατό, σου δίνω ένα, έχουν στόχο να υπηρετήσει την παραπάνω λογική που και η σημερνή κυβέρνηση ακολουθεί.
Δεν θα αρνηθούμε έστω και αυτά τα λίγα γιατί θεωρούμε ότι είναι δικά μας και αποτέλεσμα ενός ασίγαστου αγώνα, αλλά οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να χειροκροτήσουν κανένα και να του δώσουν το άλλοθι που επιζητά. 

Ο Άγγελος Θεμελής στο ATLAS tv





Το βασικό θέμα είναι οτι μια περιοχή με πενήντα εξήντα χιλιάδες κατοίκους δεν έχει Κέντρο Υγείας αυτό είναι καταθλιπτικό.   

Θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη η συμμετοχή στις   εκλογές για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μέσα στην τοπική διοίκηση άλλους συσχετισμούς και έτσι να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική κατεύθυνση. 
 

Χλιδή για τους άντρες των ΜΑΤ και τη Frontex, δίπλα στην αθλιότητα της Μόριας



Δωμάτια σούπερ, γεύματα, πισίνα, ηλιοθεραπεία, καφέδες, γυμναστήρια, βόλτες, εκδρομές… κι η κλούβα παρκαρισμένη απ’ έξω, δίπλα στη θάλασσα, μαζί με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές τους. Κι αυτό δε γίνεται την τελευταία βδομάδα. Είναι χρόνιες διακοπές. Μην ξεχάσετε να τους δώσετε βαρέα κι ανθυγιεινά.

Πριν πας στο νησί, βλέπεις τις τιμές των ξενοδοχείων που ψάχνεις, να είναι στα ύψη. Αλλά και να δε βρίσκεις ελεύθερο δωμάτιο. Τι τρέχει; Ανάπτυξη; Τουριστικό ρεύμα; Μπα. «4000 ΜΚΟδες μένουν στην πόλη. Δε βρίσκεις ούτε δωμάτιο σε ξενοδοχείο, ούτε διαμέρισμα για το χειμώνα», μας είπε ο ντόπιος.

Τέλος πάντων, πας. Με το που βγαίνεις από το αεροπλάνο και πας για την πόλη, ένα πολύ παράξενο θέαμα σε περιμένει: Μια κλούβα των ΜΑΤ, έξω από ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης. Γίνονται άραγε επεισόδια μέσα στο ξενοδοχείο; Ήρθε κι εδώ η ΓΣΕΕ; Ας σταματήσουμε να δούμε. Πίνουμε έναν καφέ.

Πουθενά επεισόδια. Άνθρωποι (μόνο άνδρες) γύρω από την πισίνα λιάζονται, πίνουν καφέδες, παίζουν τάβλι, σερφάρουν, συζητούν. Διακοπές κι έτσι. Σ’ αυτό το 4-άστερο ξενοδοχείο μένουν οι Ιταλοί της Frontex, αλλά μένουν κι οι άνδρες της διμοιρίας των ΜΑΤ που φιλοξενείται στη Λέσβο. Η λέξη «φιλοξενείται» βέβαια, δεν περιγράφει το τι γίνεται. Δωμάτια σούπερ, γεύματα, πισίνα, ηλιοθεραπεία, καφέδες, γυμναστήρια, βόλτες, εκδρομές… κι η κλούβα παρκαρισμένη απ’ έξω, δίπλα στη θάλασσα, μαζί με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές τους. Κι αυτό δε γίνεται την τελευταία βδομάδα. Είναι… χρόνιες διακοπές. (Μη ξεχάσετε να τους δώσετε βαρέα και ανθυγιεινά).

Στο ίδιο ... κότερο


  Πηγή: Eurokinissi

Ο τσακωμός ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τη «διαπλοκή με τις ελίτ» και τη διαφθορά περνάει σε «άλλη πίστα», με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του πρωθυπουργού να παραθερίζει σε κότερο εφοπλιστή.

Ο μεταξύ τους καβγάς είναι το «προσεχώς» της αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης, πάνω σε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, που μεταφέρεται από σήμερα στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οσο αστεία είναι όμως η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ότι «μάχεται για τα συμφέροντα των πολλών, ενάντια στις ελίτ», άλλο τόσο φανερή είναι η αμηχανία της ΝΔ, επειδή η σημερινή κυβέρνηση της έχει πάρει την μπουκιά από το στόμα, αφού απολαμβάνει τη στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οπως και να χει, βεβαίως, το δίλημμα για το λαό δεν είναι σε ποιανού επιχειρηματία τα κότερα πίνουν τις σαμπάνιες τους και καπνίζουν τα πούρα τους τα στελέχη των αστικών κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ ή του ΚΙΝΑΛ.

Χρίστος Ντόβας, υποψήφιος με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου




Χρίστος Ντόβας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989. Είναι καθηγητής μουσικής, αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Σύνθεσης του Πανεπιστημίου Λούντ της Σουηδίας και Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Οι συνθέσεις του, διακρίθηκαν σε διεθνές και πανελλαδικό επίπεδο πολλές φορές και έχουν παρουσιαστεί από ορχήστρες και μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του έχουν μεταδοθεί από την Κρατική Σουηδική Ραδιοφωνία «Sveriges Radio P2» και έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου του Λούντ «Lund University Editions».

Συνεργάστηκε πολλές φορές με σκηνοθέτες για τη σύνθεση μουσικής για θεατρικές παραστάσεις, αλλά και τη μουσική διδασκαλία στους ηθοποιούς των παραστάσεων.

Δραστηριοποιήθηκε από νεαρή ηλικία στο φοιτητικό κίνημα. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών διετέλεσε για τέσσερα χρόνια Γραμματέας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.
 

Ελένη Συμεωνίδου, υποψήφια με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου



Η Ελένη Συμεωνίδου είναι υποψήφια με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Από μικρό παιδί μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Ωραιόκαστρο.

      Από νεαρή ηλικία συμμετείχε στα κοινά όλων των βαθμίδων της σχολικής ζωής και γενικότερα έδωσε το παρόν στα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα της χώρας στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού.


      Σπούδασε Θέατρο στα Εργαστήρια Θεατρικής Τέχνης
studioΠαράθλαση και Θέσπις. Συμμετείχε για 10 χρόνια στον θίασο και στα περισσότερα θεατρικά έργα του studio Παράθλαση.


       Σπούδασε, επίσης, στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, απ’ όπου υπηρέτησε το φοιτητικό κίνημα και τον σύλλογο φοιτητών του τμήματος από την θέση της  Προέδρου του Δ.Σ. του  συλλόγου με την παράταξη της Πανσπουδαστικής (ΠΚΣ). Μέσα σε δύσκολες και για το Πανεπιστήμιο και για το φοιτητικό κίνημα στιγμές πάνω στο ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Ανελλιπώς, επίσης, εκπροσώπησε για 5χρόνια το έτος της στο Δ.Σ. των καθηγητών του Τμήματος Κινηματογράφου.


        Στο Θέατρο διακρίθηκε το 2003 μαζί με την ομάδα συλλογικής συγγραφής του
studioΠαράθλαση με ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ για το έργο τους «Πώς σώθηκαν τα όνειρα».


        Στον Κινηματογράφο διακρίθηκε το 2011 με το βραβείο
BestScriptστο 5οCrashfestinternationalshortfilmfestival
για το σενάριο της με τίτλο «Ο ¨Ήρωας».
 

Μαυροπούλου Ευγενία(Τζένη), υποψήφια με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου



Η Μαυροπούλου Ευγενία(Τζένη) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955. Σπούδασε Χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε για έξι χρόνια στη βιομηχανία και κατόπιν ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέχρι το 2014 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Ασχολήθηκε με το φοιτητικό κίνημα και κατόπιν με το συνδικαλισμό. 

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, Γενική γραμματέας της Ένωσης Ποντίων Καθηγητών Θεσσαλονίκης και Γραμματέας  της Ομάδας  Γυναικών Ωραιοκάστρου (μέλος της ΟΓΕ). 
 

Υποζύγια στο διηνεκές...



Αφού πρώτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, «τσεκούρωσε» τα λαϊκά εισοδήματα και δημιούργησε ...υπερπλεόνασμα χρεών στις εφορίες, στα ασφαλιστικά ταμεία και στους δήμους, κυρίως σε ό,τι αφορά τους αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ, έρχεται τώρα με το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις να προσφέρει «παρηγοριά στον άρρωστο», χωρίς να καταργεί κανέναν από τους μνημονιακούς νόμους που οδήγησαν χιλιάδες νοικοκυριά στο χείλος της καταστροφής και έχοντας απορρίψει πολλές φορές τα δίκαια αιτήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης και προστασίας από τα χρέη. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση, με αυτήν τη μεταχρονολογημένη νομοθετική παρέμβαση, που την εξήγγειλε αμέτρητες φορές τους τελευταίους εννιά τουλάχιστον μήνες, επιχειρεί να εισπράξει όσο περισσότερα μπορεί από όσο περισσότερους, να βάλει τους υπερχρεωμένους ελευθεροεπαγγελματίες και εργαζόμενους σε μια διαρκή και πολύχρονη διαδικασία αποπληρωμής, απομυζώντας στο διηνεκές μέρος του εισοδήματός τους, σε συνδυασμό και με άλλες «ρυθμίσεις» που «τρέχουν», όπως για τη ΔΕΗ, τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια κ.τ.λ.