Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ» Καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της Google να μπλοκάρει spot για την έκδοση «Το Παλαιστινιακό Ζήτημα. Ιστορική αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξή του» (VIDEO)


Την απαράδεκτη ενέργεια του διαφημιστικού τμήματος της Google να μπλοκάρει spot για την προώθηση της έκδοση «Το Παλαιστινιακό Ζήτημα. Ιστορική αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξή του» καταγγέλλει μέσω video που ετοίμασε το εκδοτικό του ΚΚΕ.

902gr

Καταγγελία των Κομματικών Οργανώσεων Δήμου Νεάπολης - Συκεών του ΚΚΕ

 

Φωτογραφία από Thesstoday.gr

Ανήμερα της  11ης επετείου της δολοφονίας  του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, όπως πάντα μες στη νύχτα σαν τα ποντίκια, ξεπρόβαλαν ξανά από τις τρύπες τους τα μαντρόσκυλα του συστήματος για να βρωμίσουν τη  Νεάπολη  με τα μισητά τους σύμβολα. Για πολλοστή φορά μες στη χρονιά η σαπίλα του ντουνιά προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στην εργατογειτονιά αυτή.

Αλλά όσο και να πασχίζουν να βγουν στο φως της μέρας, δεν θα βρίσκουν τόπο να σταθούν! Ο λαός της Νεάπολης και όλης της Δυτικής Θεσσαλονίκης τους έχει δώσει τη θέση που τους αξίζει: στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Η δράση εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, μαθητικών συμβουλίων και συλλόγων γονέων τους έχει απομονώσει και θα συνεχίζει να τους απομονώνει από την κοινωνία.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Νέο κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου καλεί σε κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πόλεμου στην Ουκρανία


 

Σε ανακοίνωση της για ακόμα ένα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει:

«Με ένα ακόμα, πολύ επικίνδυνο για τους λαούς, ψήφισμα για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και την καπιταλιστική Ρωσία, το Ευρωκοινοβούλιο σπεύδει να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου, ζητώντας προκλητικά από τα κράτη-μέλη της ΕΕ "να άρουν αμέσως τους περιορισμούς στη χρήση δυτικών οπλικών συστημάτων που παραδίδονται στην Ουκρανία εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη ρωσική επικράτεια". Μνημείο υποκρισίας αποτελεί και το γεγονός ότι την ώρα που επικαλείται "το δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα", το ψήφισμα δεν αναφέρει κουβέντα για την επέμβασή της με τη στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο Κουρσκ που συνιστά νέα κλιμάκωση στο ιμπεριαλιστικό μακελειό.

Περί όνου... σκιάς

 


Τελικά η Ελλάδα ευνοήθηκε ή αδικήθηκε από τη μοιρασιά των θέσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Αυτό το αγωνιώδες ερώτημα πλανάται αναπάντητο από προχτές, που η φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τα χαρτοφυλάκια των επιτρόπων. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι ο διορισμός του Τζιτζικώστα στη θέση του επιτρόπου Μεταφορών και Τουρισμού είναι «ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα ως μεταφορικό κόμβο και τουριστικό προορισμό. Αλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα «ψώνισε» από το ...κάτω ράφι και ότι τα σημαντικά «επιτροπάτα» δόθηκαν στους διορισμένους άλλων κρατών. Ολοι τους πάντως αγωνιούν για το αν θα μπορέσει ο Τζιτζικώστας να προωθήσει καλύτερα τα «ελληνικά συμφέροντα», με δεδομένο τον ρόλο που παίζουν οι Μεταφορές και ο Τουρισμός στην οικονομία της χώρας.

Πρόκειται για συζήτηση «περί όνου σκιάς», που δεν έχει καμία αξία για τον λαό. Αντίθετα, θέλει να τον αποπροσανατολίσει και να τον καταστήσει συνένοχο στην πολιτική που τον τσακίζει. Γιατί κανένας επίτροπος, όπως κι αν λέγεται, δεν καθορίζει την πολιτική της ΕΕ στον τομέα που αναλαμβάνει. «Δουλειά» του είναι να «τρέχει» την αντιλαϊκή στρατηγική στη χώρα του και παντού, φορτώνοντας με νέα δεινά τον λαό. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει ο Τζιτζικώστας από αναβαθμισμένη θέση, όπως έκανε και ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Με άλλα λόγια, το κριτήριο της «επιτυχημένης» θητείας για τον νέο επίτροπο ήταν και παραμένει ένα: Πόσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά θα προωθήσει και στη χώρα μας την πολιτική που οδήγησε στα Τέμπη, που μετατρέπει τη χώρα σε πεδίο άγριων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ως κόμβο Μεταφορών και Ενέργειας και που εξασφαλίζει κάθε χρόνο και νέα ρεκόρ κερδοφορίας και εκμετάλλευσης στους ομίλους του Τουρισμού.

Οι Socrates, ο Πασχάλης Τερζής και το “Imagine” …του Λένιν – Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι από τους πολιτικούς που χαίρεσαι να κουβεντιάζεις μαζί τους

 


 


Οι BookTwins από τη Θεσσαλονίκη, συνομιλούν με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για μουσική, βιβλία, ταινίες, ζωγραφική, τεχνητή νοημοσύνη και πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Όπως τονίζουν, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι «από τους πολιτικούς που χαίρεσαι να κουβεντιάζεις μαζί τους» και άδικο δεν έχουν.

Για του λόγου το αληθές, δείτε την «πολιτικο-καλλιτεχνική ανάκριση» στο βίντεο που ακολουθεί:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η πρώτη νίκη είναι γεγονός - Συνεχίζουμε δυναμικά τους αγώνες μας!

 

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών

«Η πρώτη νίκη την φετινή σχολική χρονιά είναι γεγονός!» τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καθώς κάτω από τους αγώνες θα λειτουργήσουν όλες οι κατευθύνσεις και στα 5 Λύκεια του κέντρου της πόλης και δεν θα φύγει κανένας μαθητής από το σχολείο του.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει:

«Φάνηκε πόσο δυνατός είναι ο κοινός και συντονισμένος αγώνας μαζί με γονείς και καθηγητές απέναντι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και των διευθύνσεων που είχε ως αποτέλεσμα να παρθούν πίσω οι αποφάσεις για συγχώνευση των "ολιγομελών" τμημάτων.

Είναι μια νίκη απέναντι σε όσους μας κοιτάν στην τσέπη και μας βλέπουν σαν αριθμούς! Η χρονιά ξεκίνησε αγωνιστικά και υποσχόμαστε ότι θα σας μείνει αξέχαστη!

Συνεχίζουμε δυναμικά τους αγώνες μας! Εκλέγουμε αγωνιστικά 5μελή και 15μελή στα σχολεία μας και συντονίζουμε τις δράσεις μας μέσα από αυτά!

Θέλουμε σχολείο να μορφώνει! Όχι να εξοντώνει!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ 50ού ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ» «Κοιτώντας τη βαναυσότητα στα μάτια» στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων (ΦΩΤΟ)

 

«Κοιτώντας τη βαναυσότητα στα μάτια - Οι πολεμικές συγκρούσεις στην πρώτη γραμμή». Η φρίκη του πολέμου μέσα σε μια εικόνα, ή σε ένα πλάνο. Μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος πόνος, η απαξία της ανθρώπινης ζωής, η βαρβαρότητα και η εξαχρείωση; Και τι ακολουθεί έναν πόλεμο; Ο ξεριζωμός, η πείνα, νέοι διωγμοί.

Η συζήτηση με τη συμμετοχή φωτορεπόρτερ και πολεμικών ανταποκριτών που έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών του Φεστιβάλ, που από νωρίς γέμισαν τον χώρο της Διεθνούπολης. Ανάμεσά τους και μέλη της Ενωσης Εργαζομένων Μπαγκλαντές.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Ελταχήρ, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη», ενώ ο Νίκος Γαρδίκης, στέλεχος του ΚΚΕ, ναύτης στο Α/Τ «Θεμιστοκλής» κατά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας συγκίνησε και απέσπασε χειροκροτήματα. Οι πολεμικοί ανταποκριτές Αρης Μεσσήνης, φωτογράφος, Δημήτρης Μιχαλάκης, φωτορεπόρτερ, Γιώργος Μουτάφης, φωτορεπόρτερ και δημιουργός του ντοκιμαντέρ «The Other Half» μετέφεραν το απάνθρωπο «κλίμα» του πολέμου και την προπαγάνδα πίσω από αυτόν.