Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Στη Μ. Βρετανία ο άνεργος αντιμετωπίζεται σαν λωποδύτης!


 

Αφιέρωμα στην 5η οικονομία του κόσμου και στον τρόπο που αντιμετωπίζει την ανεργία και την φτώχεια…


Στη Μ. Βρετανία που δεν είχε ούτε μνημόνια αλλά ούτε κι ευρώ…  Στην Μ. Βρετανία του καπιταλισμού και της δίκαιης ανάπτυξης! 

Προνοιακά Επιδόματα Ανεργίας: Ενα σαδιστικό σύστημα που εξαναγκάζει ανέργους ή κακοπληρωμένους να δουλεύουν τσάμπα για το κράτος και τους επιχειρηματίες.

Το ζητούμενο δεν είναι ο άνεργος να βρει δουλειά και να ζει αξιοπρεπώς από αυτήν – άλλωστε στον καπιταλισμό οι δουλειές δεν φτάνουν για όλους, πόσο μάλλον οι δουλειές με αξιοπρεπή μισθό και στοιχειώδη δικαιώματα.

Στη Μ. Βρετανία ο άνεργος αντιμετωπίζεται σαν λωποδύτης 

Το ζητούμενο είναι ο άνεργος να κοστίζει όσο το δυνατόν λιγότερο στο κράτος και τους εργοδότες, να μάθει να ζει με την ανέχεια, τον τρόμο, την εξάρτηση από το κράτος, το οποίο ελέγχει κι ορίζει τη ζωή του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποστηρίζει την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό




Σε ανακοίνωση για την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, αποδεικνύουν ότι όλοι τους -ανεξάρτητα από αποχρώσεις- συμφωνούν στην αύξηση των μηχανισμών καταστολής στα σύνορα, στο παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών, στη δημιουργία χωρών - “αποθηκών”, είτε μέσα είτε έξω από την ΕΕ.

Οι θέσεις του Αλ. Τσίπρα για δημιουργία «ισχυρής» Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής - Ακτοφυλακής και κατά των λεγόμενων «δευτερογενών ροών», δηλαδή των μετακινήσεων από την πρώτη χώρα υποδοχής στη χώρα πραγματικού προορισμού, που είναι και η πεμπτουσία του απαράδεκτου Κανονισμού του Δουβλίνου και που έχει εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποστηρίζει στο ακέραιο την βάρβαρη κι απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Η κυβέρνηση ταυτίζεται στην πράξη με τις θέσεις της ΝΔ και των άλλων κομμάτων.

Η μόνη λύση ανακούφισης του προβλήματος βρίσκεται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις και τους Κανονισμούς της ΕΕ, στην πάλη ενάντια στο σύστημα, που προκαλεί τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά.»

H GUE, οι «ιστορικές συμφωνίες» και οι βολικές εξαφανίσεις...


Πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο συζητήθηκε η Εκθεση για τις σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ, έκθεση επικίνδυνη για τους λαούς, που παραθέτει τις εντεινόμενες πολεμικές προετοιμασίες των δύο ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αποκάλυψε το αντιδραστικό περιεχόμενο της Εκθεσης, καταψηφίζοντάς την. 
Τοποθετήθηκε και η πολιτική ομάδα της «Αριστεράς» στο Ευρωκοινοβούλιο, η GUE/NGL, στην οποία μετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενη τη γραμμή αθώωσης του ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα της ΕΕ αλλά και την αποπροσανατολιστική θέση περί διάλυσης του ΝΑΤΟ.
 Πρόκειται βέβαια για πάγιες θέσεις του ευρωπαϊκού και διεθνούς οπορτουνισμού, που συμπλέει στρατηγικά με την παλιά και τη νεόκοπη σοσιαλδημοκρατία, αλλά η τοποθέτηση αυτή έχει τη δική της σημασία.

Στρατηγικός υποστηρικτής της ΕΕ
 
Η GUE/NGL επιδίδεται διαχρονικά και συστηματικά στο «ξέπλυμα» της Ευρωένωσης των μονοπωλίων, αποτελώντας το κατάλληλο «αμορτισέρ» για να απορροφούνται οι κραδασμοί από τη λαϊκή δυσαρέσκεια, σε όσες βέβαια από τις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις ακόμα επιδρά. Η GUE/NGL στηρίζει την ΕΕ και της ασκεί κάθε τόσο ...εποικοδομητική κριτική, γιατί αυτή ...δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της για τη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Βιασμός της ιστορίας από τον πρώην πρόεδρο της Εσθονίας: “Δεν εισέβαλαν οι ναζί στην ΕΣΣΔ”

 
 
Σε “κατεχόμενα σοβιετικά” εδάφη εισέβαλαν οι ναζί κατά τον πρώην Εσθονό πρόεδρο, που προφανώς με το ζόρι συγκρατήθηκε να μην ποστάρει το ζιγκ χάιλ ανήμερα της επετείου Μπαρμπαρόσα. 



Ο όρος “ξαναγράψιμο της ιστορίας” είναι υπερβολικά επιεικής για να περιγράψει την πραγματικά απίστευτη, ακόμα και για σεσημασμένα ορφανά των Ες-Ες όπως οι κυβερνήσεις των βαλτικών χωρών, δήλωση του Τόομας Χέντρικ Ίλβες, σοσιαλδημοκράτη πρώην προέδρου της Εσθονίας από το 2006 ως το 2016, ότι “Οι ναζί δεν εισέβαλαν στη Σοβιετική Ένωση.”

Το λεξιλόγιο των αρλεκίνων




Δεν ξέρω, σύντροφοι, αν στο απώτερο μέλλον θα αποδειχτεί ότι η συγγραφή, και συνάμα η διαστρέβλωση, της Ιστορίας είναι υπόθεση αθροίσματος τιτιβισμάτων στο διαδίκτυο και προεπιλογής μεγαλόστομων δηλώσεων. Το σκοινί αυτής της προπαγανδιστικής πλημμυρίδας, που ζει μέρες αριστεροδέξιας δόξας, έχει τραβηχτεί έως εκεί που συναντώνται ο θολωμένος νους της οργής με την παραλυσία του φόβου και της οδύνης για έναν συνεχή διάλογο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με το παράλογο της βασανιζόμενης κοινής λογικής.

Να εμφανίζεται κυβερνητικός συνεταίρος ως απελευθερωτής των Ελ
λήνων από τη σκλαβιά των μνημονίων εν μέσω πανηγυριζόντων δανειστών - βασανιστών των γέρων, των παιδιών και των εργαζομένων μας, λες και το Γιούρογκρουπ είναι το Κούγκι που τίναξε στον αέρα τον καπιταλισμό με ξεπερνάει. Κι εγκαθιστά βίαια στο μυαλό την εικόνα ενός λαού που περίμενε οχτώ χρόνια όχι να δει αν λεφτά υπάρχουν, αλλά σε ποιες τσέπες αφεντικών θα καταλήξουν για να τρέξει να ζητιανέψει ψίχουλα βγάζοντας σε μειονοτικό διαγωνισμό την ψήφο του!