Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Τα κουβαδάκια τους και σ' άλλη παραλία...

 

ΠΡΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Μόνο τον τελευταίο χρόνο να διατρέξει κανείς

θα γεμίσει ολόκληρο τόμο με τις κόντρες

ανάμεσα σε επιχειρηματίες - μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου

όπου συμμετέχουν με κάθε τρόπο και οι οπαδικοί στρατοί.

Τα πρακτικά της ΕΠΟ να διαβάσεις,

στήνεις ...εγχειρίδιο ποδοσφαιροποίησης των επιχειρηματικών ανταγωνισμών

με φόντο το - ούτως ή άλλως - εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο.

* * *

Κι από πίσω, ορδές από εκπαιδευμένους οπαδικούς πυρήνες

που υπερασπίζονται τον έναν ή τον άλλο μεγαλομέτοχο

...στο όνομα της φανέλας!

Κι όταν το κακό συμβεί (βλέπε Αλκης και τόσοι άλλοι)

τα επιτελεία προσπαθούν να ξεπλυθούν

ξορκίζοντας την οπαδική βία γενικά ως «κοινωνικό φαινόμενο»

και αναμασώντας χιλιοειπωμένα μέτρα και ξοφλημένες προτάσεις

τάχα για την αντιμετώπισή της...

Ούτε τρίχα δεν αγγίζουν βέβαια από τα επιχειρηματικά συμφέροντα

που ανθίζουν μέσα και γύρω από τον αθλητισμό...

Για τέτοια κοροϊδία μιλάμε.

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Βίβλος» της ευελιξίας και αντιαπεργιακό εγχειρίδιο για εργοδοσία - κυβερνήσεις

 

 

Ενισχύεται το αντεργατικό πλαίσιο που έχει τη σφραγίδα της σημερινής και όλων των κυβερνήσεων για την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των ομίλων

Νέες μορφές ευέλικτης εργασίας αλλά και νέο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία προβλέπει το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει σε διαβούλευση η κυβέρνηση της ΝΔ. Το νομοσχέδιο εισάγει την πολλαπλή απασχόληση, τις συμβάσεις εργασίας μηδενικών ωρών (zero hour contract) και κατά παραγγελία (on demand contract), αλλά και μετατρέπει ακόμα και σε ποινικό αδίκημα την περιφρούρηση της απεργίας.

Το νομοσχέδιο θα δοθεί στη διαβούλευση την ερχόμενη βδομάδα. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έως τώρα:

ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ Κλιμακώνει την πρόκληση διορίζοντας δοτή ηγεσία στο ΚΚ Βενεζουέλας

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

Το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV κλιμακώνοντας την επίθεση στο ΚΚ Βενεζουέλας (PCV) μέσω του Ανώτατου Δικαστηρίου προχώρησε στην ανοιχτή επέμβαση στα εσωτερικά του κόμματος.

Η κατάπτυστη απόφαση του δικαστηρίου την Παρασκευή το βράδυ, κατ΄εντολην της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, προχωράει στο διορισμό νέας προσωρινής ηγεσίας μετά την προσφυγή από τις 10 Ιούλη ορισμένων υποτίθεται μελών του κόμματος, στην πραγματικότητα εντεταλμένων του PSUV μεταξύ τους και κάποια πρώην μέλη του ΚΚ Βενεζουέλας, που είχαν κάνει και μια παραμάζωξη που ονόμασαν «συνέδριο διάσωσης του PCV».

Ο μύθος της «ανάπτυξης για όλους» και οι τοπικές εκλογές


Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Το χτύπημα του «Ιανού» ήταν συντριπτικό στην Καρδίτσα. Τρία χρόνια μετά, τα προβλήματα για τον λαό παραμένουν
Το χτύπημα του «Ιανού» ήταν συντριπτικό στην Καρδίτσα. Τρία χρόνια μετά, τα προβλήματα για τον λαό παραμένουν
Το κάλπικο αφήγημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης «για όλους», που προωθούν τα αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους σε Περιφέρειες και δήμους, ενόψει και των τοπικών εκλογών, καταρρέει και με το παράδειγμα της Θεσσαλίας: Η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων από το κράτος σε όλη την κλίμακα «πάει πακέτο» με την ένταση της εκμετάλλευσης, τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία, τα περιβαλλοντικά προβλήματα, το ξεπάτωμα των βιοπαλαιστών αγροτών και των μικρών επαγγελματιών.

Ταυτόχρονα, σε μια περιοχή που ο λαός της έχει ζήσει τα τραγικά αποτελέσματα της επιλεκτικής «ανικανότητας» του κρατικού μηχανισμού μετά από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές, αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειακών και τοπικών αρχών για την έλλειψη των απαραίτητων έργων υποδομής και προστασίας, επειδή δεν αποτελούν προτεραιότητα για το κεφάλαιο και γι' αυτό δεν είναι «επιλέξιμα» από την ΕΕ, αφού δεν προσφέρουν την προσδοκώμενη «ανταποδοτικότητα» για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κράτος εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του, σε όλες τις εκφάνσεις του

 

Οπως μετά από κάθε τραγωδία, έτσι και τώρα, μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, αρχίζει ξανά από την κυβέρνηση, τα κόμματα και τα επιτελεία του κεφαλαίου μια «βολική» συζήτηση: Για το ποιοι κρίκοι του κρατικού μηχανισμού έκαναν ή δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, για την «ανικανότητα» ή μη της κυβέρνησης, για την «ανάγκη βαθιών αλλαγών», για το ότι «χρειάζονται ξήλωμα και ξαναστήσιμο ζωτικοί πυλώνες του κράτους», για να γίνουμε, όπως λένε, «μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Το αποπροσανατολιστικό αυτό γαϊτανάκι που στήνεται για πολλοστή φορά δεν είναι καθόλου τυχαίο. Εκτός από το ότι προσπαθούν να κουκουλώσουν τις τεράστιες και οφθαλμοφανείς ευθύνες της κυβέρνησης για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, επιχειρούν να συσκοτίσουν τον πραγματικό ένοχο, τον πραγματικό κοινό παρονομαστή πίσω από κάθε τραγωδία που βιώνει ο λαός: Τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του ίδιου του αστικού κράτους, που ακριβώς επειδή είναι αποτελεσματικότατο και ικανότατο στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, είναι εχθρικό απέναντι στα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.

Στην περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας, «απορούν» και «ξαφνιάζονται» πώς είναι δυνατόν σεσημασμένες ομάδες χούλιγκαν να διασχίζουν ανενόχλητοι τρεις χώρες, παρά μάλιστα τα αλλεπάλληλα σχετικά «σήματα» μεταξύ κρατικών υπηρεσιών, και τελικά να φτάνουν στον προορισμό τους στην Ελλάδα για τη δολοφονική τους επίθεση...

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 12-13 Αυγούστου

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 12-13 Αυγούστου:

 

  • Αυτές είναι οι... ,καλές ευρωπαϊκές πρακτικές»: Νέες μορφές εργασιακής εξόντωσης με τη σφραγίδα της ΕΕ. Το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, επεκτείνει την «ευελιξία» στην εργασία και εισάγει τα «συμβόλαια μηδενικών ωρών», για δουλειά όποτε και όπως θέλει η εργοδοσία | Αυτή είναι η «ευρωπαϊκή κανονικότητα» που υπερασπίζονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι άλλες δυνάμεις. Άμεση απάντηση από σωματεία και φορείς, που προετοιμάζουν μαχητική αγωνιστική συνέχεια | Σταθμός στη δράση τους το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη | Αιτία πολέμου και οι νέες διατάξεις ενάντια στην απεργία.

  • Δολοφονία 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια: Επικοινωνιακά τεχνάσματα για να κουκουλωθούν οι ευθύνες κυβέρνησης - κρατικού μηχανισμού. Σύσκεψη με την UEFA και προέδρους ελληνικών ΠΑΕ συγκαλεί ο πρωθυπουργός, σε έναν ακόμα γύρο ...«εξυγίανσης» του ποδοσφαίρου | ΚΚΕ: Δεν κρύβονται τα «νήματα» που συνδέουν τους «οπαδικούς στρατούς» με επιχειρηματικά συμφέροντα, ακόμη και με θύλακες του κρατικού μηχανισμού. Αμείλικτα ερωτήματα για το πώς οι γνωστοί φασίστες Κροάτες χούλιγκαν ταξίδεψαν ανενόχλητοι και δολοφόνησαν τον 29χρονο | Βγάζουν μάτι οι διεθνείς διασυνδέσεις τους και οι σχέσεις με τους ναζί του Τάγματος Αζόφ. Πίσω από κάθε τραγωδία για τον λαό βρίσκεται ένα κράτος αποτελεσματικό για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και γι' αυτό εχθρικό για τα λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες.