Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Φορτώνουν στον λαό 12,8% περισσότερους φόρους!

 

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Αποκαλυπτικά στοιχεία από το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022

 

Στη Βουλή κατατίθεται αυτήν τη Δευτέρα το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022, ενώ αναμένεται να παραμείνει ανοιχτός και για πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, ανάλογα με το ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας, τόσο για το 2021 όσο και για το 2022. Με άλλα λόγια, ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον «δημοσιονομικό χώρο» που θα ξεκοκαλίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, πέρα και πάνω από τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, οι προβλέψεις στον κρατικό προϋπολογισμό για το μέτρο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και για το 2022, που αλαφρώνουν απευθείας την εργοδοσία, φτάνουν στα 816 εκατ. ευρώ.

Αλλα 183 εκατ. εγγράφονται στον προϋπολογισμό ως δαπάνη για τη νέα μείωση των φορολογικών συντελεστών στα επιχειρηματικά κέρδη και επιπλέον 169 εκατ. αφορούν επιδοτήσεις επιχειρήσεων για θέσεις εργασίας κ.ά. Η σχετική λίστα συμπληρώνεται από σειρά φορολογικών κινήτρων για συγχωνεύσεις - εξαγορές για την «πράσινη ανάπτυξη» κ.ο.κ.

Το άγριο χτύπημα των εκπαιδευτικών δείχνει πώς εννοεί η κυβέρνηση την στήριξη όσων διδάσκουν τα παιδιά του λαού

 

 

Σε σχόλιό του για το άγριο χτύπημα της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το χτύπημα της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών δείχνει πώς εννοεί η κυβέρνηση και το υπουργείο “Παιδείας” τη στήριξη, όσων διδάσκουν τα παιδιά του λαού. Είναι το ίδιο υπουργείο που κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε φασιστικές εγκληματικές ομάδες και σε όσους αγωνίζονται, επιβεβαιώνοντας ότι οι θεωρίες περί άκρων έχουν στο στόχαστρο τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης δεν θα “κάτσει στ’ αυγά του”. Θα αντιπαλέψει τη μετατροπή της μόρφωσης σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και θα διδάξει την αλήθεια και την αγωνιστική στάση ζωής στους μαθητές».

Πλαίσιο - «λάστιχο» που οδηγεί σε φίμωση όποιου διαφωνεί με την κυρίαρχη πολιτική

 

ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Το σχετικό σχέδιο νόμου έχει τεθεί σε διαβούλευση

 


 

Στη φίμωση κάθε φωνής που απλά και μόνο εκφράζει αντίθετη άποψη στην κυρίαρχη πολιτική οδηγούν οι ρυθμίσεις που εισάγει η κυβέρνηση της ΝΔ στο νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος έχει τεθεί σε διαβούλευση. Αυτές οι ρυθμίσεις επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο όσα αντιδραστικά ισχύουν σήμερα, τα οποία διατήρησε και ενίσχυσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσχημα για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους αντιεμβολιαστές και τη δράση τους μέσω διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, στο νέο σχέδιο νόμου της ΝΔ περιλαμβάνεται η τροποποίηση του άρθρου 191 του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα.

Το ισχύον άρθρο 191 προβλέπει:

Κανένας εφησυχασμός! Οπλο του συστήματος ο φασισμός

 

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Από τη μεγάλη κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης στη Σταυρούπολη

INTIME NEWS

Από τη μεγάλη κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης στη Σταυρούπολη
Με μια μεγάλη συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης, που όμοιά της δύσκολα μπορούν να θυμηθούν οι κάτοικοι της Σταυρούπολης, το εργατικό - λαϊκό κίνημα έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα που έφτασε σε όλες τις εργατογειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και ο λαός, οργανωμένοι στα σωματεία και στους μαζικούς φορείς τους, δεν τρομοκρατούνται από τα φασιστοειδή. Δεν θα επιτρέψουν τα σχολεία και οι γειτονιές τους να αποτελέσουν «φωλιές» των φιδιών που στάζουν το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού, θα στείλουν πίσω στις τρύπες τους τα μαντρόσκυλα του συστήματος που απλώνουν χέρι σε μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, σε όσους αγωνίζονται.

Την άμεση αντίδραση, τη συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας, οργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς του κινήματος, καταδικάζοντας τις δολοφονικές επιθέσεις που είχαν εξαπολύσει τις προηγούμενες μέρες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης φασιστοειδή, με οργανωμένο σχέδιο και καθοδήγηση.