Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Το «καλό σενάριο» θέλει ισχυρό ΚΚΕ!


ΠΡΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Η κυβέρνηση μοιράζει προεκλογικά επιδόματα για όσους συνταξιούχους δεν είδαν λέει αυξήσεις λόγω «προσωπικής διαφοράς»... Για τους υπόλοιπους έχει ήδη παρουσιάσει ως αυξήσεις ...τις μικρότερες μειώσεις. Τα ανώτερα μαθηματικά στην υπηρεσία των αντιασφαλιστικών νόμων.

Αυτά βλέπουν κάτι καθηγητές τύπου Τσακαλώτος - Κατρούγκαλος και «σκίζουν τα πτυχία τους» με τις φτηνές αντιγραφές... Εκείνοι έφτασαν να βαφτίζουν 13η και 14η σύνταξη τα εφάπαξ προεκλογικά «αντίμετρα» που έδιναν και ενώ είχαν τσεκουρώσει τις άλλες 12 συντάξεις.

Το θυμάστε εκείνο με τον Βέγγο; Που πάει στο αφεντικό του να ζητήσει δύο χιλιάρικα δανεικά; «Δυο χιλιάρικα; Μόνο ένα έχω», απαντάει το αφεντικό. «Καλά, δώσε μου ένα κι είμαστε πάτσι». «Πώς πάτσι;», λέει το αφεντικό. «Ε, ένα που μου έδωσες, ένα που μου χρωστάς, άρα είμαστε πάτσι», του λέει ο Βέγγος. Ετσι και αυτοί...

* * *

Ο Μητσοτάκης πάντως το ξεκαθάρισε: «Χουβαρνταλίκια» μόνο «όσο επιτρέπουν οι δημοσιονομικές αντοχές». Μην καλομάθουν οι συνταξιούχοι με ένα κουλούρι κάθε μέρα και χάσουμε την ...επενδυτική βαθμίδα.

Αλλά και ο Τσίπρας δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. «Το πρόγραμμα που παρουσίασα στη ΔΕΘ είναι κοστολογημένο άρθρο - άρθρο», διαβεβαιώνει. Πήγε και στον Στουρνάρα για να πάρει ISO.

Από το «σκίσιμο των μνημονίων με έναν νόμο και με ένα άρθρο», στην «κοστολόγηση άρθρο - άρθρο», ένα τσιγάρο (και μερικά μνημόνια) δρόμος.

Αυτό είναι το κοινό τους πρόγραμμα. Και έχουν το θράσος αυτό το ...ερείπιο να το παρουσιάζουν σαν μεζονέτα πολυτελείας στον λαό. «Ηλία ρίχτο», που έλεγε και ο Αρμένης έξω από το «Βιετνάμ».

Αδικία


 

Το πείσμα με το οποίο ο Μίλτος Τεντόγλου «πήρε πίσω» την κορυφαία επίδοση για το 2023 στο άλμα εις μήκος, σκόρπισε μεγάλη χαρά. Ο ίδιος αναμετρήθηκε με μια μεγάλη αδικία και αυτό κάνει ακόμα πιο «γλυκιά» την επιτυχία του.

«Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια», θα πει κανείς, αφού τόσο ο Τεντόγλου όσο και ο προπονητής του, Γ. Πομάσκι, έχουν αναδείξει και καταγγείλει πολλές φορές την αδικία ...διαρκείας που υφίστανται όλοι οι αθλητές στη χώρα μας, εξαιτίας της πολιτικής εκείνων που σε κάθε επιτυχία τρέχουν πρώτοι να τους συγχαρούν και να φωτογραφηθούν μαζί τους!

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 18 - 19 Φλεβάρη 2023

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 18 - 19 Φλεβάρη 2023:

Ν∆ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ συνένοχοι στην πολιτική της εμπορευματοποίησης. Δυνατό ΚΚΕ για Φάρμακο - Υγεία που έχει ανάγκη ο λαός! Ούτε εμπόρευμα ούτε «κόστος» η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Μεγάλο αφιέρωμα του «Ριζοσπάστη» για τον έναν χρόνο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή, ενάντια στον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή. Μύθοι και προσχήματα για τη συμμετοχή της Ελλάδας που βαθαίνει. 11 αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» τη χρονιά που πέρασε. Ο προλεταριακός διεθνισμός ενάντια στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο.