Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - ΤΟΥΜΠΑ 28/03/2021



Η διοίκηση του σωματείου χαιρετίζει την συμμετοχή των συνταξιούχων στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, μαζί με άλλα εργατικά σωματεία, το Σάββατο 28 Μάρτη στις 17:00 στον Εύοσμο και την Κυριακή 28 Μάρτη στις 11:00 το πρωί, στην Τούμπα και την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Μαζί με τους εργαζόμενους, σάλπισαν ξεσηκωμό και κάλεσαν τον λαό να μπει αποφασιστικά στη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων του.

Απαίτησαν να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), να επαναλειτουργήσουν τα Νοσοκομεία «Παναγία» και «Λοιμωδών», να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

Παράδοση βοήθειας στους σεισμόπληκτους του Μεσοχωρίου




Η αντιπροσωπεία της διοίκησης του σωματείου, συζητώντας με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Μεσοχωρίου, στον οποίο παραδόθηκαν ποσότητες νερών και τροφίμων, αφού ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός οικογενειών του χωριού, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία μας και με την βοήθεια των συνταξιουχικών σωματείων της περιοχής,  για να δηλώσουμε έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των συνταξιούχων στους κατοίκους της περιοχής, που δοκιμάζονται, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, μετά από τις σοβαρότατες καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός στην περιοχή σας.

Ελπίζουμε ότι οι ποσότητες σε υλικά αγαθά που σας παραδώσαμε, στο πλαίσιο των οικονομικών μας δυνατοτήτων, να απαλύνουν έστω και για λίγο τις δυσκολίες της καθημερινότητας σας.

Είναι πρόκληση να κάνει ο Μητσοτάκης το μαύρο-άσπρο, ενώ όλοι οι δείκτες είναι στο κόκκινο



 

Οργανώσεις ΚΚΕ στο Περιστέρι: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε το mega εμβολιαστικό κέντρο και το μόνο που βρήκε να πει είναι πως το “ΕΣΥ άντεξε, αντέχει και θα αντέχει” και να διαβεβαιώσει ότι μετά τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε στους Ευρωπαίους, λύνονται τα προβλήματα με τα εμβόλια και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να κρυφτεί.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι

Αποτελεί πρόκληση, τη στιγμή που όλοι οι δείκτες της πανδημίας βρίσκονται στο κόκκινο, ο πρωθυπουργός να επισκέπτεται για μια ακόμη φορά το Περιστέρι για να διαφημίσει την πολιτική του, κάνοντας το μαύρο, άσπρο. Πριν από λίγους μήνες επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας του Περιστερίου, το Σάββατο το mega εμβολιαστικό κέντρο και το μόνο που βρήκε να πει είναι πως το “ΕΣΥ άντεξε, αντέχει και θα αντέχει” και να διαβεβαιώσει ότι μετά τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε στους Ευρωπαίους, λύνονται τα προβλήματα με τα εμβόλια και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η εικόνα μιας γενικής εφημερίας στον «Ευαγγελισμό»..

 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ
.

«Ουρές αρρώστων, απελπισία, συγγενείς στο προαύλιο ανάμεσα στα ασθενοφόρα...»

 

Η φωτογραφία με τα ασθενοφόρα να σχηματίζουν κομβόι στην αυλή του «Ευαγγελισμού» κατά την εφημερία του την περασμένη Κυριακή μάς συγκλόνισε. Ηταν μια εικόνα που αποτύπωσε το τι βιώνουν υγειονομικοί και ασθενείς, αλλά και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που επιμένει να μην επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα, την ίδια στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν. Ο «Ευαγγελισμός», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, είχε άλλη μια δύσκολη εφημερία την περασμένη Πέμπτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου...

Το κείμενο που ακολουθεί υπογράφει η Αγγελική Μπαλαδήμα, καρδιολόγος - εντατικολόγος, επιμελήτρια στα ΤΕΠ του «Ευαγγελισμού». Και είναι μια μαρτυρία - γροθιά στο στομάχι γύρω από το τι συμβαίνει σε μια ...τυπική πια εφημερία στον «Ευαγγελισμό».

* * *

Με παίρνουν τηλέφωνο φίλοι και γνωστοί και με ρωτούν: «Πώς είναι εκεί;» «Πώς είσαι;».

Δύσκολα, λέω. Για όλους μας. Και εκεί καταλαβαίνω ...ότι δεν καταλαβαίνουν. Δεν καταλαβαίνουν ότι το κομβόι των ασθενοφόρων στον «Ευαγγελισμό» ήταν μια κατάσταση που τη βιώναμε και πριν. Και αυτό ήταν και είναι το αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και του «σκοροφαγωμένου» δημόσιου συστήματος Υγείας. Γιατί: Νοσοκομεία έκλεισαν, ο εξοπλισμός και το υγειονομικό προσωπικό δεν ανανεώνονταν, γερνούσαν, «πέντε έφευγαν - μισός έμπαινε», και αυτό ήταν νόμιμο με βάση τα μνημόνια που ψήφισαν και την πάγια επιλογή τους να ενισχύουν τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.