Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

“Όχι άλλη ανθρωποθυσία για τα κέρδη τους!” – Μοτοπορεία ντελιβεράδων προς το Υπουργείο Εργασίας


Οι διανομείς διαμηνύουν πως δεν πάει άλλο, μετά από έναν ακόμα θάνατο συναδέλφου τους στη διάρκεια της δουλειάς τους. 


Μια δυναμική πρωτοβουλία αναλαμβάνει την ερχόμενη Παρασκευή 28 Δεκέμβρη το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, με αφορμή έναν ακόμα θάνατο διανομέα εν ώρα εργασίας. Έτσι λοιπόν θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία στις 11.30 από την πλατεία Κατράκη της Γλυφάδας με προορισμό το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου:

«Σε λιγότερο από ένα μήνα, άλλος ένας συνάδελφος βρήκε τραγικό θάνατο μετά από τροχαίο δυστύχημα εν ώρα εργασίας. Ο συνάδελφος εργαζόταν στην επιχείρηση “Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ” στη Γλυφάδα ως ντελιβεράς. Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Λίγες ώρες αργότερα, συνάδελφος από την επιχείρηση “ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΚΙ” της Γλυφάδας τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύετε στο Ασκληπιείο της Βούλας.

“Καλοί” και “κακοί” πρόσφυγες για τα συμφέροντα των ΗΠΑ






Από Panos στο Δεκ 26, 2018 Διεθνή

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Ο πρόεδρος Τραμπ δεν επιτρέπει τους περίπου 10.000 πρόσφυγες από την Ονδούρα, Γουατεμάλα και Ελ Σαλβαντόρ να μπουν στις ΗΠΑ και να ξεφύγουν, έτσι δηλώνουν οι ίδιοι, από την φτώχεια και την βία, που οι ΗΠΑ με τα πραξικοπήματα και την στήριξη φασιστικών κυβερνήσεων δημιούργησαν. Απειλεί ακόμη και με χρήση  όπλων, με τείχος, με φράχτες, απειλεί τις κυβερνήσεις των χωρών από όπου ξεκίνησαν, απειλεί το Μεξικό να μην τολμήσει να τους αφήσει να περάσουν. Φυλακίζει τα παιδιά αυτών που έρχονται με νόμιμο τρόπο σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις με απάνθρωπες συνθήκες με πρόσφατη  την τραγωδία μικρού παιδιού μετανάστη που πέθανε από την αφυδάτωση και την πείνα. Δεν τους θέλει ο Τραμπ γιατί όπως δηλώνει  “έχει εγκληματικά στοιχεία ανάμεσά τους”.

REVOLTERPIECES – Μνημειακή σημειολογία: Το παράδειγμα του Λαυρίου

 
 
 

Αν κάτι πρέπει να γνωρίζει κάποιος για το Λαύριο, αυτό είναι ότι αποτελούσε ανέκαθεν μια εργατούπολη. Δημιουργημένο στη νεώτερη Ιστορία σαν μια company town της, τότε περιβόητης, Roux – Serpieri – Fressynet C.E. (με έτος ίδρυσης το 1864) του Τζιοβάνι Μπατίστα Σερπιέρι, η οποία εκμεταλλεύοταν τα μεταλλεύματα αργυρούχου μολύβδου, όπως επίσης και τα υπολείμματα από τις αρχαίες εκμεταλλεύσεις. Την εταιρία αυτή διαδέχθηκε, μετά το περιβόητο “Λαυρεωτικό Ζήτημα”1, το 1873, η Ελληνική Εταιρία η οποία ήταν η σύμπραξη του Σερπιέρι με τον… εθνοσωτήρα Αντρέα Συγγρό. Δύο χρόνια μετά ο Σερπιέρι επανήλθε δυναμικά δημιουργώντας τη Γαλλική Εταιρία η οποία κράτησε μέχρι το 1982 όταν και πούλησε όλες τις υποδομές της στην Ελληνική Εταιρία, η οποία με τη σειρά της έκλεισε 7 χρόνια μετά2.

Απόπειρα Ψινάκη να ματαιώσει γιορτή για τους πυρόπληκτους!



Οι διοργανωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με την δημοτική αστυνομία η οποία είχε σταλεί από την Δημοτική Αρχή του Μαραθώνα για να εμποδίσει την εκδήλωση!


Τη Δημοτική Αρχή της πόλης που επιχείρησε να παρεμποδίσει τη γιορτή για τους πυρόπληκτους και τα παιδιά τους, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής. 
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:


«Η εκδήλωση για τους πυρόπληκτους στην 5η Κατασκήνωση στη Ν. Μάκρη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Δεκέμβρη στον χώρο που εξ’ αρχής είχαμε ζητήσει να γίνει και μετά από την καταρχήν σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, την προηγούμενη Δευτέρα.