Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Εισβολή του ΝΑΤΟ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!


Δημοσιεύουμε την απαράδεκτη πρόταση για «Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ της Σχολής Οικονομικών και Νομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του ΝΑΤΟ RAPID DEPLOYABLE CORPS GREECE. το NRDC – GR».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ

Πώς θα σας φαινόταν στο πανεπιστήμιο- και συγκεκριμένα σε ένα τμήμα Δημοσιογραφίας – το ΝΑΤΟ να συμμετέχει στην ευρύτερη εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στην οργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων και άλλων δράσεων; Μιλάμε για το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ που είναι σήμερα στο Αιγαίο, για να «σώσει» τους πρόσφυγες, το ΝΑΤΟ των πολέμων και των δολοφονικών επεμβάσεων, το ΝΑΤΟ του αίματος, το ΝΑΤΟ, τον παγκόσμιο χωροφύλακα.

Η ερώτηση δεν γίνεται χωρίς λόγο. Αν δεν συνεχιστεί η αντίδραση των φοιτητών το ΝΑΤΟ μπορεί να κάνει τις «βόλτες» του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και συγκεκριμένα στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ της Σχολής Οικονομικών και Νομικών Επιστημών! 

Δημοσιεύουμε το «Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ της Σχολής Οικονομικών και Νομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του  ΝΑΤΟ RAPID DEPLOYABLE CORPS GREECE.  το NRDC  GR». Όπως αναφέρεται στο κείμενο πρόκειται για εισήγηση στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, που ήταν προγραμματισμένη την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου. Με την παρέμβαση των φοιτητών η συζήτηση, για την έγκριση του κειμένου, αναβλήθηκε. Στη συνέχεια θα σταθούμε αναλυτικότερα στην ουσιαστική κινητοποίηση των φοιτητών. 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο «Μνημόνιο συνεργασίας» παρακάτω.

Πορεία Σάββατο 5/3/2016 ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

 


Το σπότ που δημιουργησε η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης για την πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού το Σάββατο 5 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη. 




Καταγγέλλει την απόλυση της αντιπροέδρου του σωματείου από την επιχείρηση «ΜΙΚΕΛ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Καταγγέλλει την απόλυση της αντιπροέδρου του σωματείου από την επιχείρηση «ΜΙΚΕΛ»



Από κινητοποίηση στην Αθήνα Από κινητοποίηση στην Αθήνα


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας καταγγέλει την απόλυση της αντιπροέδρου του σωματείου από την επιχείρηση καφεστίασης «ΜΙΚΕΛ», επισημαίνοντας ότι η εργοδοσία ενοχλήθηκε από τη συνδικαλιστική ιδιότητα της εργαζόμενης, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να της κάνει τον βίο αβίωτο, με στόχο να την αναγκάσει σε παραίτηση.
Συγκεκριμένα, καταγγέλλει την εργοδοσία ότι «επιδόθηκε σε συκοφάντησή της απέναντι στους συναδέλφους της, σε απειλές και προσβολές προς την ίδια, ενώ δεν δίστασε να την απομονώσει στο χώρο της αποθήκης του καταστήματος ως τιμωρία (!). Όταν διαπίστωσε πως η συναδέλφισσα δεν υποκύπτει, αποφάσισε να την απολύσει.

Στόχος ήταν, βέβαια, η συνδικαλιστική της δράση, η προσπάθειά της να οργανώσει τους συναδέλφους της ώστε να μη δεχτούν τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης που ζητούσε επιτακτικά η εργοδοσία, να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στόχος ήταν και το ίδιο το Σωματείο, που με σταθερό κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων, δεν άφησε αναπάντητο κανέναν εκβιασμό της εργοδοσίας, καμιά προσπάθειά της να περάσει τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, να μην καταβάλει δεδουλευμένα και υπερωρίες. Γι’ αυτό και η εργοδοσία της επιχείρησης προσπαθεί να εμποδίσει το Σωματείο να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους. Γιατί θέλει να αποτρέψει την οργάνωσή τους και την αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, γιατί τους θέλει με σκυμμένο το κεφάλι για να φέρνει σε πέρας τις μεθοδεύσεις της».

Το Σωματείο καλεί «όλα τα σωματεία του νομού, κάθε εργαζόμενο, να καταδικάσουν την απαράδεκτη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφισσας, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, για να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία, να παλέψουμε οργανωμένα και μαζικά για δουλειά και ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας». 

902 gr.