Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Aυτό τον προϋπολογισμό ψήφισαν!


Σήμερα η κυβέρνηση αναμένεται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ο οποίος αποτελεί καθρέφτη της άγριας αντιλαϊκης πολιτικής της εν μέσω πανδημίας. Σε μια εποχή που η χώρα θρηνεί δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, η κυβέρνηση έρχεται να μειώσει προκλητικά τα κονδύλια για την Υγεία. Μαζί με την αύξηση των έμμεσων φόρων στην πλειοψηφία του λαού, ο οποίος βρίσκεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης και λόγω της υγειονομικής κρίσης, δίνει χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Δημοσιεύουμε ξανά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ημεροδρόμου» με στοιχεία από τον προϋπολογισμό στον κρίσιμο τομέα της Υγείας. Αυτόν τον προϋπολογισμό ψηφίζουν: 

Με λίγα λόγια και περισσότερους αριθμούς, σοκαριστικούς αριθμούς:

Σύγκριση των χρημάτων που δόθηκαν για την Υγεία το 2020 και αυτών που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για το 2021.  

ΠΑΤΡΑ : Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑΝΟΙ !!! [ video ]

 


 
Ο Πατραικός λαός ξέρει κι αν δεν ξέρει πρέπει να μάθει πώς το νερό από το φράγμα Πείρου – Παράπειρου, από το περασμένο καλοκαίρι, έρχεται δωρεάν στην Πάτρα, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο δήμαρχος Πελετίδης.
 
Μέχρι δε το 2025 τόσο η Πάτρα, όσο και οι γειτονικοί δήμοι Δυτ. Αχαίας και Ερυμάνθου, θα παίρνουν δωρεάν το νερό από το φράγμα. Το 2026 θα αποφασιστεί με τι καθεστώς θα λειτουργεί το φράγμα και αυτό αφορά την επόμενη δημοτική θητεία.
 
 
Ωστόσο, η αντιπολίτευση στο δήμο Πατρέων ζητεί επιτακτικά από τον Πελετίδη να προχωρήσει τώρα στη σύσταση διαδημοτικού φορέα Α.Ε. και να αναλάβει τη διαχείριση του φράγματος η ΔΕΥΑΠ.

Αρνείται να δημοσιοποιήσει τα συμβόλαια με τις φαρμακοβιομηχανίες του εμβολίου


Την «εμπιστευτικότητα» για τα συμφέροντα των εταιρειών επικαλείται η Κομισιόν, απορρίπτοντας το αίτημα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

 

Copyright 2020 The Associated

Το αίτημα δημοσιοποίησης των συμβολαίων της ΕΕ με τις φαρμακοβιομηχανίες επανέφερε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη συζήτηση για την «Κατάρτιση στρατηγικής της ΕΕ για τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της εξωτερικής της διάστασης», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη.

Στην απάντησή του, ο επίτροπος Μ. Σχοινάς επικαλέστηκε ζήτημα «εμπιστευτικότητας» των πληροφοριών και ότι το αίτημα για δημοσιοποίηση των συμβάσεων απαιτεί συναίνεση των εταιρειών... παραπέμποντάς το επί της ουσίας στις ελληνικές καλένδες.

Πρόκειται ουσιαστικά για κυνική ομολογία ότι η «εμπιστευτικότητα» των συμβάσεων που βασίζονται στα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών που χρυσοπληρώνουν οι λαοί, καταπατά το δικαίωμά τους να ενημερώνονται για συμφωνίες που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία τους.

Το αίτημα κατάθεσης εγγράφων της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ παραμένει: Να δημοσιοποιηθούν τα συμβόλαια ΕΕ - φαρμακοβιομηχανιών. Οπως παραμένει και το ερώτημα: Τι θέλει να κρύψει η ΕΕ;

Να απαγορευτεί η διακοπή ηλεκτροδότησης, νερού, τηλεφώνου στα σπίτια των εργαζομένων που πλήττονται


Να απαγορεύσει τώρα η κυβέρνηση τη διακοπή ηλεκτροδότησης, νερού, τηλεφώνου και διαδικτύου στα σπίτια των εργαζομένων που πλήττονται, είτε παραμένουν άνεργοι είτε είναι ενταγμένοι στα όποια μέτρα στήριξης, αλλά και να προχωρήσει σε αναστολή των πληρωμών των λογαριασμών για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και αφορά τη διακοπή της σύμβασης παροχής ρεύματος σε καρκινοπαθή στη Θεσσαλονίκη.

Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ περιγράφουν αναλυτικά την υπόθεση και σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «η ΔΕΗ ΑΕ, δείχνοντας την "ευαισθησία" της, έλαβε την απόφαση, παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για νέο διακανονισμό στον οποίο θα μπορεί να ανταποκριθεί ο οφειλέτης», όπως και τις παρεμβάσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης στη ΔΕΗ και στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «με ό,τι συνεπάγεται αυτό στη μέση του χειμώνα, γιατί πλέον εκτός της στέρησης του ρεύματος δεν θα έχει και θέρμανση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας του ιδίου και της συζύγου του που τον φροντίζει».

Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτάνε τον υπουργό: